BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      08-30-2012, 07:29 PM   #529
pavo335
Banned
pavo335's Avatar
33
Rep
2,981
Posts

Drives: 3.5 wheeler
Join Date: Feb 2012
Location: sydney

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by nik0123 View Post
I know he just replaced the coil packs (maybe lastweek)
Plugs???? and dare I say it injectors????
Appreciate 0
      08-30-2012, 07:40 PM   #530
510135
Captain
Australia
17
Rep
800
Posts

Drives: f32
Join Date: Jan 2012
Location: Earth

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by pavo335 View Post
Plugs???? and dare I say it injectors????
im also pretty sure he did his plugs like 5000-7000kms ago. Thats what i thought, Injectors or even more unlikely severe carbon build up on the valves..
Appreciate 0
      08-30-2012, 08:09 PM   #531
Drawn05
Captain
Australia
23
Rep
804
Posts

Drives: Yes
Join Date: Dec 2010
Location: Left

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by BMW86 View Post
I limped all day. Oil and water temps were perfect. Yes I bounce of redline numerous times but you would think these engines could take a certian amount of abuse. I misfired in 1, 3 and 4. Something is definitely up because I can't even go WOT on the highway anymore without going into Limp Half check engine light.
Try resetting your adaptations.
Appreciate 0
      08-30-2012, 08:32 PM   #532
JB4-335
Colonel
JB4-335's Avatar
Australia
43
Rep
2,693
Posts

Drives: E92 BSM & E70 AW
Join Date: Feb 2011
Location: Australia

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by BMW86 View Post
I limped all day. Oil and water temps were perfect. Yes I bounce of redline numerous times but you would think these engines could take a certian amount of abuse. I misfired in 1, 3 and 4. Something is definitely up because I can't even go WOT on the highway anymore without going into Limp Half check engine light.
Doesn't sound good Vinney but I think pavo may be onto something with the rev limiter. I have limped at least 3 times in the last week just after WOT and i'm almost certain it was from loss of traction leading to my rpm's hitting too high with DTC completely off. I've removed my rear bracing from over the diff and traction is terrible now and the E85 doesn't help the situation.
__________________
JB4
Appreciate 0
      08-31-2012, 01:26 AM   #533
BMW86
Major General
Australia
155
Rep
9,084
Posts

Drives: BMW 135i CLA45 AMG MacanS
Join Date: Jul 2008
Location: Australia

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Drawn05 View Post
Try resetting your adaptations.
Which ones? Do you mean by BT?

Quote:
Originally Posted by JB4135 View Post
Doesn't sound good Vinney but I think pavo may be onto something with the rev limiter. I have limped at least 3 times in the last week just after WOT and i'm almost certain it was from loss of traction leading to my rpm's hitting too high with DTC completely off. I've removed my rear bracing from over the diff and traction is terrible now and the E85 doesn't help the situation.
I went WOT on the highway twice last night. Car was well rested after the track. 1st run felt very strong, 2nd run limped straight away. Also tried to run Michael on the way back from QR, first WOT run and I limped.

I've only ever had 2 injectors replaced on my car. My car was a few days outside of the recall
__________________
Current: BMW 135i N54, Mercedes CLA45 AMG, Porsche Macan S Petrol
Past: Ninja 300 ABS, BMW E46
Best 1/4 Time: 2009 BMW 135i : 12.042 @ 119.970 MPH
Appreciate 0
      08-31-2012, 01:39 AM   #534
JB4-335
Colonel
JB4-335's Avatar
Australia
43
Rep
2,693
Posts

Drives: E92 BSM & E70 AW
Join Date: Feb 2011
Location: Australia

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by BMW86 View Post
I went WOT on the highway twice last night. Car was well rested after the track. 1st run felt very strong, 2nd run limped straight away. Also tried to run Michael on the way back from QR, first WOT run and I limped.

I've only ever had 2 injectors replaced on my car. My car was a few days outside of the recall
Map 5 I'm assuming? What's your open loop mapping at? You have to log it. I know I sound like a broken record sometimes when it comes to logging but it's the best way to diagnose most issues.
__________________
JB4
Appreciate 0
      08-31-2012, 01:43 AM   #535
pavo335
Banned
pavo335's Avatar
33
Rep
2,981
Posts

Drives: 3.5 wheeler
Join Date: Feb 2012
Location: sydney

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by JB4135 View Post
Map 5 I'm assuming? What's your open loop mapping at? You have to log it. I know I sound like a broken record sometimes when it comes to logging but it's the best way to diagnose most issues.
Hey Vinney, I have a solution, drive slowly down to sydney (2k rpm should still get you near 100kph) on the 19th and on the 20th Edwin will interpret the log at wakefield, problem solved
Appreciate 0
      08-31-2012, 01:48 AM   #536
Drawn05
Captain
Australia
23
Rep
804
Posts

Drives: Yes
Join Date: Dec 2010
Location: Left

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by BMW86 View Post
Which ones? Do you mean by BT?



I went WOT on the highway twice last night. Car was well rested after the track. 1st run felt very strong, 2nd run limped straight away. Also tried to run Michael on the way back from QR, first WOT run and I limped.

I've only ever had 2 injectors replaced on my car. My car was a few days outside of the recall
Yes, the ECU and throttle valve adaptations - Reset them both.

I had the same trouble as you - on the M5 hear in Sydney, went WOT to enter the 110km traffic flow and went into limp with the half engine light. Pulled over and restarted the car and it was ok. When it came time to speed up after a toll booth, bam, same thing happened again. It did it maybe 5 times over a week until I read a post that suggested reseting all the adaptations and it went away and never had it again. Cant hurt to try!

EDIT: Also, maybe talk to Peter about the ATF cooler/Radiator conversion he did for me. Temps should be well under control on my car now.

Last edited by Drawn05; 08-31-2012 at 01:53 AM.
Appreciate 0
      08-31-2012, 01:49 AM   #537
JB4-335
Colonel
JB4-335's Avatar
Australia
43
Rep
2,693
Posts

Drives: E92 BSM & E70 AW
Join Date: Feb 2011
Location: Australia

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by pavo335 View Post
Hey Vinney, I have a solution, drive slowly down to sydney (2k rpm should still get you near 100kph) on the 19th and on the 20th Edwin will interpret the log at wakefield, problem solved

I am by no means a magician but more than happy to look over any logs.
__________________
JB4
Appreciate 0
      08-31-2012, 02:15 AM   #538
mcmn
Captain
11
Rep
658
Posts

Drives: MY10 AW 135i
Join Date: Jun 2011
Location: Sydney

iTrader: (0)

what were the dates of the recall? for injectors?
Appreciate 0
      08-31-2012, 02:16 AM   #539
mcmn
Captain
11
Rep
658
Posts

Drives: MY10 AW 135i
Join Date: Jun 2011
Location: Sydney

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by pavo335 View Post
Hi Paul are comming to wakefield on the 20th?
Perhaps... We'll see
Appreciate 0
      08-31-2012, 02:44 AM   #540
Zuzu
Major General
Zuzu's Avatar
Australia
108
Rep
7,644
Posts

Drives: VO 1M Beast
Join Date: Mar 2008
Location: SyDnEy Oz

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by mcmn View Post
what were the dates of the recall? for injectors?
Dont think it was a recall in such.

Just a injector campaign.. As your car went in for service they would read the data of each injector and replace thw affected culprits..

I had a 08' 135 back then and had 2 injectors replaced.. Some had all replaced.
__________________
ZUZETTE Build..http://www.1addicts.com/forums/showthread.php?t=606023
: ETS FMIC . aFe CAI . Remus Race exhaust . SSK . Custom Midpipes . CDV . BM OCC . H&R springs :
Appreciate 0
      08-31-2012, 03:41 AM   #541
BMW86
Major General
Australia
155
Rep
9,084
Posts

Drives: BMW 135i CLA45 AMG MacanS
Join Date: Jul 2008
Location: Australia

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by JB4135 View Post
Map 5 I'm assuming? What's your open loop mapping at? You have to log it. I know I sound like a broken record sometimes when it comes to logging but it's the best way to diagnose most issues.
Yes Map 5, feels the strongest too. Not sure what open loop mapping, just installed the software and went straight to map 5. Will need to log soon.

Quote:
Originally Posted by pavo335 View Post
Hey Vinney, I have a solution, drive slowly down to sydney (2k rpm should still get you near 100kph) on the 19th and on the 20th Edwin will interpret the log at wakefield, problem solved
Might be easier to fly Edwin up here so he can fix all our cars

Quote:
Originally Posted by Drawn05 View Post
Yes, the ECU and throttle valve adaptations - Reset them both.

I had the same trouble as you - on the M5 hear in Sydney, went WOT to enter the 110km traffic flow and went into limp with the half engine light. Pulled over and restarted the car and it was ok. When it came time to speed up after a toll booth, bam, same thing happened again. It did it maybe 5 times over a week until I read a post that suggested reseting all the adaptations and it went away and never had it again. Cant hurt to try!

EDIT: Also, maybe talk to Peter about the ATF cooler/Radiator conversion he did for me. Temps should be well under control on my car now.
Ok I'll give this a go. I've had issues with my o2 sim dp fix ever since I installed my full exhaust. Basically was throwing codes because the dp fix was too aggressive, have since dialled it back to the minimum setting but it throws no codes now. I want to remove it altogether though as I suspect this is contributing to the problem.

Quote:
Originally Posted by mcmn View Post
what were the dates of the recall? for injectors?
Not sure on the exact dates but if your car has been in the shop they would have told you about it and replaced if needed.

Quote:
Originally Posted by Zuzu View Post
Dont think it was a recall in such.

Just a injector campaign.. As your car went in for service they would read the data of each injector and replace thw affected culprits..

I had a 08' 135 back then and had 2 injectors replaced.. Some had all replaced.
+1
__________________
Current: BMW 135i N54, Mercedes CLA45 AMG, Porsche Macan S Petrol
Past: Ninja 300 ABS, BMW E46
Best 1/4 Time: 2009 BMW 135i : 12.042 @ 119.970 MPH
Appreciate 0
      02-20-2015, 11:00 PM   #542
Ginger_Extract
California-bound
Ginger_Extract's Avatar
United_States
48
Rep
832
Posts

Drives: BMW 135i
Join Date: Jan 2013
Location: Orange County, CA

iTrader: (2)

Sorry, I've just skimmed this thread: How much (if any) cutting is required to fit the larger 20 row unit?
__________________
Streets of Willow: 1:34.1 - 7/13/13 -> 1:30.9 7/5/15 |||| Chuckwalla Valley Raceway (CW): 2:15.9 - 9/29/13
Willow Springs - Big Willow (CW): 1:47.5 - 10/12/13 |||| Buttonwillow #13 (CW): 2:07.2 2/28/2015
https://www.facebook.com/JakeStumphRacing |||| http://www.youtube.com/user/RaceMeMZ3
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:41 AM.




1addicts
1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST