BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-28-2012, 12:01 PM   #1
lcrain
Captain
14
Rep
839
Posts

 
Drives: e36 m3, TT-RS
Join Date: Sep 2006
Location: Dallas, TX

iTrader: (1)

Frustrated (idrive + ipod)

Since I have owned my car, the ipod connection through my usb to the idrive has been fickle at best. I have an ipod that I just leave in my car at all times, it stays charged and is always connected through the usb (this is a year old ipod classic). Sometimes it would say "not connected" and I would be tiffed, then the next time I turned the car on or if I unplugged it and plugged it back in it would start to work again.

The past month or so it has said "not connected" and I cannot get it to work. Any other trouble shooting options or is this just something I should get used to with my car?

I am quite frustrated that my finely engineered BMW cannot read a usb hookup to an ipod. I cannot possibly live with my am radio and bluetooth iphone music connection (sarcasm).
Appreciate 0
      11-28-2012, 12:42 PM   #2
Dackelone
Moderator
Dackelone's Avatar
Germany
689
Rep
16,668
Posts

 
Drives: 135i Silber mit/Rot 6MT N54
Join Date: Feb 2010
Location: Bayern, Germany

iTrader: (1)

Are you using a BMW Y cable? Some of the Chinese cables don't work properly.
Appreciate 0
      11-28-2012, 05:53 PM   #3
lcrain
Captain
14
Rep
839
Posts

 
Drives: e36 m3, TT-RS
Join Date: Sep 2006
Location: Dallas, TX

iTrader: (1)

I use the regular apple usb cable...does the BMW cable work better?
Appreciate 0
      12-03-2012, 12:47 AM   #4
bueller
Private
Canada
4
Rep
76
Posts

 
Drives: 2011 AW 1M
Join Date: Nov 2009
Location: Belleville, ON

iTrader: (0)

Garage List
With a 1M you just need a USB cable, have you tried different cables? The Y cable had an iPod / iPhone connector on one end, a USB and mini Stereo cable that plugged in to the AUX in and USB under the arm rest. 2011 and after cars only need the USB cable.

If you have tried other cables, the USB connector in your car might be defective.
Appreciate 0
      12-03-2012, 04:30 PM   #5
mikead_99
Second Lieutenant
mikead_99's Avatar
United_States
3
Rep
201
Posts

 
Drives: 08 SMG 135i
Join Date: Nov 2007
Location: NoVA

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Dackelone View Post
Are you using a BMW Y cable? Some of the Chinese cables don't work properly.
haha, just a little irony. My oem cable failed recently (the small guage conductors in the cable flexed under the armrest over years just won't hold up, not a BMW issue, but really just a limitation of the cable type), I replaced it with a $15 Amazon cable and have no issues. I don't think I would expect either to last indefinitely, but at least the visible portion of the cheap cable is of comparable quality to the $100 oem cable.
__________________
135i ....
Appreciate 0
      01-18-2013, 08:59 PM   #6
Dynamic1
Enlisted Member
Dynamic1's Avatar
United_States
0
Rep
32
Posts

 
Drives: 135i
Join Date: Mar 2009
Location: Mt. Home, ID

iTrader: (0)

Garage List
2008 135i  [5.00]
Quote:
Originally Posted by mikead_99 View Post
haha, just a little irony. My oem cable failed recently (the small guage conductors in the cable flexed under the armrest over years just won't hold up, not a BMW issue, but really just a limitation of the cable type), I replaced it with a $15 Amazon cable and have no issues. I don't think I would expect either to last indefinitely, but at least the visible portion of the cheap cable is of comparable quality to the $100 oem cable.
I'm interested that you were able to use a non BMW cable. I tried replacing my Y cable with 2 separate cables (one usb, one aux/headphone since I couldn't find a Y cable locally) and my car wouldn't read anything. Which cable did you use exactly?
Appreciate 0
      01-19-2013, 11:40 AM   #7
mikead_99
Second Lieutenant
mikead_99's Avatar
United_States
3
Rep
201
Posts

 
Drives: 08 SMG 135i
Join Date: Nov 2007
Location: NoVA

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Dynamic1 View Post
I'm interested that you were able to use a non BMW cable. I tried replacing my Y cable with 2 separate cables (one usb, one aux/headphone since I couldn't find a Y cable locally) and my car wouldn't read anything. Which cable did you use exactly?
Here is the cable: http://www.amazon.com/gp/product/B00...ls_o02_s00_i00

I will point out though, right after I got it I got the iPhone 5. Tried a generic lightning adapter with it and all it would do was charge the phone, not read it. Using the Apple adapter with it and all is well again. The cable linked truly is comparable in build quality with the oem imo.
__________________
135i ....
Appreciate 0
      01-20-2013, 12:17 PM   #8
Dynamic1
Enlisted Member
Dynamic1's Avatar
United_States
0
Rep
32
Posts

 
Drives: 135i
Join Date: Mar 2009
Location: Mt. Home, ID

iTrader: (0)

Garage List
2008 135i  [5.00]
Thanks Mikead_99! I'm on my second BMW adapter cable now, fortunately the dealership back in Germany was really cool and didn't charge me for it... but I'm definitely getting one of these next.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:46 PM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST