BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-16-2012, 04:32 PM   #1
Adam135
0
Captain
 
Drives: 2009 135i
Join Date: Oct 2011
Location: USA

Posts: 908
iTrader: (2)

How do I get the ID code for a dash code error?

I'm getting the dash icon below when starting the car. I checked all my lights and everything seems to be working properly. How do I know which specific ID it's complaining about?

Adam135 is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      12-20-2012, 10:15 PM   #2
Adam135
0
Captain
 
Drives: 2009 135i
Join Date: Oct 2011
Location: USA

Posts: 908
iTrader: (2)

Here's the icon I'm getting. If I stop and restart the car the error will usually go away. Can't figure out which specific bulb it's indicating.


Last edited by Adam135; 12-20-2012 at 10:47 PM.
Adam135 is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      12-21-2012, 02:40 AM   #3
DrGadget
0
Second Lieutenant
 
DrGadget's Avatar
 
Drives: BMW 123d
Join Date: Jun 2012
Location: Melbourne, Australia

Posts: 221
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Adam135 View Post
Here's the icon I'm getting. If I stop and restart the car the error will usually go away. Can't figure out which specific bulb it's indicating.

This might be silly questions .... but when you look at each of them, are all or none working? Did you change a bulb?
__________________
Alpine White/Anthracite 123d M Sport Pack, 2010. Yokohama ADVAN Sport 225/255 NonRFT
A turbo: exhaust gases go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster. J Clarkson ... and to think I have two such beasties!
DrGadget is offline   Australia
Appreciate 0
Reply With Quote
      12-21-2012, 03:01 AM   #4
Adam135
0
Captain
 
Drives: 2009 135i
Join Date: Oct 2011
Location: USA

Posts: 908
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by DrGadget View Post
This might be silly questions .... but when you look at each of them, are all or none working? Did you change a bulb?
This started a couple weeks ago, before I added any LED bulbs. All the bulbs light up, I don't see any not functioning properly.
Adam135 is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      12-21-2012, 03:23 AM   #5
m7ammed
0
1junkie
 
m7ammed's Avatar
 
Drives: 335i
Join Date: Nov 2008
Location: Saudi Arabia

Posts: 825
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Adam135 View Post
This started a couple weeks ago, before I added any LED bulbs. All the bulbs light up, I don't see any not functioning properly.
do you have iDrive? cause if I remember correctly when the fault came up on the dash if you go the fault section under vehicle info, it shows which light (tail headlight or break lights that sort of thing). Also if I'm not mistaken sometimes it will show the error when the bulb is on its way out, so it might actually mean that you will have a light go out soon and be ready.
__________________
m7ammed is offline   Saudi Arabia
Appreciate 0
Reply With Quote
      12-21-2012, 03:24 AM   #6
Adam135
0
Captain
 
Drives: 2009 135i
Join Date: Oct 2011
Location: USA

Posts: 908
iTrader: (2)

No iDrive
Adam135 is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      12-21-2012, 11:47 AM   #7
Jmanscotch
0
is a Texan
 
Jmanscotch's Avatar
 
Drives: '09 135i - 6MT SOLD
Join Date: Nov 2011
Location: Colorado Springs

Posts: 387
iTrader: (6)

Mine illuminates randomly. It turns out it's one of the 'flash to pass' lights, or rather the two lights inside of the headlights. Also check license plate lights and side blinkers maybe.
__________________
- Jake

Jmanscotch is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      12-21-2012, 01:14 PM   #8
Adam135
0
Captain
 
Drives: 2009 135i
Join Date: Oct 2011
Location: USA

Posts: 908
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by Jmanscotch View Post
Mine illuminates randomly. It turns out it's one of the 'flash to pass' lights, or rather the two lights inside of the headlights. Also check license plate lights and side blinkers maybe.
At least I'm not the only one. I didn't think about checking the license plate lights, I'll look into that. Yep, checked the side markers.
Adam135 is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      12-21-2012, 09:06 PM   #9
DrGadget
0
Second Lieutenant
 
DrGadget's Avatar
 
Drives: BMW 123d
Join Date: Jun 2012
Location: Melbourne, Australia

Posts: 221
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Adam135 View Post
At least I'm not the only one. I didn't think about checking the license plate lights, I'll look into that. Yep, checked the side markers.
I have LEDs in my number plate lights and if yours are LEDs, it is not likely to be those. My money is on the front DRL/Parking lights if they are not already LEDs.

Now one of my (passenger side) rear tail light LED strips has gone belly-up and the tail light it is in for replacement on 27 Dec under warranty ... so back go the original bulbs LOL. I just know the driver's side is about to go, but because they don't show up as faults in the CanBus system the dealer will say 'No! it is fine!'. So, I can't do that video for you until later next week.

If they blow again, I will get the Blackline LCI updates like yours out of Germany.
__________________
Alpine White/Anthracite 123d M Sport Pack, 2010. Yokohama ADVAN Sport 225/255 NonRFT
A turbo: exhaust gases go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster. J Clarkson ... and to think I have two such beasties!

Last edited by DrGadget; 12-21-2012 at 09:15 PM.
DrGadget is offline   Australia
Appreciate 0
Reply With Quote
      12-21-2012, 09:10 PM   #10
Adam135
0
Captain
 
Drives: 2009 135i
Join Date: Oct 2011
Location: USA

Posts: 908
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by DrGadget View Post
I have LEDs in my number plate lights and if yours are LEDs, it is not likely to be those. My money is on the front DRL/Parking lights if they are not already LEDs.

Now one of my passenger side rear tail light LED strips has gone belly-up and the tail light it is in for replacement on 27 Dec under warranty ... so back go the original bulbs LOL. I just know the driver's side is about to go, but because they don't show up as faults in the CanBus system the dealer will say 'No! it is fine!'. So, I can't do that video for you until later next week.

If they blow again, I will get the Blackline LCI updates like yours out of Germany.
I'm getting this error with all stock bulbs. I think my battery might be going bad, I'm also randomly getting the car on lift icon.
Adam135 is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      12-21-2012, 09:31 PM   #11
DrGadget
0
Second Lieutenant
 
DrGadget's Avatar
 
Drives: BMW 123d
Join Date: Jun 2012
Location: Melbourne, Australia

Posts: 221
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Adam135 View Post
I'm getting this error with all stock bulbs. I think my battery might be going bad, I'm also randomly getting the car on lift icon.
...yes it does doesn't it. Time to hit the dealer for a check of your vehicle. I use an 'unofficial' BMW service center that is so much better than the 'official' dealers ... but they can only organise warranty claims NOT deliver on them on the spot. But for everything else, they are first rate and put customers first.

Some dimwit answered the phone at the 'official' dealer where the car came from when new and said: 'Just drop on by and we'll change a bulb!'. I tried to tell him that the whole tail light needs to be replaced, and he said: 'I have pulled up you car details, and not on that model'. I think I know what we was really pulling LOL. A later call to the service manager confirmed the situation and got me a booking.
__________________
Alpine White/Anthracite 123d M Sport Pack, 2010. Yokohama ADVAN Sport 225/255 NonRFT
A turbo: exhaust gases go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster. J Clarkson ... and to think I have two such beasties!
DrGadget is offline   Australia
Appreciate 0
Reply With Quote
      12-22-2012, 12:36 AM   #12
Adam135
0
Captain
 
Drives: 2009 135i
Join Date: Oct 2011
Location: USA

Posts: 908
iTrader: (2)

Ok, so to answer the original reason I posted this thread - to get the dash error code simply hold down the BC button on the end of the left hand stalk when the dash icon is on-screen. I'm getting CC-ID 415 which indicates increased battery discharge. Leads me to believe my battery is indeed having issues. I have an amplifier and last time I took it in for service the tech noted that I have an aftermarket stereo. Hopefully they don't blame that.



I'm also getting CC-ID 381. Seems to be turn signals/side lights and DRL.



Decipher CC-ID codes here http://www.bmwtis.com/tsb/attachment...ID_Numbers.pdf
Adam135 is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      01-11-2013, 11:03 PM   #13
Adam135
0
Captain
 
Drives: 2009 135i
Join Date: Oct 2011
Location: USA

Posts: 908
iTrader: (2)

Battery replaced. CC-ID 415 is gone, but I'm still getting 381 randomly
Adam135 is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:23 AM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST