BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-14-2013, 08:29 PM   #1
Maranello455
Private First Class
Maranello455's Avatar
Puerto Rico
4
Rep
178
Posts

 
Drives: 09'M-3,99'M3,02'M-3,88'M6,74'T
Join Date: Dec 2010
Location: Dorado.P.R.

iTrader: (0)

ABS and brake Lights flashed up

The ABS light flashed up in yellow with the brake light also flashed up in yellow. Does it means a brake pad change is due or a ABS malfuntion? Would appreciate any suggestions.Thanks.
Appreciate 0
      01-14-2013, 08:32 PM   #2
Focusedintntions
Colonel
United_States
35
Rep
2,681
Posts

 
Drives: 2011 135i M-Sport :D
Join Date: Nov 2010
Location: NoVA

iTrader: (1)

That sounds like and abs unit or maybe low fluid too? I'd start there and then maybe have somebody check for codes.
__________________
Faster, faster, faster, until the thrill of speed overcomes the fear of death… – Hunter Thompson
Appreciate 0
      01-14-2013, 10:41 PM   #3
Maranello455
Private First Class
Maranello455's Avatar
Puerto Rico
4
Rep
178
Posts

 
Drives: 09'M-3,99'M3,02'M-3,88'M6,74'T
Join Date: Dec 2010
Location: Dorado.P.R.

iTrader: (0)

Any other suggestions?
Appreciate 0
      01-14-2013, 10:45 PM   #4
blutattoo
First Lieutenant
3
Rep
375
Posts

 
Drives: 2012 135i
Join Date: Jun 2012
Location: Sacramento

iTrader: (1)

Garage List
2012 BMW 135i  [0.00]
For me same thing happened when my brake pads were gone. Have you had any other symptoms besides just the light?
Appreciate 0
      01-14-2013, 11:16 PM   #5
Maranello455
Private First Class
Maranello455's Avatar
Puerto Rico
4
Rep
178
Posts

 
Drives: 09'M-3,99'M3,02'M-3,88'M6,74'T
Join Date: Dec 2010
Location: Dorado.P.R.

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by blutattoo View Post
For me same thing happened when my brake pads were gone. Have you had any other symptoms besides just the light?
Thanks. No other symptoms at all,everything is working perfect, just the brake and ABS lights in yellow.My car has presently 12,800 miles.Wonder how many miles till pads start to fade? My car is a 2009 model.

Last edited by Maranello455; 01-14-2013 at 11:21 PM.
Appreciate 0
      01-15-2013, 04:24 PM   #6
Maranello455
Private First Class
Maranello455's Avatar
Puerto Rico
4
Rep
178
Posts

 
Drives: 09'M-3,99'M3,02'M-3,88'M6,74'T
Join Date: Dec 2010
Location: Dorado.P.R.

iTrader: (0)

Went to the dealer today and they told me it could be a part of the ABS system or the wheel sensors, the rotors,brake fluid and pads read OK.
Appreciate 0
      01-15-2013, 07:47 PM   #7
blutattoo
First Lieutenant
3
Rep
375
Posts

 
Drives: 2012 135i
Join Date: Jun 2012
Location: Sacramento

iTrader: (1)

Garage List
2012 BMW 135i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by Maranello455 View Post
Went to the dealer today and they told me it could be a part of the ABS system or the wheel sensors, the rotors,brake fluid and pads read OK.
Yeah that's really low miles for pads unless you track the car. I suppose if the sensor comes loose or has a short it'd do that as well. If the system itself wasn't working I'd assume you would have other symptoms.
Appreciate 0
      01-15-2013, 09:38 PM   #8
Maranello455
Private First Class
Maranello455's Avatar
Puerto Rico
4
Rep
178
Posts

 
Drives: 09'M-3,99'M3,02'M-3,88'M6,74'T
Join Date: Dec 2010
Location: Dorado.P.R.

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by blutattoo View Post
Yeah that's really low miles for pads unless you track the car. I suppose if the sensor comes loose or has a short it'd do that as well. If the system itself wasn't working I'd assume you would have other symptoms.
That sounds very logical and I believe its whats possibly happening to my car.Its a 2009 model,just bought it a month ago,had only 12K miles and looks like if it just came out of the factory. I am gonna check tomorrow at an Indy shop of a buddy to see if the sensors came loose. Thanks for your input.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:10 AM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST