BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-10-2013, 08:12 PM   #1
Sven_Mueller
New Member
 
Drives: 2011 BMW 135i
Join Date: Aug 2012
Location: Saint Paul

Posts: 13
iTrader: (0)

Firecracker bang and the radio turns off

Hi,

even though everywhere is written that you need an Y- cable for listening to anything else than MP4 files on the Iphone 4 it somehow works without. I have the stock BMW Radio with USB and Bluetooth, connect my phone via USB cable to the car and it plays my car talk episodes and other stuff + Pandora. I can make calls via Bluetooth and after the call is finished it goes back to play Pandora. Then a loud bang and the Radio is off, it turns back on -Pandora plays for 5 seconds- bang off and so on.....
If I unplug the phone, start Pandora and then connect to the USB cable everything is fine again.
Does anybody share the same issues? Can this be fixed (without the Y cable?).
Thanks for your input.
Sven_Mueller is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-08-2013, 10:46 PM   #2
Rick369
Registered
 
Drives: 2011 128i convertible
Join Date: Nov 2013
Location: Florida & Wisconsin

Posts: 2
iTrader: (0)

Sven,
Did you ever receive any responses to your question?

I purchased a Rockfish USB cable for the IPhone, IPod or IPad. i connected it to my IPhone 4s and into the USB connection in my 2011 128i convertible. I am mainly using it to play Pandora through the BMW hi-fi stero. Everything was working great for a day or two. IPod icon shows up in the audio screen, there is great cd quality sound and song information was being displayed on the radio screen. One evening while I was driving later at night I hear a loud popping sound coming from the radio speakers. I look at the radio display and it goes blank and no sound, shortly after that there was a second loud popping sound and the radio comes back on and Pandora starts playing again. When Pandora starts playing again there is a completely different station playing. I was listing to a soft rock station before the popping sounds and when Pandora came back on it was a country music station. I am wondering if Pandora was having transmission problems and did a reset or was it my radio.

I do have the BMW y-cable but it is so short. Recently when using the y-cable, the radio was not displaying the IPod icon when hitting the Audio button. The Aux and USB icons show. The y-cable is 3 years old and don't know if there is a loose wire or connection in it.
Rick369 is offline  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:00 PM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST