BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-25-2015, 01:28 PM   #133
wnta135
Private First Class
wnta135's Avatar
1
Rep
194
Posts

Drives: 2008 Sedona Red 135i
Join Date: Nov 2007
Location: South Carolina

iTrader: (0)

May 08 build, 104K, original battery.
I'm looking here trying to figure out how long I shoulg go.
Appreciate 0
      05-25-2015, 02:18 PM   #134
PA135i
Major
PA135i's Avatar
United_States
47
Rep
1,497
Posts

Drives: 2008 SGM 135i
Join Date: Dec 2007
Location: Pennsylvania

iTrader: (0)

Replace it now. Mine lasted 6 1/2 years and still started OK. But the dash computer started acting goofy. Your due.
__________________

Sparkling Graphite Metallic / 6MT / Terracotta Boston Leather / Sport Package / Comfort Access system / Gray Poplar wood trim / Heated front seats / iPod and USB adapter / HD radio / Premium hi-fi system / BMW Performance power kit / BMW Performance short shift kit / BMW M Performance Handbrake Handle / BMW Stainless steel pedals / rear sun shades
Appreciate 0
      06-21-2015, 07:19 AM   #135
Guam135i
Second Lieutenant
Guam135i's Avatar
Guam
3
Rep
254
Posts

Drives: 08 BMW 135i, 08 128 Cab
Join Date: Oct 2011
Location: Guam

iTrader: (0)

Well im still on the original battery 08 135i but today even though it was plugged into a tender it would barely crank but it started. Then after a few miles i let it idle and then it started to misfire and then I turned it off and then it would not crank anymore. Seems like if I let it idle it would discharge. Is this a sign that the battery is going south? Same with my 08 128 feels like cranking is weak this too has the origiinal battery.
__________________

70 Morris Cooper S * 08 BMW 135i Coupe * 08 BMW 128i Convertible * 1995 BMW M3* 2005 BMW X5

Last edited by Guam135i; 06-22-2015 at 03:33 AM.
Appreciate 0
      06-21-2015, 09:34 PM   #136
avosough
New Member
0
Rep
7
Posts

Drives: 08 SGM 135i
Join Date: Jul 2013
Location: Atlanta, GA

iTrader: (0)

Original battery '08 with 59000 miles.
Car starts fine but every couple of days will show a DSC/brake failure control message for ~3 seconds on first start. I also have a stumbling idle that comes up about once a week when stopped and in neutral that I can't routinely repeat.

According to the hidden menu my voltage when driving for about 30 minutes is 12.8 - 13.0 V. Is it worth replacing my battery preemptively? I've heard voltage while running should be 14.5 V or so...
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:19 PM.




1addicts
1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST