BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-22-2014, 10:56 AM   #1
fcioffi
Registered
1
Rep
2
Posts

Drives: 2011 BMW 128iSULEV
Join Date: Jan 2014
Location: Princeton Junction, NJ

iTrader: (0)

Unhappy Coding BMW Performance Seats

Hi,

I am attempting to install BMW Performance seats in my 2011 128i, but with no luck. I can't get the computer to accommodate the new passenger seat. On older models, a seat occupancy bypass emulator solved the problem, but with 2011 and newer 1 series cars, a new coding has to be done. Any ideas where I might do this in central NJ?
Appreciate 0
      01-22-2014, 11:08 AM   #2
AchtungF80
Brigadier General
AchtungF80's Avatar
Philippines
157
Rep
3,361
Posts

Drives: '16 f80, '87 e30, '00 BB6
Join Date: Apr 2006
Location: NJ

iTrader: (2)

Garage List
2008 135is  [4.75]
2010 Cooper S  [5.00]
1991 318is  [5.00]
Send a message via AIM to AchtungF80
Any dealer should be able to help you. PM me if you need a dealer resource.
__________________
ig: achtungf80
Appreciate 0
      01-22-2014, 11:10 AM   #3
3002 tii
Lieutenant General
3002 tii's Avatar
United_States
588
Rep
10,618
Posts

Drives: E86, E90, F25
Join Date: Apr 2008
Location: CT

iTrader: (84)

Garage List
You mean M-sport or the Recaro Sportser CS's from Europe? If the latter ECS sells a wiring harness I believe for those specific seats, which btw are super baller if you actually snagged those.

http://www.ecstuning.com/News/BMW_Bi...013/ES2652232/



If you're talking about regular M-sport seats, don't see why you need coding. Emulators are only usually needed for aftermarket (airbag-less seats). And in that case you can buy the MS OC3 emulator if you can't find anyone to code it for you.
__________________
Active Autowerke | Supersprint | TC Kline | Ground Control | MFactory | Volks | Nitto

NASA NE TT5 #821
Appreciate 0
      01-22-2014, 04:05 PM   #4
Curare86
Captain
10
Rep
605
Posts

Drives: 135i
Join Date: May 2012
Location: perth

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by 3002 tii View Post
You mean M-sport or the Recaro Sportser CS's from Europe? If the latter ECS sells a wiring harness I believe for those specific seats, which btw are super baller if you actually snagged those.

http://www.ecstuning.com/News/BMW_Bi...013/ES2652232/

If you're talking about regular M-sport seats, don't see why you need coding. Emulators are only usually needed for aftermarket (airbag-less seats). And in that case you can buy the MS OC3 emulator if you can't find anyone to code it for you.
he means the recaro sportser cs's that have been rebranded/recovered as bmwperformance I think
Appreciate 0
      01-22-2014, 04:38 PM   #5
3002 tii
Lieutenant General
3002 tii's Avatar
United_States
588
Rep
10,618
Posts

Drives: E86, E90, F25
Join Date: Apr 2008
Location: CT

iTrader: (84)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Curare86 View Post
he means the recaro sportser cs's that have been rebranded/recovered as bmwperformance I think
Either way I've provided him info on both.
__________________
Active Autowerke | Supersprint | TC Kline | Ground Control | MFactory | Volks | Nitto

NASA NE TT5 #821
Appreciate 0
      05-11-2017, 02:53 AM   #6
stevenzx
Private
stevenzx's Avatar
China
4
Rep
74
Posts

Drives: 2008 bmw 130i
Join Date: Jun 2015
Location: china

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by fcioffi View Post
Hi,

I am attempting to install BMW Performance seats in my 2011 128i, but with no luck. I can't get the computer to accommodate the new passenger seat. On older models, a seat occupancy bypass emulator solved the problem, but with 2011 and newer 1 series cars, a new coding has to be done. Any ideas where I might do this in central NJ?
i had the same problem. i have a 2008 e87 130i. there was no warning light at the time but they showed up when i upgraded the whole modules. i tried code it with no luck. damn!!
__________________
Appreciate 0
      10-16-2017, 06:56 AM   #7
atsapS
Registered
2
Rep
4
Posts

Drives: BMW
Join Date: Jun 2015
Location: Monaco

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by stevenzx View Post
i had the same problem. i have a 2008 e87 130i. there was no warning light at the time but they showed up when i upgraded the whole modules. i tried code it with no luck. damn!!
That should be possible to code...
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Tags
aftermarket products, bmw performance, coding, occupancy emulator

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 10:43 PM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST