BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-22-2012, 10:50 PM   #89
IancoleTX
Dillo boxers
IancoleTX's Avatar
United_States
71
Rep
3,102
Posts

Drives: BMW
Join Date: Jan 2010
Location: USA

iTrader: (14)

Quote:
Originally Posted by MaC-N54-E82 View Post
Thanks AndyM..... Less than 30 minutes start to finish.
Ditto, props to OP
__________________
2013 EBII 335i M-Sport 8AT MPPK
Appreciate 0
      08-24-2012, 11:58 PM   #90
adevangel84
Second Lieutenant
adevangel84's Avatar
10
Rep
258
Posts

Drives: 2006 E46 M3 (RIP)
Join Date: Aug 2012
Location: New Orleans

iTrader: (2)

Hey guys, I am not having any power on my radar detector. I tapped my wire on the green/white wire on the connector with the arrow on it on this DIY. I looked at the wire and it looks like it is tapped correctly but no power still. Please let me know if I have the right wire. Thanks.
Appreciate 0
      03-23-2013, 03:19 PM   #91
chiefsalami
Private First Class
United_States
5
Rep
103
Posts

Drives: 2013 X5 xDrive50i M-sport
Join Date: Aug 2011
Location: Miami, FL

iTrader: (3)

Looks like I'm having the same issue. No voltage on that green/white wire, whether ignition is on or off. I have a 2012 135i. Does anyone know what that connector is for? Is there a fuse for it that I might have blown while tapping this power wire?

EDIT: Turns out the wire tap provided by the hardwire kit did not work for the job. It's designed for a larger gauge wire, and therefore was not even breaking through the wire insulation. I used a different wire tap and got voltage. But be aware that the connectors all need to be PLUGGED in before battery voltage is supplied at the green/white wire. Works now!

Thanks for the write-up guys. Especially the removal of that map light assembly. It's a bitch!

Last edited by chiefsalami; 03-23-2013 at 04:21 PM.
Appreciate 0
      04-28-2013, 10:25 PM   #92
Nose Nuggets
New Member
1
Rep
21
Posts

Drives: 2016 M235i
Join Date: Apr 2013
Location: California

iTrader: (0)

I performed this install in my 2013 135 and it works provided i don't use the sunroof. But if i open or tilt the sunroof it loses power. Provided the root is closed, everything works great. Also, while the roof is tilting or opening the radar detector turns on and off very rapidly, like the power current is pulsing. once the roof has stopped opening and is open, the radar detector stays off. as soon as the roof is closed, it works normally again.

any ideas? i performed a similar install in my '10 328 and did not have this issue with the sunroof.
Appreciate 0
      05-13-2013, 01:30 PM   #93
Kgolf31
Brigadier General
Kgolf31's Avatar
267
Rep
4,542
Posts

Drives: 2007 Z4MC, 2012 128i
Join Date: Sep 2008
Location: Ohio

iTrader: (4)

I have a question. I don't have a sunroof, so where can I ground? I don't have any bolts by the map lights
Appreciate 0
      03-22-2014, 07:34 AM   #94
Mortify
Private
0
Rep
92
Posts

Drives: 2008 135i m sport
Join Date: Jan 2014
Location: Ontario, Canada

iTrader: (0)

This install took me about an hoir ! Mostly because I was scared to damage the headliner, but everything went in dandy, thank you for the diy!
Appreciate 0
      08-04-2015, 05:22 PM   #95
Venoml2k
Enlisted Member
0
Rep
36
Posts

Drives: 135i
Join Date: Jul 2015
Location: Miami

iTrader: (0)

Additional Information regarding the clips:
This thread on e90post may help in showing the tabs better than I explained.

Thank you for this link. My factory mic had been unplugged when I bought the car and this assisted me in finding the issue.

Bumping it to make it easy for others to find when installing or replacing mic.
Issue was I could hear callers, but they could not hear me.
Appreciate 0
      08-17-2015, 04:20 PM   #96
IAMX
Enlisted Member
IAMX's Avatar
2
Rep
32
Posts

Drives: 135i
Join Date: Jul 2015
Location: Denver, CO

iTrader: (0)

Thanks for the great write-up, hardwired mine today without any problems.
Appreciate 0
      08-05-2017, 01:52 PM   #97
traintrax
New Member
0
Rep
18
Posts

Drives: 2012 135i Marrakesh Brown
Join Date: Jun 2017
Location: Saint Charles, MO

iTrader: (0)

I know this is a necro post but did anyone who did this DIY have any issues with the SOS system? Ever since I did mine and used the green/white wire as described I get an SOS system failure warning when I start my car. If I disconnect the radar detector, I don't. Thanks
Appreciate 0
      08-06-2017, 05:58 PM   #98
tock172
Beachtown Bill Collector
tock172's Avatar
United_States
160
Rep
625
Posts

Drives: 2012 135i
Join Date: May 2011
Location: San Diego

iTrader: (1)

Garage List
1985 BMW 325e  [0.00]
2012 BMW 135i  [0.00]
2003 Honda Civic EX  [0.00]
Quote:
Originally Posted by traintrax View Post
I know this is a necro post but did anyone who did this DIY have any issues with the SOS system? Ever since I did mine and used the green/white wire as described I get an SOS system failure warning when I start my car. If I disconnect the radar detector, I don't. Thanks
I had an issue with power interruption to m V1 when operating the sunroof. I ended up running a fuse block tap and wiring my radar detector that way.
__________________


2012 BMW 135i Space Grey Metallic M-Sport DCT Dinan S2
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 01:49 PM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST