BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      08-16-2008, 11:11 AM   #1
trabi
New Member
 
Drives: 128
Join Date: Apr 2008
Location: msp

Posts: 21
iTrader: (0)

128 doesn't start

after driving700 miles yesterday this morning my car didn't start.
it cranks but nothing.
And i'm in CANADA in a hotel room waiting for a towing truck.
Really bad experience.
trabi is offline  
0
Reply With Quote
      08-16-2008, 11:55 AM   #2
Mad Dragon
.
 
Mad Dragon's Avatar
 
Drives: 2010 GTI
Join Date: Mar 2008
Location: MD

Posts: 932
iTrader: (0)

Are you out of gas?:biggrin:
Mad Dragon is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-17-2008, 10:23 AM   #3
x97Melbourne
Molar World
 
Drives: 2013 328i CV
Join Date: Apr 2008
Location: Orlando, FL

Posts: 835
iTrader: (0)

keep us posted on what the problem is....
is it still winter is canada? maybe its too cold to start.
just kidding.
__________________
Current Car: 2011 335i Sedan
Gone But Not Forgotten: 2008 135i Convertible
x97Melbourne is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-17-2008, 10:38 AM   #4
lamini
Second Lieutenant
 
Drives:
Join Date: Apr 2008

Posts: 209
iTrader: (0)

is it still under warranty?
lamini is offline  
0
Reply With Quote
      08-17-2008, 12:03 PM   #5
Mad Dragon
.
 
Mad Dragon's Avatar
 
Drives: 2010 GTI
Join Date: Mar 2008
Location: MD

Posts: 932
iTrader: (0)

I would hope that a 2008 would still be under warranty. Then again.. I worked on an '06 5-series with over 100k on the clock.
Mad Dragon is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-28-2008, 12:53 PM   #6
trabi
New Member
 
Drives: 128
Join Date: Apr 2008
Location: msp

Posts: 21
iTrader: (0)

It took 5 business days till they fixed my car.
The problem was the fuel pump and its controller.
And the new controller that they ordered did not work, so finally they took the controller from a show room car.
My vacation was a nightmare.
trabi is offline  
0
Reply With Quote
      08-28-2008, 06:11 PM   #7
Mad Dragon
.
 
Mad Dragon's Avatar
 
Drives: 2010 GTI
Join Date: Mar 2008
Location: MD

Posts: 932
iTrader: (0)

What controller? It's just a relay controlled by the DME. I hope the hell they didn't take the DME out of another car, since they're irreversibly paired to each car.
Mad Dragon is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-28-2008, 08:38 PM   #8
trabi
New Member
 
Drives: 128
Join Date: Apr 2008
Location: msp

Posts: 21
iTrader: (0)

It was a black box from underneath of the rear right seat
trabi is offline  
0
Reply With Quote
      08-29-2008, 10:51 AM   #9
redwood
Second Lieutenant
 
Drives: 1999 BMW 328i
Join Date: Dec 2006
Location: Dallas, TX

Posts: 292
iTrader: (0)

Wow, that sucks! Very sorry to hear that. If you had a 135, I wouldn't be surprised about the fuel pump, but on a 128 is surprising.
redwood is offline  
0
Reply With Quote
      10-20-2008, 04:04 PM   #10
trabi
New Member
 
Drives: 128
Join Date: Apr 2008
Location: msp

Posts: 21
iTrader: (0)

Two months later, and BMW did not reimbursed the money spent for the rental car and hotels during the long waiting week.
Maybe for Christmas!
trabi is offline  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:26 AM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST