BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-08-2010, 03:57 PM   #1
HPFREAK
Lieutenant Colonel
21
Rep
1,873
Posts

 
Drives: 09 135 CPE
Join Date: Sep 2009
Location: Socal

iTrader: (8)

2.0 update chips avilable from PSI

Just wanted to let everyone know that I will have a limited supply of chips coming tomorrow so anyone who wants them let me know know so I can put one aside for you. The price is $20 shipped to 48 states.

You will also need to get the USB cable for $35.

Also the BT scan tool is still higly rec'd since the software is still in beta form and can through codes.

As suggested by a smart man below I need to mention that you should have the Gen 3 board to make full use of the 2.0. You can run it on a Gen 2 but you will not be able to make any changes via the softwar interface since you cant hook the USB cable up to the Gen 2 board since it lacks the serial port on the other end of the JB3 box. If you bought your Jb3 new after 7/1/09 you will have a gen 3 board.

Also in order to run the software on a Mac you will need to get an emulator.

Brad
Attached Images
 

Last edited by HPFREAK; 02-10-2010 at 02:22 PM.
Appreciate 0
      02-08-2010, 06:08 PM   #2
Brahmzy
Lieutenant
11
Rep
580
Posts

 
Drives: Stuff
Join Date: Nov 2009
Location: Colorado

iTrader: (0)

So, is this part of the BETA thing or is 2.0 officially finalized and for sale?

If so, LEMME HAVE IT!!!!!!!!!! WOOOT!!!!!!!!!
__________________

2010 135i | 6MT | Le Mans | Prem Pkg | M Pkg | CA | Hi-Fi | Boston | Other Cool Stuff
Appreciate 0
      02-08-2010, 06:17 PM   #3
HPFREAK
Lieutenant Colonel
21
Rep
1,873
Posts

 
Drives: 09 135 CPE
Join Date: Sep 2009
Location: Socal

iTrader: (8)

Well terry decided it can be released for public beta testing. It is still beta though. Not a final version but everyone is loving it and there are some changes that can be made for those at high altitude. I will have them tomorrow it looks like.
Appreciate 0
      02-08-2010, 07:35 PM   #4
MadMan77
↓↓↓ Ex-Con ↓↓↓
MadMan77's Avatar
United Kingdom
21
Rep
1,875
Posts

 
Drives: JB '08 135i
Join Date: Apr 2008
Location: Mildenhall, UK

iTrader: (1)

If I remember correctly v2.0 requires a Gen 3 board. You might want to mention that in the OP.
__________________
Appreciate 0
      02-08-2010, 08:06 PM   #5
Brahmzy
Lieutenant
11
Rep
580
Posts

 
Drives: Stuff
Join Date: Nov 2009
Location: Colorado

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Brad@PSI MOTORS View Post
Well terry decided it can be released for public beta testing. It is still beta though. Not a final version but everyone is loving it and there are some changes that can be made for those at high altitude. I will have them tomorrow it looks like.
I'm kind of wanting a plug-n-forget solution and don't have time to be dicking a whole lot with things (i.e. taking apart the car to access the ECU) I'd prefer only to do that before services... and I don't want to run the cable through the firewall as I'll be having to pull it right back out for services too. That's why I was hoping it was more in a final state - especially the high altitude piece.. But, I may change my mind, ha... Lot of happy folks on 2.0.

Man things were so easy when I flashed my STi with my Accessport. OBD port...
__________________

2010 135i | 6MT | Le Mans | Prem Pkg | M Pkg | CA | Hi-Fi | Boston | Other Cool Stuff
Appreciate 0
      02-08-2010, 10:40 PM   #6
HPFREAK
Lieutenant Colonel
21
Rep
1,873
Posts

 
Drives: 09 135 CPE
Join Date: Sep 2009
Location: Socal

iTrader: (8)

Quote:
Originally Posted by MadMan77 View Post
If I remember correctly v2.0 requires a Gen 3 board. You might want to mention that in the OP.
you can use it with Gen 2 as well but you cant run the USB to it. Gen 3 is the best way to go though for sure.
Appreciate 0
      02-08-2010, 10:45 PM   #7
HPFREAK
Lieutenant Colonel
21
Rep
1,873
Posts

 
Drives: 09 135 CPE
Join Date: Sep 2009
Location: Socal

iTrader: (8)

Well then 2.0 is not for you then since no matter what you will have to take the cowl off and access the ECU at some point to upgrade to it even if you bought a new Gen 3 unit with 2.0 already installed on it. If you dont want to run the USB cable to it you will be missing out on a lot of 2.0 offers you. You can wait awhile until the final version for high altitude cars comes out and is basically bug free. IT is pretty on the money right now but just wait for the final release.

Quote:
Originally Posted by Brahmzy View Post
I'm kind of wanting a plug-n-forget solution and don't have time to be dicking a whole lot with things (i.e. taking apart the car to access the ECU) I'd prefer only to do that before services... and I don't want to run the cable through the firewall as I'll be having to pull it right back out for services too. That's why I was hoping it was more in a final state - especially the high altitude piece.. But, I may change my mind, ha... Lot of happy folks on 2.0.

Man things were so easy when I flashed my STi with my Accessport. OBD port...
Appreciate 0
      02-09-2010, 09:52 AM   #8
Brahmzy
Lieutenant
11
Rep
580
Posts

 
Drives: Stuff
Join Date: Nov 2009
Location: Colorado

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Brad@PSI MOTORS View Post
Well then 2.0 is not for you then since no matter what you will have to take the cowl off and access the ECU at some point to upgrade to it even if you bought a new Gen 3 unit with 2.0 already installed on it. If you dont want to run the USB cable to it you will be missing out on a lot of 2.0 offers you. You can wait awhile until the final version for high altitude cars comes out and is basically bug free. IT is pretty on the money right now but just wait for the final release.
Gonna call the T man today and maybe he'll give me some warm n fuzzies. I was on N54tech last night and the feedback is unbelievable. Like whole new car unbelievable. Folks are saying the jump from 1.4 to 2.0, in some cases, has been similar to the jump from stock to 1.4 - that's crazy. Completely transformed the car - and these are existing JB3 1.4 users saying this.

I will hopefully be Paypal'ing you by COB...
__________________

2010 135i | 6MT | Le Mans | Prem Pkg | M Pkg | CA | Hi-Fi | Boston | Other Cool Stuff
Appreciate 0
      02-09-2010, 10:15 AM   #9
m3bs
Lieutenant
8
Rep
550
Posts

 
Drives: '11 M3 ZCP, 95 M3 Track Toy
Join Date: Feb 2008
Location: North Augusta, SC

iTrader: (1)

I've got a capacitor on the way to upgrade from G1 to G2 board, and I'll burn a new chip today. Hopefully by the weekend I'll be at 2.0.

Makes absolutely no sense. The car is for sale, and it already has more HP than I can begin to use on the street (with stock tires, at least) with 1.4, but I'm doing it anyway. The rave reviews broke me down. It's an addiction, or is it an affliction?
Appreciate 0
      02-09-2010, 12:11 PM   #10
HPFREAK
Lieutenant Colonel
21
Rep
1,873
Posts

 
Drives: 09 135 CPE
Join Date: Sep 2009
Location: Socal

iTrader: (8)

Ya it is a different animal with 2.0. Terry did a lot of work and made some remarkable changes. In my opinion he is the smartest Tuner around. I know some of the other tuner fanboys say different and that is fine. We are all entitled to our opinions...since afterall, they are like assholes Everyone should have at least one right?

Quote:
Originally Posted by Brahmzy View Post
Gonna call the T man today and maybe he'll give me some warm n fuzzies. I was on N54tech last night and the feedback is unbelievable. Like whole new car unbelievable. Folks are saying the jump from 1.4 to 2.0, in some cases, has been similar to the jump from stock to 1.4 - that's crazy. Completely transformed the car - and these are existing JB3 1.4 users saying this.

I will hopefully be Paypal'ing you by COB...
Appreciate 0
      02-10-2010, 12:18 AM   #11
HPFREAK
Lieutenant Colonel
21
Rep
1,873
Posts

 
Drives: 09 135 CPE
Join Date: Sep 2009
Location: Socal

iTrader: (8)

Chips in stock but have a limited number right now they are back ordered until April but I am looking for another supplier.
Appreciate 0
      02-10-2010, 12:40 PM   #12
Brahmzy
Lieutenant
11
Rep
580
Posts

 
Drives: Stuff
Join Date: Nov 2009
Location: Colorado

iTrader: (0)

Purchased.
__________________

2010 135i | 6MT | Le Mans | Prem Pkg | M Pkg | CA | Hi-Fi | Boston | Other Cool Stuff
Appreciate 0
      02-10-2010, 02:08 PM   #13
twenzel
Captain
twenzel's Avatar
15
Rep
743
Posts

 
Drives: 07 GT3 | 10 GTI
Join Date: Aug 2008
Location: Austin TX

iTrader: (2)

How can I tell if I have a Gen1 or Gen 2 board? I bought my JB3 when it first came out so I imagine I have a Gen1
__________________
Appreciate 0
      02-10-2010, 02:20 PM   #14
HPFREAK
Lieutenant Colonel
21
Rep
1,873
Posts

 
Drives: 09 135 CPE
Join Date: Sep 2009
Location: Socal

iTrader: (8)

Quote:
Originally Posted by twenzel View Post
How can I tell if I have a Gen1 or Gen 2 board? I bought my JB3 when it first came out so I imagine I have a Gen1
Refer to attached picture above for visual

Ya you likely have a gen 1 so you can tell by looking at the box and if you do not have the extra smaller serial port on the other end of the JB3 box. you need to get the Gen 3 board through BMS directly.
Appreciate 0
      02-10-2010, 02:29 PM   #15
m3bs
Lieutenant
8
Rep
550
Posts

 
Drives: '11 M3 ZCP, 95 M3 Track Toy
Join Date: Feb 2008
Location: North Augusta, SC

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by twenzel View Post
How can I tell if I have a Gen1 or Gen 2 board? I bought my JB3 when it first came out so I imagine I have a Gen1
Check your PM.
Appreciate 0
      02-10-2010, 04:32 PM   #16
HPFREAK
Lieutenant Colonel
21
Rep
1,873
Posts

 
Drives: 09 135 CPE
Join Date: Sep 2009
Location: Socal

iTrader: (8)

Quote:
Originally Posted by Brahmzy View Post
Purchased.
Mailed
Appreciate 0
      02-10-2010, 05:35 PM   #17
HPFREAK
Lieutenant Colonel
21
Rep
1,873
Posts

 
Drives: 09 135 CPE
Join Date: Sep 2009
Location: Socal

iTrader: (8)

still have a few in stock and these chips are hard to get right now. I think BMS went and bought every last one in existence.lol
Appreciate 0
      02-10-2010, 05:41 PM   #18
MadMan77
↓↓↓ Ex-Con ↓↓↓
MadMan77's Avatar
United Kingdom
21
Rep
1,875
Posts

 
Drives: JB '08 135i
Join Date: Apr 2008
Location: Mildenhall, UK

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Brad@PSI MOTORS View Post
you can use it with Gen 2 as well but you cant run the USB to it. Gen 3 is the best way to go though for sure.
My bad. You are correct, sir. I was thinking about the tune-ability portion of the upgrade.
__________________
Appreciate 0
      02-10-2010, 05:45 PM   #19
HPFREAK
Lieutenant Colonel
21
Rep
1,873
Posts

 
Drives: 09 135 CPE
Join Date: Sep 2009
Location: Socal

iTrader: (8)

No worries you were mostly correct and i gave you the props in the first post

Quote:
Originally Posted by MadMan77 View Post
My bad. You are correct, sir. I was thinking about the tune-ability portion of the upgrade.
Appreciate 0
      02-17-2010, 02:10 PM   #20
HPFREAK
Lieutenant Colonel
21
Rep
1,873
Posts

 
Drives: 09 135 CPE
Join Date: Sep 2009
Location: Socal

iTrader: (8)

bump
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:22 PM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST