BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-08-2010, 06:10 PM   #1
sooos
Private
 
Drives: 2009 135I ///M Sport
Join Date: May 2009
Location: Los Angeles

Posts: 51
iTrader: (0)

Brand New 135i already PHAILING me =(

Picked up a Sedona Red 135i with m sport navi etc. It had 3036 miles when i picked it up on last Friday. On Saturday it had a 6 second crank and I was like o god please no.... Service engine came on then turned off again so i ignored it.... It is now Thursday and it happened again at work when I was going to lunch, long crank and service engine light came back on.... I used my AUTOBOSS on it and it wasnt reading and fuel levels do u guys think its the HPFP? I am sending in for service next week I am just a bit frustrated as I just got the car 6 days ago....
sooos is offline  
0
Reply With Quote
      04-08-2010, 06:26 PM   #2
sooos
Private
 
Drives: 2009 135I ///M Sport
Join Date: May 2009
Location: Los Angeles

Posts: 51
iTrader: (0)

I mean I love the car i enjoy driving it ive owned and e46 325 vert ive owned a z4. The driving experience with the 135i is just phenomenal its hard to pay attention as to how fast im going. I'm just frustrated with the thing now. I was so excited too. Now all my co workers are like are you sure thats a new car? lol I dont know how to react just frustrated i guess...
sooos is offline  
0
Reply With Quote
      04-08-2010, 06:45 PM   #3
IZAGLO
Mbira
 
Drives: Sedonna Red 09 135i SOLD
Join Date: Jan 2010
Location: Garage cleaning Brake Dust

Posts: 1,007
iTrader: (3)

join the club....ask for a new #43 HPFP and the new flash that came out 3 weeks ago and you will be fine. The new HPFP seems to working just fine on my car!!
IZAGLO is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-08-2010, 06:50 PM   #4
jr135
New Member
 
Drives: 135i
Join Date: May 2009
Location: Texas

Posts: 21
iTrader: (0)

Mine failed at 3700 mi. It started as you say....long cranks. After aprox. 7 days, .......total failure. Taking it to the dealer was a really bad experience. Have it checked soon.....Good luck !
jr135 is offline  
0
Reply With Quote
      04-08-2010, 06:52 PM   #5
sooos
Private
 
Drives: 2009 135I ///M Sport
Join Date: May 2009
Location: Los Angeles

Posts: 51
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by IZAGLO View Post
join the club....ask for a new #43 HPFP and the new flash that came out 3 weeks ago and you will be fine. The new HPFP seems to working just fine on my car!!
Will do I just hope they do it right off the bat and not try to BS me... My dealership is Pacific BMW its filled with a bunch of retards, all they try to do is delay and try to charge me for dum things... I mean ive had the car for 6 days!!! when I bought the car from the they refused to give me a loaner and i had to pay $500 to drive a rental from Hertz which the windshield cracked and i HAD to pay for that as well becuz the insurance on the car wouldn't cover it. If they try the same BS on not giving me a loaner this time im gonna be heated BUT i still love my car
sooos is offline  
0
Reply With Quote
      04-08-2010, 06:53 PM   #6
Nifty
Second Lieutenant
 
Drives: 2013 135i w/ DCT
Join Date: Jun 2009
Location: Atlanta, GA

Posts: 212
iTrader: (1)

Sorry to hear about your issues, as soon as your SES light comes on, don't ignore it, get it taken care of because your HPFP is on its way out. I had mine replaced at 1200 miles and *knock on wood* I've had no more issues 5000+ miles later.
Nifty is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-08-2010, 06:56 PM   #7
sooos
Private
 
Drives: 2009 135I ///M Sport
Join Date: May 2009
Location: Los Angeles

Posts: 51
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Nifty View Post
Sorry to hear about your issues, as soon as your SES light comes on, don't ignore it, get it taken care of because your HPFP is on its way out. I had mine replaced at 1200 miles and *knock on wood* I've had no more issues 5000+ miles later.
wow... ya this is the 2nd time its come on and i scheduled for a service for next week.. even if the light goes off again it should still be saved somewhere in the computer right? I dont want them to be like there is no light were no covering anything.... As they did one time with me and my "Zed"
sooos is offline  
0
Reply With Quote
      04-08-2010, 07:00 PM   #8
aksundog
Private First Class
 
Drives: 135i
Join Date: May 2009
Location: Anchorage, AK

Posts: 107
iTrader: (1)

Better for it go out now and you get the latest part and software update. At least that's how I felt.

At least now I have some hope that I'm running a reliable pump.

You should get a loaner, and if you don't, don't hesitate to escalate your complaint.
aksundog is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-08-2010, 07:17 PM   #9
/// Yr1of D1///
BMW Technician
 
/// Yr1of D1///'s Avatar
 
Drives: 135i
Join Date: Aug 2009
Location: Northern VA

Posts: 829
iTrader: (2)

Send a message via AIM to /// Yr1of D1///
I know how you feel! I bought my car used with 18,000 miles. Two weeks later the HPFP fails on me.... Haven't had problems since, crossing my fingers for now!
/// Yr1of D1/// is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-08-2010, 07:25 PM   #10
sooos
Private
 
Drives: 2009 135I ///M Sport
Join Date: May 2009
Location: Los Angeles

Posts: 51
iTrader: (0)

Im glad to know im not the only one I know others have had it fail but didnt know so many had it fail thats soon after buying it
sooos is offline  
0
Reply With Quote
      04-08-2010, 07:28 PM   #11
Feyd
Major
 
Feyd's Avatar
 
Drives: a DEEZZULL
Join Date: Aug 2007
Location: Chicago, IL

Posts: 1,239
iTrader: (2)

Mine went out about then too....

Feyd is offline  
0
Reply With Quote
      04-08-2010, 07:46 PM   #12
sooos
Private
 
Drives: 2009 135I ///M Sport
Join Date: May 2009
Location: Los Angeles

Posts: 51
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Feyd View Post
Mine went out about then too....

Wow what is that nothing like that came up for me just a service engine soon light and a insanely long crank
sooos is offline  
0
Reply With Quote
      04-08-2010, 07:51 PM   #13
Feyd
Major
 
Feyd's Avatar
 
Drives: a DEEZZULL
Join Date: Aug 2007
Location: Chicago, IL

Posts: 1,239
iTrader: (2)

Long crank... sputter sputter.

Sounded like a dragster for a few seconds (HUUUUUUGE cam) and then I get the limp mode light.

*shrug*
Feyd is offline  
0
Reply With Quote
      04-08-2010, 07:53 PM   #14
sooos
Private
 
Drives: 2009 135I ///M Sport
Join Date: May 2009
Location: Los Angeles

Posts: 51
iTrader: (0)

ahhh thats the infamous limp mode light.... lol hopefully i get mine there before i get that lol
sooos is offline  
0
Reply With Quote
      04-08-2010, 08:08 PM   #15
POEHAM
New Member
 
Drives: 135i vert
Join Date: Jan 2010
Location: San Francisco, CA

Posts: 26
iTrader: (0)

good luck to you.....I've seen that light way too many times already......on HPFP #3 right now....hope ur car isnt following in my path. The driving experience is phenomenal, but the comfort of not knowing whether my car will start correctly each day does not outweigh it.
POEHAM is offline  
0
Reply With Quote
      04-08-2010, 08:46 PM   #16
dragon1761
Lieutenant
 
dragon1761's Avatar
 
Drives: 128i SGM 08
Join Date: Dec 2008
Location: Arcadia, CA

Posts: 508
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by sooos View Post
Picked up a Sedona Red 135i with m sport navi etc. It had 3036 miles when i picked it up on last Friday. On Saturday it had a 6 second crank and I was like o god please no.... Service engine came on then turned off again so i ignored it.... It is now Thursday and it happened again at work when I was going to lunch, long crank and service engine light came back on.... I used my AUTOBOSS on it and it wasnt reading and fuel levels do u guys think its the HPFP? I am sending in for service next week I am just a bit frustrated as I just got the car 6 days ago....

why did you think a 2nd hand 135i is still on the lot after so little mileage.
dragon1761 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-08-2010, 09:30 PM   #17
hppypaul
Private
 
Drives: 2009, 135i Convertible
Join Date: Dec 2009
Location: NJ

Posts: 67
iTrader: (0)

Got the software last week, ran fine and now the cranks are increasing again. supposed to get the new pump next week. hopefully it will be the end.
hppypaul is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-09-2010, 03:06 AM   #18
sooos
Private
 
Drives: 2009 135I ///M Sport
Join Date: May 2009
Location: Los Angeles

Posts: 51
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by dragon1761 View Post
why did you think a 2nd hand 135i is still on the lot after so little mileage.
I didn't think much of it considering my my cousins friend is the manager at Pacific BMW even tho I hate the place the car was a lease assumption 450 a month i couldn't pass on the offer, I mean the thing is fully loaded and it was the only MT i have been able to find.... its like finding a manual bmw is nearly impossible now I would have bought one if i had the time to order one like that i would have but I didn't so i thought ehhh why not I sold my s2000 and fell in love with this it had everything I wanted except the interior color which i kind of like now....

It just bugs me that u would think they would have checked the car before they sold it but i guess not....
sooos is offline  
0
Reply With Quote
      04-09-2010, 03:09 AM   #19
sooos
Private
 
Drives: 2009 135I ///M Sport
Join Date: May 2009
Location: Los Angeles

Posts: 51
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by POEHAM View Post
good luck to you.....I've seen that light way too many times already......on HPFP #3 right now....hope ur car isnt following in my path. The driving experience is phenomenal, but the comfort of not knowing whether my car will start correctly each day does not outweigh it.
completely agree on that one its the worst feeling i wake up everyone morning 6am get excited to drive my car best part of my day... get in get happy push start... (6 or so seconds later) "ugggggghhhh not again" atleast I recorded the last 2 mornings its happened so i kno i have proof if they say anything
sooos is offline  
0
Reply With Quote
      04-09-2010, 05:14 AM   #20
_dopehead_
Private
 
Drives: BMW 135i AW 2008
Join Date: Aug 2009
Location: Denmark

Posts: 76
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by sooos View Post
Picked up a Sedona Red 135i with m sport navi etc. It had 3036 miles when i picked it up on last Friday. On Saturday it had a 6 second crank and I was like o god please no.... Service engine came on then turned off again so i ignored it.... It is now Thursday and it happened again at work when I was going to lunch, long crank and service engine light came back on.... I used my AUTOBOSS on it and it wasnt reading and fuel levels do u guys think its the HPFP? I am sending in for service next week I am just a bit frustrated as I just got the car 6 days ago....
It boggles the mind how something in that price range can break that quickly :-(
I have however not heard of anyone having these problems in Denmark, at least not from anyone on the forums in denmark that are bmw related. My own 135 is running fine with no issues at 38.000 km
_dopehead_ is offline   Denmark
0
Reply With Quote
      04-09-2010, 07:25 PM   #21
sooos
Private
 
Drives: 2009 135I ///M Sport
Join Date: May 2009
Location: Los Angeles

Posts: 51
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by _dopehead_ View Post
It boggles the mind how something in that price range can break that quickly :-(
I have however not heard of anyone having these problems in Denmark, at least not from anyone on the forums in denmark that are bmw related. My own 135 is running fine with no issues at 38.000 km
Yep I just have terrible luck with cars... BUT then again I guess so do the rest of the majority of 1er drivers
sooos is offline  
0
Reply With Quote
      04-15-2010, 07:58 PM   #22
Nifty
Second Lieutenant
 
Drives: 2013 135i w/ DCT
Join Date: Jun 2009
Location: Atlanta, GA

Posts: 212
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by sooos View Post
wow... ya this is the 2nd time its come on and i scheduled for a service for next week.. even if the light goes off again it should still be saved somewhere in the computer right? I dont want them to be like there is no light were no covering anything.... As they did one time with me and my "Zed"
Probably too late to be of any use to you now but for future reference, Yes, if your light was on and then went out that will be stored in the computer for a while. When my long cranks started my SES light didn't come on for a while, but of course I knew what the problem was. I called the dealership to tell them and they said there was nothing they could do unless the SES light had come on.

Well a few days later my light came on, so I made an apointment, between when I made the appointment and the day I was supposed to take it in, it went out but it was not an issue since it had been stored.

Also of note, I had long cranks and a SES light but the car never drove out of character, nor did I ever go into limp mode.
Nifty is offline   United_States
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Tags
fail, hpfp

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:58 AM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST