BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-20-2010, 02:39 PM   #1
moscowchris
New Member
0
Rep
8
Posts

 
Drives: 2008 135i + more
Join Date: Jun 2010
Location: Moscow

iTrader: (0)

Newbie bluetooth challenge - tried searching without help

All,

I recently picked up a used 135i and am really happy with it, fun little car and much more reliable than the car I traded in for it Unfortunately being Russia, warrrantly is already over

I have RTFM and searched forum for solution but without success

Problem is as follows:

when I first tried pairing a phone following the instructions and using i-drive (telephone - settings - pairing - start pairing - etc.. ) I get the message that it started and that I should choose a pin when prompted.

Everything was fine - paired - made a call - I was happy.

Next morning - selected communication and the happy iDrive system informed me that no phone was paired and so I went through the pairing procedure again... This time I have a problem - my phone (I have now tried 4 different all supposedly compatible phones) does not see BMW-XXXXX - it seems like iDrive thinks it is starting the pairing process - but nothing is 'coming out of the antenna '

I have tried rebooting iDrive (volume + eject button), I have tried rebooting all the phones... perhaps a connection is loose somewhere but not sure where the units are that I'd be looking for.

Any suggestions as to a next step?

Thanks

Chris
2005 135i; 2002 Esprit V8GT; 1999 Silvia S15; 1995 Skyline GTR
Appreciate 0
      06-20-2010, 03:01 PM   #2
VP Electricity
Brigadier General
VP Electricity's Avatar
United_States
68
Rep
3,181
Posts

 
Drives: E91 XDrive
Join Date: Jan 2008
Location: portland oregon

iTrader: (3)

Do you have any BLuetooth devices in the house which the phone is paired to?

I know that I have a BT handset system at work that pairs to my phone, and my phone is paired to my wife's car's BT as well. If I leave work without manually disconnecting the BT link from my handset to the work-handset system, my cellular handset won't pair to the car.

If my wife starts her car before I start mine, my handset pairs to her car, and then my handset doesn't pair to my car.

So I would make sure that you test without the handset linked to anything else, just to be sure.
__________________
Musicar Northwest - TOP 12 Retailer 2014
OE-Look Enclosures for F30/F80, F32/F82, and more!
Ask about our bolt-in audio upgrades for BMW.
Appreciate 0
      06-20-2010, 03:25 PM   #3
moscowchris
New Member
0
Rep
8
Posts

 
Drives: 2008 135i + more
Join Date: Jun 2010
Location: Moscow

iTrader: (0)

The phone is only paired with one other device (my tom-tom) but that is in the UK a few thousand kliks from here and I haven't been paired with it for a while. I have now deleted that pairing on the phone and still no joy
__________________
Chris
2008 135 (135i with JB4, Vodka Injection, Intercooler, DPs, DCI, Hartge Quad Tip, TIAL BOV, M Package etc.)
Also 2002 Esprit V8GT; 1999 Silvia S15; 1995 Skyline GTR
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:09 AM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST