BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-14-2010, 06:55 PM   #1
Barry45RPM
Second Lieutenant
Barry45RPM's Avatar
5
Rep
207
Posts

 
Drives: 2007 MB E550, 2010 128i Conv
Join Date: Nov 2009
Location: Ft. Lauderdale FL Area, USA

iTrader: (0)

Window Goes Up & Bounces 1/2 Way Down

...happens randomly. Putting it up again usually works properly, sometimes a second bounce down. It happens on both front doors in our Conv. Is it a known problem? Is there a fix?

Last edited by Barry45RPM; 06-15-2010 at 12:00 PM.
Appreciate 0
      06-14-2010, 07:00 PM   #2
jibaholic101
Brigadier General
54
Rep
3,503
Posts

 
Drives: women wild
Join Date: Nov 2008
Location: Charleston, SC

iTrader: (0)

i had this problem, the dealer replaced the window motor and reprogrammed it, no problems since
__________________
some italian, german, and japanese ones; and on order more of the same
Appreciate 0
      06-15-2010, 11:30 PM   #3
rramachand
Private
0
Rep
69
Posts

 
Drives: 135i
Join Date: Dec 2009
Location: Long Island, NY

iTrader: (0)

have the same problem..even my sunroof does it
Appreciate 0
      06-16-2010, 05:52 AM   #4
BrokenVert
Resident Kerbalnaut
BrokenVert's Avatar
United_States
148
Rep
10,075
Posts

 
Drives: Topless 135/Electric Boogaloo
Join Date: Apr 2009
Location: Fahrvergnügen/NY

iTrader: (0)

My passenger window did this...so they replaced the motor. Now all three of my other windows do it...so I've got 3 new motors on order
__________________
Appreciate 0
      06-16-2010, 08:55 AM   #5
jsublime
Lieutenant
United_States
4
Rep
479
Posts

 
Drives: 135i DCT
Join Date: Jan 2009
Location: Orlando

iTrader: (0)

I had this issue briefly during my ED. The windows started working (stopped going down by themselves) after I held the button up for a few seconds. Hope I don't have to take it to the dealer to get new motors on a brand new car.
__________________
Appreciate 0
      06-16-2010, 09:27 AM   #6
spud
Private First Class
spud's Avatar
1
Rep
157
Posts

 
Drives: 2009 135i
Join Date: Aug 2006
Location: Woodbridge, VA

iTrader: (0)

this is a big big problem on the MINI's. It was one of many problems I had with mine. I sold my MINI after 9 months and got the 135.

Check out this thread:

http://northamericanmotoring.com/for...ow-dipper.html


Try the reset option.

Hold button down for 15 seconds, then hold button up for 15 seconds. It resets the window to know where the stop points are.

It only worked on my MINI a few times. They ended up re-doing the software.
__________________
(0OO \ (||||)(||||) / OO0)

Alex
2009 135i LMB M package
Appreciate 0
      06-16-2010, 01:26 PM   #7
bradleyland
TIM YOYO
United_States
21
Rep
1,776
Posts

 
Drives: 2013 M3
Join Date: Jun 2010
Location: Vero Beach, FL

iTrader: (0)

Garage List
The root cause of this problem is the anti-pinch system. Power windows with the "auto-up" function would be dangerous without it. Basically, it detects when something is obstructing the window and causes it to go back down a few inches. You'll also notice this happening if you hit a bump while you're windows are going auto-up.
Appreciate 0
      06-16-2010, 01:33 PM   #8
Sylon
Brigadier General
Sylon's Avatar
United_States
60
Rep
3,414
Posts

 
Drives: 2011 135i, SG/CR, 6MT, M-Sport
Join Date: Apr 2010
Location: Michigan / Ohio

iTrader: (0)

Garage List
2011 135i  [4.60]
I had this problem too. My dealer had me hold the button up for a good 30 seconds to almost a full minute. Haven't had the problem since.
__________________

2011 BMW 135i | Space Gray | ///M-Sport | BMW CCA #450291
Facebook / Instagram / YouTube / Twitter
Appreciate 0
      06-17-2010, 12:19 PM   #9
Brahmzy
Lieutenant
11
Rep
580
Posts

 
Drives: Stuff
Join Date: Nov 2009
Location: Colorado

iTrader: (0)

I've had this happened like 3-4 times in the past 2 weeks when I've NEVER seen it before.
Funny thoug, my 4 months of long-cranks 3 times a day without fail, everyday have completely stopped altogether. Haha. Weird car.
__________________

2010 135i | 6MT | Le Mans | Prem Pkg | M Pkg | CA | Hi-Fi | Boston | Other Cool Stuff
Appreciate 0
      06-17-2010, 04:09 PM   #10
N55_NOLE
Private First Class
United_States
3
Rep
150
Posts

 
Drives: 2008 550i
Join Date: Mar 2010
Location: Orlando

iTrader: (2)

The only time I've had this happen was on the interstate when I was doing 85 plus, I figured it was part of the design of the car...
Appreciate 0
      06-18-2010, 02:39 AM   #11
Sylon
Brigadier General
Sylon's Avatar
United_States
60
Rep
3,414
Posts

 
Drives: 2011 135i, SG/CR, 6MT, M-Sport
Join Date: Apr 2010
Location: Michigan / Ohio

iTrader: (0)

Garage List
2011 135i  [4.60]
I also found out that if you just barely press or lift up on the window switches, the auto up and down doesnt work at all. So if you want to just crack the windows down a little or raise them up, or dont feel like fighting with the auto feature, just barely press or lift on the switch to use them in "manual" mode.
__________________

2011 BMW 135i | Space Gray | ///M-Sport | BMW CCA #450291
Facebook / Instagram / YouTube / Twitter
Appreciate 0
      06-18-2010, 08:51 AM   #12
Barry45RPM
Second Lieutenant
Barry45RPM's Avatar
5
Rep
207
Posts

 
Drives: 2007 MB E550, 2010 128i Conv
Join Date: Nov 2009
Location: Ft. Lauderdale FL Area, USA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Sylon View Post
I also found out that if you just barely press or lift up on the window switches, the auto up and down doesnt work at all. So if you want to just crack the windows down a little or raise them up, or dont feel like fighting with the auto feature, just barely press or lift on the switch to use them in "manual" mode.
Yup... They are 2 position switches. Lift them up to, but below the "detent" and they work like normal switches. Pull past the detent & they are express up.
Appreciate 0
      06-18-2010, 09:40 AM   #13
roldan
Second Lieutenant
2
Rep
238
Posts

 
Drives: '08 135i
Join Date: Apr 2008
Location: Somerville, MA

iTrader: (0)

Send a message via AIM to roldan
I had this problem during the winter -- had to go to the dealer and they did some software updates that fixed it. Weird stuff!
Appreciate 0
      06-18-2010, 10:10 AM   #14
Northx
Private
0
Rep
50
Posts

 
Drives: 128
Join Date: Mar 2010
Location: Portland, OR

iTrader: (0)

Thought I was imagining things when I saw this happen on my ED. Glad it's a known issue. Feel sorry for the people that own this car without belonging to an online forum like this.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:27 AM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST