BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-01-2009, 03:58 PM   #1
1013mm
aka 1013MM
 
1013mm's Avatar
 
Drives: pokingly flush
Join Date: Jan 2009
Location: Los Angeles / HK

Posts: 9,461
iTrader: (7)

Garage List
2009 135i  [4.13]
Send a message via AIM to 1013mm Send a message via MSN to 1013mm Send a message via Skype™ to 1013mm
Changing the H8 = Fail

I failed to put back on the bitch cover for the headlamp on the passenger side man.... big time FAIL.... the cover is secure enough to not fall off but I can't seem to align the bottom two holes with the cover inserts. Its half way sealed and should protect enough. What do you guys think I should do I tried aligning it for 2 hours still failed. Any of you guys in the same situation? Will it fall off?

The drivers side was too easy....
__________________
1013mm is offline   Hong Kong
0
Reply With Quote
      03-01-2009, 03:59 PM   #2
AlBel1214
Major
 
AlBel1214's Avatar
 
Drives: past 135i, now c6, future M3??
Join Date: Aug 2008
Location: Philly

Posts: 1,118
iTrader: (0)

Dude I feel your pain... I shaved off some of the teeth to get it back in correctly...
__________________

-----LS3 C6-----
z51 suspension, NPP dual mode exhaust(wild2mild),20% tint, zr1 replica wheels, gloss black fender stripes
R.I.P SGM 135i w/ some mods
AlBel1214 is offline  
0
Reply With Quote
      03-01-2009, 04:09 PM   #3
matt
Captain
 
Drives: munichs finest
Join Date: Oct 2006
Location: Stuttgart

Posts: 613
iTrader: (0)

Send a message via AIM to matt
use a torch, get it in the 2 inserts first, then its real easy.

the angle you use to get in the two inserts is really flat, almost upright.

just remember you you took it out
__________________
f*ckin' love my car <3
matt is offline   Germany
0
Reply With Quote
      03-01-2009, 04:20 PM   #4
mynew135
assistant to the regional manager
 
mynew135's Avatar
 
Drives: 135i
Join Date: Nov 2008
Location: Virginia Beach, VA

Posts: 242
iTrader: (0)

Garage List
2009 135i  [0.00]
You can do it the way Noize did it here:


http://www.1addicts.com/forums/showt...=212882&page=2


It took me a few times before I got it connected. Had to take a break and calm down and then tried again.
mynew135 is offline  
0
Reply With Quote
      03-01-2009, 04:48 PM   #5
TP 135i
Major
 
TP 135i's Avatar
 
Drives: 2008 135i SGM MT
Join Date: Nov 2007
Location: Finksburg, Maryland

Posts: 1,341
iTrader: (0)

Garage List
Additional tips here

http://www.1addicts.com/forums/showt...ght=bitch+clip
__________________

2008 135i SGM
TP 135i is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-01-2009, 05:00 PM   #6
MadMan77
↓↓↓ Ex-Con ↓↓↓
 
MadMan77's Avatar
 
Drives: JB '08 135i
Join Date: Apr 2008
Location: Mildenhall, UK

Posts: 1,875
iTrader: (1)

I have changed those lights three times and have not had a hard time disengaging the clips any of those times. How are you guys trying to pull them off?
__________________
MadMan77 is offline   United Kingdom
0
Reply With Quote
      03-01-2009, 05:24 PM   #7
Simon_135i
Collecting dust!
 
Simon_135i's Avatar
 
Drives: 135i
Join Date: Apr 2008
Location: San Diego

Posts: 2,002
iTrader: (6)

Garage List
2008 E82/135i  [0.00]
Send a message via AIM to Simon_135i Send a message via MSN to Simon_135i
Quote:
Originally Posted by MadMan77 View Post
I have changed those lights three times and have not had a hard time disengaging the clips any of those times. How are you guys trying to pull them off?
The clips are easy if the cover is aligned. Problem is getting the cover back on and into the bottom slots ... I will see if I can get a video for DIY on how I do it. It gets easier when you taken it apart like 20 times

Mad- or anyone - If you have a code error with the bulb does it stay on constantly? I had one it came on but it went away....
Simon_135i is offline  
0
Reply With Quote
      03-01-2009, 05:53 PM   #8
MadMan77
↓↓↓ Ex-Con ↓↓↓
 
MadMan77's Avatar
 
Drives: JB '08 135i
Join Date: Apr 2008
Location: Mildenhall, UK

Posts: 1,875
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Simon_135i View Post
The clips are easy if the cover is aligned. Problem is getting the cover back on and into the bottom slots ... I will see if I can get a video for DIY on how I do it. It gets easier when you taken it apart like 20 times

Mad- or anyone - If you have a code error with the bulb does it stay on constantly? I had one it came on but it went away...
.
When I put the Luminics bulbs in and they threw a code, it would only throw a bulb-out indicator when the headlight was on for a couple minutes. I don't remember if the indicator would turn off if I turned the headlights out but it did reset when you turned the car off and then back on.
__________________
MadMan77 is offline   United Kingdom
0
Reply With Quote
      03-01-2009, 08:55 PM   #9
Simon_135i
Collecting dust!
 
Simon_135i's Avatar
 
Drives: 135i
Join Date: Apr 2008
Location: San Diego

Posts: 2,002
iTrader: (6)

Garage List
2008 E82/135i  [0.00]
Send a message via AIM to Simon_135i Send a message via MSN to Simon_135i
Quote:
Originally Posted by MadMan77 View Post
When I put the Luminics bulbs in and they threw a code, it would only throw a bulb-out indicator when the headlight was on for a couple minutes. I don't remember if the indicator would turn off if I turned the headlights out but it did reset when you turned the car off and then back on.
Strange... I had no problems for 3 days and then I changed the bulb alignment and the damn error came up...
Simon_135i is offline  
0
Reply With Quote
      03-01-2009, 10:59 PM   #10
KeithLM
Proud 1er
 
KeithLM's Avatar
 
Drives: Crimson/Coral 135i
Join Date: Apr 2008
Location: Wylie, TX

Posts: 699
iTrader: (0)

Send a message via AIM to KeithLM Send a message via Yahoo to KeithLM
jzhang, give it another try. I did this a while back, I'd never messed with the lights before and I managed to pull it off. It was a struggle, but it'll go back. Take it all the way out and look over everything real close and see if you can see how it's supposed to work, then give it another try.
KeithLM is offline   No_Country
0
Reply With Quote
      03-02-2009, 12:20 AM   #11
bozola
Unloved BMW Addict
 
bozola's Avatar
 
Drives: 128, Z3 Coupe, 318Ti * 2
Join Date: Oct 2007
Location: King County WA

Posts: 1,169
iTrader: (0)

Garage List
1999 Z3 Coupe  [5.00]
1998 318Ti  [0.00]
1998 318Ti  [5.00]
2008 128i  [4.50]
Video would be cool....
__________________
2008 128 Montego Blue/Premium/Sport/Cold/Step/Paddles/iPod/Xenons/Rubber/Rear Fogs/Performance Exhaust/E92 Sway
bozola is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-02-2012, 04:28 PM   #12
R0n1n
Second Lieutenant
 
R0n1n's Avatar
 
Drives: 2010 BMW 135i Alpine White
Join Date: Nov 2009
Location: Toronto, ON

Posts: 247
iTrader: (0)

Yeah I got the error code too. 1-2 hours and my back was hurting and my hands were cut up. I have avoided changing my AE's since....
__________________
_______________________________________________
2010 Alpine White 135i
R0n1n is offline   Canada
0
Reply With Quote
      03-02-2012, 05:04 PM   #13
Dackelone
Moderator
 
Dackelone's Avatar
 
Drives: 135i Silber mit/Rot 6MT N54
Join Date: Feb 2010
Location: Bayern, Germany

Posts: 16,370
iTrader: (1)

OP - you want to make sure those covers are back on correctly bc... if not you will get moister in the headlight housing. Then... you might burn up the HID bulb/ballast or worse the headlamp itself has some circuit boards inside the headlight housing. It is BIG $$$$, as in $1500 per side to fix COD. I have a second go at it tomorrow. GL.
Dackelone is online now   Germany
0
Reply With Quote
      03-02-2012, 05:19 PM   #14
KeithLM
Proud 1er
 
KeithLM's Avatar
 
Drives: Crimson/Coral 135i
Join Date: Apr 2008
Location: Wylie, TX

Posts: 699
iTrader: (0)

Send a message via AIM to KeithLM Send a message via Yahoo to KeithLM
Quote:
Originally Posted by Dackelone View Post
OP - you want to make sure those covers are back on correctly bc... if not you will get moister in the headlight housing. Then... you might burn up the HID bulb/ballast or worse the headlamp itself has some circuit boards inside the headlight housing. It is BIG $$$$, as in $1500 per side to fix COD. I have a second go at it tomorrow. GL.
This happened 2 years ago, hopefully he's fixed it by now.
__________________
Stett Performance Charge Pipe with DDV, Cold-Air Intake, Front Mounted Intercooler, and Stage 1 Oil Cooler.

I've recently moved my photos to Google's web albums. Photos can be found here, here, and here.
KeithLM is offline   No_Country
0
Reply With Quote
      03-11-2012, 08:25 PM   #15
1ToBeOn2Wheels
Freude am Fahren
 
Drives: 135i
Join Date: Oct 2007
Location: California

Posts: 689
iTrader: (0)

Send a message via AIM to 1ToBeOn2Wheels
Quote:
Originally Posted by jzhang View Post
I failed to put back on the bitch cover for the headlamp on the passenger side man.... big time FAIL.... the cover is secure enough to not fall off but I can't seem to align the bottom two holes with the cover inserts. Its half way sealed and should protect enough. What do you guys think I should do I tried aligning it for 2 hours still failed. Any of you guys in the same situation? Will it fall off?

The drivers side was too easy....
You are gonna want the cover to be fitted correctly and sealed. Otherwise, you will get moisture, the adaptive headlights motors will fail, xenons will fail. Ask me how I know...
__________________

-2012 VW MKVI GTI Autobahn w/ DSG (SOLD)
-2008 E82 N54 135i Coup 6MT
-2001 E46 M3 Coup 6MT (Retired)
1ToBeOn2Wheels is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-11-2012, 08:43 PM   #16
BFD99
The Stig!
 
BFD99's Avatar
 
Drives: 2008 135i 6MT
Join Date: Sep 2011
Location: Tulsa, Ok

Posts: 890
iTrader: (1)

Garage List
2008 BMW 135i  [5.00]
I was able to knock both of mine out in about 30 minutes, removed the evap balls on the passenger side, gave me alot more room, and removed the clips and pulled cover up and pulled it out a little bit, not all the way, just enough to squeeze my hand in there and swap in the BMW 4 LED bulb. No problem at all!
__________________
2008 135i - FBO + JB4 15ohm + Water Meth
http://www.1addicts.com/forums/image.php?type=sigpic&userid=136481&dateline=13270  10872
BFD99 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-12-2012, 07:42 PM   #17
asaborio
Registered
 
asaborio's Avatar
 
Drives: 2008 135i vert
Join Date: Mar 2012
Location: Houston

Posts: 4
iTrader: (0)

Used the "Noize" method to replace mine, but when I was putting the canisters back in my ratchet extension fell down. I have spent the last hour reaching around trying to find it and it is gone! I drove the car around a few times the block to see if it would fall or if I could hear it rattling and it is not, so I hope no damage comes from that!
asaborio is offline   United_States
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:16 AM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST