BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-26-2010, 01:24 AM   #1
handled
Captain
handled's Avatar
United_States
28
Rep
834
Posts

 
Drives: F30/F82
Join Date: Jun 2010
Location: Orange County, CA

iTrader: (5)

a question for 2011 DCT owners...

Not only have I been having fuel pump issues...

MY GODDAMN CAR IS STALLING! No CEL or any other lights. One time, I was in manual mode and the lever snapped back into neutral position and the car shut off. Another time, I was going over a speed bump and my car stalled going over it in regular "D" setting.

Anybody else experiencing this? I'm taking my car in on Monday.

My car is COMPLETELY stock except for coilovers.

I would appreciate your feedback!
Appreciate 0
      12-26-2010, 01:29 AM   #2
1on135_deal
First Lieutenant
1on135_deal's Avatar
United_States
5
Rep
347
Posts

 
Drives: 2011 135i & 2011 M3
Join Date: Dec 2010
Location: NY

iTrader: (0)

weird that sucks; mines works i think something is loose somewhere down the line does it do it in the S1234567 mode?
Appreciate 0
      12-26-2010, 01:40 AM   #3
MarkR171
Lieutenant Colonel
MarkR171's Avatar
29
Rep
1,532
Posts

 
Drives: SLK55 AMG
Join Date: Dec 2009
Location: Honolulu, HI

iTrader: (0)

Garage List
Mine is flawless...
__________________
2007 SLK55 AMG - Black on Gray/Black - AMG 030 Performance Package

2011 135i - Traded
///M-Sport - Dual Clutch - Harman Kardon - Bluetooth - iPod - Shadowline Kidney Grill - 225/255 Star Specs - Hotchkis Front Sway
Appreciate 0
      12-26-2010, 02:37 AM   #4
Sal@AUTOcouture
Sal@AUTOcouture's Avatar
143
Rep
9,654
Posts

 
Drives: F80 M3
Join Date: Feb 2007
Location: NJ

iTrader: (29)

Send a message via AIM to Sal@AUTOcouture
How low are you on your coilovers?
Appreciate 0
      12-26-2010, 03:57 AM   #5
handled
Captain
handled's Avatar
United_States
28
Rep
834
Posts

 
Drives: F30/F82
Join Date: Jun 2010
Location: Orange County, CA

iTrader: (5)

Quote:
Originally Posted by 1on135_deal View Post
weird that sucks; mines works i think something is loose somewhere down the line does it do it in the S1234567 mode?
it does it in all 3 modes: D, S, M....

Quote:
Originally Posted by Sal@AUTOcouture View Post
How low are you on your coilovers?
i'm pretty much slammed... but i don't think it has anything to do with my transmission. i have never scraped or hit anything underneath my car.
Appreciate 0
      12-26-2010, 10:42 AM   #6
oman135
Major
oman135's Avatar
Oman
15
Rep
1,023
Posts

 
Drives: 2011 135I M DCT
Join Date: Aug 2010
Location: Oman-Muscat

iTrader: (0)

no problems with mine
__________________
Bmw Performance Grills - CF Trunk Spoiler - CF Mirrors- MadDad EuroSport Street Axleback - Scopione CF Diffuser - LCI Tail Lights - SleK CF Front Lip
Appreciate 0
      12-26-2010, 11:10 AM   #7
NFIDDY5
I bleed Scarlet and Gray!!
NFIDDY5's Avatar
United_States
9
Rep
553
Posts

 
Drives: 2011 BMW 135i
Join Date: Jul 2010
Location: Buckeye Nut House

iTrader: (0)

Hope BMW doesn't try to use the coilovers as their "reason" for not doing the warranty work. I had one service manager and shop foreman tell me the coilovers on my M3 caused my alternator failure and refused to replace it. I got it repaired at no charge at another dealership the same day and the service rep at that dealership filed a complaint on the other dealership and reported the incident to BMWNA. Needless to say, I never visit that dealership anymore. Hope whatever it is, they don't try to hide behind your aftermarket suspension as the root cause for what sounds like a fuel pump or, even worse, a drivetrain issue. Good luck man.
Appreciate 0
      12-27-2010, 05:29 AM   #8
scargizmo
New Member
0
Rep
16
Posts

 
Drives: 135ic 2010 manual
Join Date: Dec 2010
Location: tundra

iTrader: (0)

goeslikeschnell,

I have a problem with N55 stalling that may be similar to yours.
Simptoms: engine silently shuts off without a tremor or CEL when cold - and i'm talking about first 5-10 minutes of trip. Tachometer is jumping wildly between 500 and 1000 rpm prior to stalling.

The stall is one-for-a-trip thing btw. The car restarts normally after and RPM never goes back to 500 until the end of the voyage, no matter what. Next day the story repeats itself.

Servicemen checked the error log and found no entries. They emptied the onboard computer memory, erasing every acquired "habit". Which helped for a day or two. Then the stall returned.

The solution was simple: to warm up a car for 3-5 minutes prior to driving. A car never stalled again.

Hope this might help, cheers

Last edited by scargizmo; 12-27-2010 at 05:38 AM.
Appreciate 0
      12-27-2010, 07:13 AM   #9
IDBMW
Captain
IDBMW's Avatar
United_States
10
Rep
754
Posts

 
Drives: 135i
Join Date: Mar 2008
Location: Boise, ID

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by scargizmo View Post
goeslikeschnell,

I have a problem with N55 stalling that may be similar to yours.
Simptoms: engine silently shuts off without a tremor or CEL when cold - and i'm talking about first 5-10 minutes of trip. Tachometer is jumping wildly between 500 and 1000 rpm prior to stalling.

The stall is one-for-a-trip thing btw. The car restarts normally after and RPM never goes back to 500 until the end of the voyage, no matter what. Next day the story repeats itself.

Servicemen checked the error log and found no entries. They emptied the onboard computer memory, erasing every acquired "habit". Which helped for a day or two. Then the stall returned.

The solution was simple: to warm up a car for 3-5 minutes prior to driving. A car never stalled again.

Hope this might help, cheers
Your car is not fixed they just mask the problem! The manual even says to start and drive off so if you can not do that something is wrong with your car. I would not let the dealer get by with that. If you keep your car out of warranty you risk paying for it when it rears its ugly head out of warranty. I find it amazing the dealer tries to fool people like this to get out of fixing a fairly difficult problem on the car. Good luck.
__________________
135i SGM/Black Boston Leather/Aluminum Trim - 6SP MT - Sports Package - Premium Package - Cold Weather Package - Premium Hi-fi System - ipod/USB adaptor - Comfort Access System
Appreciate 0
      12-27-2010, 07:40 AM   #10
daixloxbmw
Lieutenant
15
Rep
561
Posts

 
Drives: BMW
Join Date: Mar 2007
Location: USA

iTrader: (0)

Mine works flawlessly and the only 'problem' I have with it is the fact that I have to press the Sport button every single time I start the car (hopefully, the boys at Vishnu can fix that). Otherwise, its the best damn transmission I have ever driven.
Appreciate 0
      12-27-2010, 07:44 AM   #11
scargizmo
New Member
0
Rep
16
Posts

 
Drives: 135ic 2010 manual
Join Date: Dec 2010
Location: tundra

iTrader: (0)

Not fixed for sure, i know that. But they simply don't have a clue whats wrong with a car and the dealer's proposition is "can you leave your car for a couple of weeks for us to try it"? No rent available either)
So i'm driving the car until CEL lights on.
Appreciate 0
      12-27-2010, 11:29 AM   #12
Sal@AUTOcouture
Sal@AUTOcouture's Avatar
143
Rep
9,654
Posts

 
Drives: F80 M3
Join Date: Feb 2007
Location: NJ

iTrader: (29)

Send a message via AIM to Sal@AUTOcouture
Quote:
Originally Posted by goeslikeschnell View Post
i'm pretty much slammed... but i don't think it has anything to do with my transmission. i have never scraped or hit anything underneath my car.
You'd be surprised. My 335 was very low and when I'd go over certain speed bumps near where I used to work the flex on the body would actually sometimes pop my car out of gear. Could be a similar thing going on w/ your car?
Appreciate 0
      12-27-2010, 11:39 AM   #13
NFIDDY5
I bleed Scarlet and Gray!!
NFIDDY5's Avatar
United_States
9
Rep
553
Posts

 
Drives: 2011 BMW 135i
Join Date: Jul 2010
Location: Buckeye Nut House

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Sal@AUTOcouture View Post
You'd be surprised. My 335 was very low and when I'd go over certain speed bumps near where I used to work the flex on the body would actually sometimes pop my car out of gear. Could be a similar thing going on w/ your car?
Wow. That's crazy. Never experienced that in the 10+ years of installing aftermarket coilovers.
Appreciate 0
      12-27-2010, 12:15 PM   #14
Sal@AUTOcouture
Sal@AUTOcouture's Avatar
143
Rep
9,654
Posts

 
Drives: F80 M3
Join Date: Feb 2007
Location: NJ

iTrader: (29)

Send a message via AIM to Sal@AUTOcouture
Quote:
Originally Posted by NFIDDY5 View Post
Wow. That's crazy. Never experienced that in the 10+ years of installing aftermarket coilovers.
Tell me about it! Very bizare.
Appreciate 0
      12-27-2010, 01:13 PM   #15
Diver
Colonel
Diver's Avatar
United_States
43
Rep
2,883
Posts

 
Drives: Black '12 135i DCT PPK Msport
Join Date: Nov 2010
Location: Texas

iTrader: (0)

Must be bad gas. That is the cause of all in warranty failures, don't you know?

My DCT is flawless. However, my 135i isn't broken in yet, is absolutely stock, and likely to stay that way. I think this theory on the coil overs is worth investigating, but I can't say that is the answer.
__________________
Appreciate 0
      12-27-2010, 03:41 PM   #16
handled
Captain
handled's Avatar
United_States
28
Rep
834
Posts

 
Drives: F30/F82
Join Date: Jun 2010
Location: Orange County, CA

iTrader: (5)

Quote:
Originally Posted by Sal@AUTOcouture View Post
You'd be surprised. My 335 was very low and when I'd go over certain speed bumps near where I used to work the flex on the body would actually sometimes pop my car out of gear. Could be a similar thing going on w/ your car?
i really don't know what to say to that.

Quote:
Originally Posted by NFIDDY5 View Post
Wow. That's crazy. Never experienced that in the 10+ years of installing aftermarket coilovers.
+1293098230182309832

Quote:
Originally Posted by IDBMW View Post
Your car is not fixed they just mask the problem! The manual even says to start and drive off so if you can not do that something is wrong with your car. I would not let the dealer get by with that. If you keep your car out of warranty you risk paying for it when it rears its ugly head out of warranty. I find it amazing the dealer tries to fool people like this to get out of fixing a fairly difficult problem on the car. Good luck.
finally! someone knows what i'm talking about! i couldn't take it in this morning because i was running late...but i had a 5 second long crank. sounded disgusting. and yes, the car idles very roughly. the rpm's are constantly bouncing
Appreciate 0
      12-28-2010, 01:08 AM   #17
dmboone25
Major General
dmboone25's Avatar
United_States
67
Rep
5,419
Posts

 
Drives: 2014 F22 M235i/DUC M1100 EVO
Join Date: Sep 2006
Location: Dallas, TX

iTrader: (0)

Garage List
2007 E92 328i  [0.00]
2007 328i  [0.00]
No problems with mine at all....sorry to hear that you are having troubles...
__________________
Current - 2014 F22 M235 - MT, CWP, Premium, Aluminum Hex/Black Gloss Trim.
Past BMWs: 2011 E82 135 - LBM, N55, DCT
2008 E82 135 - AW, N54, MT
2007 E92 328 - JB, N52, MT, ZSP (traded in for 135)
2007 E92 328 - JB, N52, MT (retired by a drunk driver)
Appreciate 0
      12-28-2010, 01:56 AM   #18
handled
Captain
handled's Avatar
United_States
28
Rep
834
Posts

 
Drives: F30/F82
Join Date: Jun 2010
Location: Orange County, CA

iTrader: (5)

eh... if the problems persist, i'll probably lemon the car and get something else........

cayman r? sti? haha
Appreciate 0
      12-28-2010, 03:33 AM   #19
cwg
Captain
9
Rep
664
Posts

 
Drives: 2013 M3 ZCP. Jzb on black
Join Date: Nov 2010
Location: Kailua, HI

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by daixloxbmw View Post
Mine works flawlessly and the only 'problem' I have with it is the fact that I have to press the Sport button every single time I start the car (hopefully, the boys at Vishnu can fix that). Otherwise, its the best damn transmission I have ever driven.
Have to agree - love mine and it is working flawlessly
Appreciate 0
      12-29-2010, 09:12 PM   #20
ignote
Private
1
Rep
52
Posts

 
Drives: 2011 135i DCT
Join Date: May 2009
Location: Maryland

iTrader: (0)

Mine only "tried" to stall one time early on (less than 1000 miles). Since then it has been fine. 6500 miles.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Tags
dct, stall

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:33 PM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST