BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      10-01-2010, 02:23 PM   #1
gavolant
Second Lieutenant
gavolant's Avatar
8
Rep
211
Posts

 
Drives: 2011 AW 135i M-Sport
Join Date: Jul 2010
Location: Falls Church, VA

iTrader: (0)

Can't quite figure out Auto High Beams

The Manual says to put your lights in position 3 (auto), then briefly pull the turn signal stock to the high beams. At this point the high beams should be engaged, and will disengage when the sensor picks up lights in the opposite direction. Am I missing something?
__________________
2011 AW 135i Coupe|6MT|Savanna Beige|M Sport|Navi
Order Placed: July 26 | Production Started: Aug 09 | Production Complete: Aug 17 |At Port: Aug 19 |
In Transit: Sept 02 | At Prep Center: Sept 15 | At Dealer: Sept 25
Appreciate 0
      10-01-2010, 03:32 PM   #2
ND40oz
Lieutenant
ND40oz's Avatar
4
Rep
489
Posts

 
Drives: 09 135i
Join Date: Dec 2009
Location: Denver

iTrader: (0)

What's not working, is it not turning off the high beams when you have an oncoming car?
__________________
09 135i 6MT, ZMP, PPK1
13 X5 35i ZMP, ZMX, 2VA
13 Tiguan SEL 4motion
Appreciate 0
      10-01-2010, 06:22 PM   #3
gavolant
Second Lieutenant
gavolant's Avatar
8
Rep
211
Posts

 
Drives: 2011 AW 135i M-Sport
Join Date: Jul 2010
Location: Falls Church, VA

iTrader: (0)

It says a symbol is supposed to light on the dash showing its activated. I'm not getting that indicator at all
__________________
2011 AW 135i Coupe|6MT|Savanna Beige|M Sport|Navi
Order Placed: July 26 | Production Started: Aug 09 | Production Complete: Aug 17 |At Port: Aug 19 |
In Transit: Sept 02 | At Prep Center: Sept 15 | At Dealer: Sept 25
Appreciate 0
      10-01-2010, 11:42 PM   #4
pinmagic
The Only Sane One Here
pinmagic's Avatar
United_States
19
Rep
1,137
Posts

 
Drives: 135i Convertible
Join Date: Jun 2010
Location: Arlington, VA

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by gavolant View Post
It says a symbol is supposed to light on the dash showing its activated. I'm not getting that indicator at all
Me either. The high beams activate, but no light on the dash. But I've only tried it in the garage (cause I just got the car), not on the road, so I don't know if it's working. Still, seems to me there should be some indicator that it's active.
__________________
2011 135i VERT SGM/SB/MOONLIGHT - ED - with every single friggin' option they offered.
Appreciate 0
      10-02-2010, 07:54 AM   #5
gavolant
Second Lieutenant
gavolant's Avatar
8
Rep
211
Posts

 
Drives: 2011 AW 135i M-Sport
Join Date: Jul 2010
Location: Falls Church, VA

iTrader: (0)

Well in the garage the lights are just going to bounce off the wall and reflect back into the light sensor and thus shut them off. Let me know how it works on the road.
__________________
2011 AW 135i Coupe|6MT|Savanna Beige|M Sport|Navi
Order Placed: July 26 | Production Started: Aug 09 | Production Complete: Aug 17 |At Port: Aug 19 |
In Transit: Sept 02 | At Prep Center: Sept 15 | At Dealer: Sept 25
Appreciate 0
      10-03-2010, 12:21 AM   #6
Jeef Beef
Lord Captain Commander
Jeef Beef's Avatar
Australia
45
Rep
3,089
Posts

 
Drives: a sleeper
Join Date: Oct 2009
Location: Sydney, Australia

iTrader: (0)

The symbol that should come up on the dash is an A within a normal high beam signal. You either flicked the stalk twice to manually engage high beam, or you have the feature switched off.
__________________

E82 135i M-sport: SGM/6MT/Black
Appreciate 0
      10-22-2010, 03:26 PM   #7
Ash83
Major
Ash83's Avatar
United_States
14
Rep
1,168
Posts

 
Drives: 10' 135i (sold)/14' Audi RS5
Join Date: Jan 2010
Location: Miami, FL

iTrader: (1)

something with cruise control.. after you set the speed there is no indication on the dashboard about it
__________________
Alpine White, Coral RED , Glacier Silver Aluminum trim, M sport, 6MT, NAV, HiFi, USB-iPod, Bluetooth

Performance: JB4|BMW PE|DP Cosmetics: BMW Sport Pedals|Black Kidney Grill
Appreciate 0
      12-26-2010, 02:30 AM   #8
deek
Private First Class
1
Rep
115
Posts

 
Drives: 135i
Join Date: Jun 2009
Location: MIA

iTrader: (0)

does this work with 2008's?
Appreciate 0
      12-26-2010, 11:44 AM   #9
pinmagic
The Only Sane One Here
pinmagic's Avatar
United_States
19
Rep
1,137
Posts

 
Drives: 135i Convertible
Join Date: Jun 2010
Location: Arlington, VA

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by deek View Post
does this work with 2008's?
It's an option. Not sure if it was available in 2008.

BTW: the OP says you "pull" the stalk, but IIRC, you actually push it away from you.
__________________
2011 135i VERT SGM/SB/MOONLIGHT - ED - with every single friggin' option they offered.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:30 AM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST