BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-19-2011, 10:49 AM   #1
Niblet
New Member
 
Drives: 2011 128i Cabrio
Join Date: Jul 2010
Location: South Carolina

Posts: 23
iTrader: (0)

2011 128i convertible top open/closing issues

My 2011 128i with 6500 miles on it,,the vert top deck lid wont stow properly
there seems to be something out of sequence. Anyone else have top stowing issues??
Niblet is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-19-2011, 10:53 AM   #2
Prof T
COACH
 
Prof T's Avatar
 
Drives: 2010 135 conv, 2009 M3
Join Date: Feb 2011
Location: BMW

Posts: 285
iTrader: (0)

No trouble. Just hold the button in. Check to see if anything is stuck in your trunk.

Don't want anything stuck in your trunk
Prof T is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-19-2011, 10:59 AM   #3
Niblet
New Member
 
Drives: 2011 128i Cabrio
Join Date: Jul 2010
Location: South Carolina

Posts: 23
iTrader: (0)

Yeah...thats what I was hoping it was,, but the trunk is virtually empty
the mechanism makes some noise when it,,the lid is trying to lock close
Niblet is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-19-2011, 12:19 PM   #4
Tom K.
Major General
 
Tom K.'s Avatar
 
Drives: '07 328iT, '13 Boxster
Join Date: Mar 2008
Location: Maryland

Posts: 5,377
iTrader: (0)

It should not make much noise. I'd have my dealer take care of it under warranty.

Tom
Tom K. is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-19-2011, 03:16 PM   #5
Lee123
Private First Class
 
Lee123's Avatar
 
Drives: 2011 135i DCT Convertible
Join Date: Sep 2010
Location: Phoenix, AZ

Posts: 109
iTrader: (0)

Mine works very well. Much quieter and smoother than previous car. Hopefully the problem with yours will prove to be easily and quickly fixed by the dealer.
Lee123 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-22-2011, 11:52 AM   #6
Prof T
COACH
 
Prof T's Avatar
 
Drives: 2010 135 conv, 2009 M3
Join Date: Feb 2011
Location: BMW

Posts: 285
iTrader: (0)

....let us know what you find out from the dealer.
Prof T is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-22-2011, 12:02 PM   #7
BrokenVert
Resident Kerbalnaut
 
BrokenVert's Avatar
 
Drives: Topless Electric Boogaloo
Join Date: Apr 2009
Location: Fahrvergnügen

Posts: 9,881
iTrader: (0)

Sounds like how mine was right before I had a belt dnap and I needed a new top
__________________
BrokenVert is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-22-2011, 01:15 PM   #8
Niblet
New Member
 
Drives: 2011 128i Cabrio
Join Date: Jul 2010
Location: South Carolina

Posts: 23
iTrader: (0)

Well my car just arrived stateside from Germany and I have not actuated the top in about 31/2 months,,I actuated the top about ten times and now it works seemingly flawlessly like it did when it was new about 7 months ago.

I dont know,,maybe something was just sticking,,I will have the dealer look at it when i take it in for other things, but I know he will say that its ok,,,


Kind of wierd but I will be keeping my eye on it
Niblet is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-22-2011, 04:44 PM   #9
Prof T
COACH
 
Prof T's Avatar
 
Drives: 2010 135 conv, 2009 M3
Join Date: Feb 2011
Location: BMW

Posts: 285
iTrader: (0)

That's good news. Doesn't cost anything to get it checked out if you have any more trouble with it.
Prof T is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-25-2011, 09:46 AM   #10
Niblet
New Member
 
Drives: 2011 128i Cabrio
Join Date: Jul 2010
Location: South Carolina

Posts: 23
iTrader: (0)

Just returned from dealer, they lubricated the latches,,good to go,,
also got the ipod adapter finally,,and they put in a new speaker as the original one never did work,,(drivers side rear) and low mileage oil change
Niblet is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-27-2011, 05:07 PM   #11
roundel335
Brigadier General
 
roundel335's Avatar
 
Drives: 13 335i Sedan, 11 128i Cabrio
Join Date: Apr 2010
Location: Leland, NC

Posts: 3,532
iTrader: (2)

Garage List
My wife's '11 128i Cabio top seems to work fine...no problems yet, but we've only had the car for 3 weeks or so.
__________________

2013 F30 335i M-Sport 8AT/MPE/MPPK, 2011 128i M-sport Cabrio 6MT/PE
roundel335 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-17-2013, 12:05 PM   #12
CosmoNerd
Registered
 
Drives: BMW i135 Convertible (2012)
Join Date: Jan 2013
Location: Nashville, TN

Posts: 2
iTrader: (0)

Garage List
2012 135i  [0.00]
2012 135i Convertible top not opening

Don't mean to high-jack the thread but my account status doesn't allow creating a new thread:

As of yesterday, the top does not open any more.

When i push the open button, the LED above turns immediately red and the dash shows an icon with a closed top. Ran the onboard check - all clean. Opened up the trunk - it's empty.

Any ideas?
CosmoNerd is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-17-2013, 01:09 PM   #13
Gangsta D
Captain
 
Gangsta D's Avatar
 
Drives: '12 e88 128 vert/ '14 e84 X1 s
Join Date: Dec 2011
Location: Route 66 [So. Cal]

Posts: 608
iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by CosmoNerd View Post
Don't mean to high-jack the thread but my account status doesn't allow creating a new thread:

As of yesterday, the top does not open any more.

When i push the open button, the LED above turns immediately red and the dash shows an icon with a closed top. Ran the onboard check - all clean. Opened up the trunk - it's empty.

Any ideas?
open the trunk and in the inside of the trunk where the top is stowed, make sure pull that handle down all the way. there is a sensor there that not making the connection. try that
Gangsta D is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-17-2013, 04:05 PM   #14
Niblet
New Member
 
Drives: 2011 128i Cabrio
Join Date: Jul 2010
Location: South Carolina

Posts: 23
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Gangsta D View Post
open the trunk and in the inside of the trunk where the top is stowed, make sure pull that handle down all the way. there is a sensor there that not making the connection. try that
Yeah,,what he said!
Niblet is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-17-2013, 06:03 PM   #15
JHZR2
Captain
 
Drives: 91 E30, 11 135i cv
Join Date: Mar 2009
Location: New Jersey

Posts: 901
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Tom K. View Post
It should not make much noise. I'd have my dealer take care of it under warranty.

Tom
+1. Too new to have issues. I use mine more or less every time Im driving the car, and knock on wood no issues.

The only time mine refuses to go is if the pull down unit in the trunk is pressed upwards... Which makes good sense.
JHZR2 is offline  
0
Reply With Quote
      02-19-2013, 10:46 AM   #16
Isdaako
Private First Class
 
Isdaako's Avatar
 
Drives: 128i Convertible
Join Date: Sep 2012
Location: Devils Tower

Posts: 160
iTrader: (0)

Only two more months and I'll be able to try going topless. It's been a long winter so far.
Isdaako is offline   United_States
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:37 AM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST