BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      10-16-2012, 08:37 PM   #1
chronoton7
New Member
United_States
1
Rep
5
Posts

 
Drives: 135i
Join Date: Jun 2011
Location: Cary, NC

iTrader: (0)

12 Volt Accessory Port Strength

The 12 volt adapter in my 135 doesn't seem to work with my 12-volt air compressor, but it does work for things like a phone charger or ipod charger and the like. The air compressor I have works fine in our 328. It's a standard Campell Hausfeld 12 volt 12 ampere air compressor. Doesn't come on at all. Is the 135 pushing less power than the 328, or is it potentially messed up?

I fully admit I'm not knowledgeable about electrical systems, so any help is appreciated! :-)
Appreciate 0
      10-17-2012, 05:57 AM   #2
Lester
Colonel
35
Rep
2,885
Posts

 
Drives:
Join Date: Oct 2007

iTrader: (0)

It is probably drawing too much power. I use this adapter and connect accessories like the compressor or vacuum cleaner directly to the battery jumper terminals under the hood. You can pick them up at any auto accessory store for 5 or 6 dollars.
Attached Images
 
Appreciate 0
      10-17-2012, 06:53 AM   #3
JimD
Colonel
JimD's Avatar
43
Rep
2,844
Posts

 
Drives: 128i convertible
Join Date: Apr 2009
Location: Lexington, SC

iTrader: (0)

The accessory port in my console, the one for the cigarette lighter, will power my Viair 70P as long as the car is either on or has been on recently. It only works for a minute or two after you shut the car off, however. So I use a clamp on the battery accessory port as illustrated above. I got mine from Amazon for about $5.

Jim
__________________
128i Convertible, MT, Alpine White, Black Top, Taupe Leatherette, Walnut, Sport
Ordered 5/22/09, Completed 6/4/09, At Port 6/9/09, On the Georgia Highway 6/13/09, Ship Arrived Charleston 6/24/09 at 10pm, PCD 7/21/09
Appreciate 0
      10-17-2012, 02:08 PM   #4
chronoton7
New Member
United_States
1
Rep
5
Posts

 
Drives: 135i
Join Date: Jun 2011
Location: Cary, NC

iTrader: (0)

Interesting. I'll have to give the clips a try. Wonder why the pump would work on the 328 just fine?

Thanks for your responses. At least (I hope) that my car is working correctly.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:20 AM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST