BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      10-23-2011, 05:17 PM   #1
mschrube
Enlisted Member
 
Drives: BMW 135i
Join Date: Apr 2010
Location: Texas

Posts: 44
iTrader: (0)

Comfort Access Never Works!

Maybe I just got unlocky and got a shoty system, but my comfort access works probably about 20% of the time. My 135 never unlocks or locks by touching the handle unless I have the fob in my other hand and hold it close to the car. If the keys are in my pocket, starting the car works about once every 5 times, or else I have to plug the fob in. What is wrong with it??
mschrube is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-23-2011, 05:21 PM   #2
Nexus_One
Enlisted Member
 
Nexus_One's Avatar
 
Drives: 2008 135i
Join Date: Jul 2011
Location: Tempe, AZ

Posts: 30
iTrader: (0)

I think its just the car itself. I have the same exact problems.

BMW just replaced my key with a brand new one, and the problems still persist for me.
Nexus_One is offline  
0
Reply With Quote
      10-23-2011, 05:50 PM   #3
chowbox
Private First Class
 
chowbox's Avatar
 
Drives: 2007 550i
Join Date: Mar 2010
Location: Eagan

Posts: 161
iTrader: (2)

Garage List
2012 E93 328i  [0.00]
2007 BMW 328xi  [0.00]
2009 BMW 135i  [0.00]
My 1 never works. The 550 & 335 work like a charm. Really bugs me too
__________________
http://lh6.ggpht.com/_hq9BkkzaicA/TMWa0199IcI/AAAAAAAAJ5g/FDMnBmTJHw0/seanbanner.jpg
chowbox is offline  
0
Reply With Quote
      10-23-2011, 05:58 PM   #4
takenit2dmax
New Member
 
Drives: 2009 135i Silver M-sport NAV
Join Date: Jan 2011
Location: Ontario, Canada

Posts: 21
iTrader: (0)

I have the same problem as well, and it seemed to get worse after I had tint installed. Coincidence maybe ?Also I found my cell phone to interfere if my keys are in the same pocket.
takenit2dmax is offline   Canada
0
Reply With Quote
      10-23-2011, 05:59 PM   #5
Tom K.
Major General
 
Tom K.'s Avatar
 
Drives: '07 328iT, '13 Boxster
Join Date: Mar 2008
Location: Maryland

Posts: 5,370
iTrader: (0)

How old are the fob batteries?

Tom
Tom K. is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-23-2011, 07:04 PM   #6
audimotion
Second Lieutenant
 
audimotion's Avatar
 
Drives: 08 135i/12 F250 CC PS/06 ML500
Join Date: Jan 2011
Location: MN

Posts: 216
iTrader: (0)

Previous owner of my 08 said he NEVER EVER had an issue, and since I have had it (6 months or so), only have a non opening trunk every so often. Other than that it has been flawless...
__________________
08 135i |Alpine White w/ Terra Boston Leather|Sport Pkg| Premium Pkg| Shadowline| Gloss Black Trim| Nav| Comfort Access| Active Steering| Steptronic| Htd Seats| Prem. Sound/Sirius| Park Distance| PPK 1|BMS 4LED|M3 Sway Bar
audimotion is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-23-2011, 07:19 PM   #7
coda72
Private First Class
 
coda72's Avatar
 
Drives: 2012 128i convertible
Join Date: Jun 2011
Location: Glenside, PA

Posts: 186
iTrader: (0)

Just got my 2012 about 2 months ago, and I've never had a problem with my comfort access. I actually really love the fact that my key can be buried in the bottom of my purse and I can still get in and start my car.
coda72 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-23-2011, 08:08 PM   #8
Ian///M
Major General
 
Ian///M's Avatar
 
Drives: 1M
Join Date: Mar 2011
Location: AU

Posts: 6,243
iTrader: (0)

battery on key fob
__________________
BMW 1M VO - Cobb + PTF e-Tune, Akrapovic wireless, MadDad mids, ETS 5" FMIC, ER CP, TurboSmart PB DV's, SSK, CDV, OCC, AWRON Gauge, Hankook RS-3's, Vorshlag Camber plates
Ian///M is offline   No_Country
0
Reply With Quote
      10-23-2011, 08:19 PM   #9
BimmerEnthusiast99
Private First Class
 
Drives: '12 X5d; '10 335; '09 128
Join Date: Oct 2011
Location: Texas

Posts: 186
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by chowbox View Post
My 1 never works. The 550 & 335 work like a charm. Really bugs me too
The opposite with me: 128 works great. 335 doesn't work nearly as well.

Also, it seems as though if my keys are in the same pocket as my cell phone, the range of CA is more iffy. Interference maybe?
BimmerEnthusiast99 is offline  
0
Reply With Quote
      10-23-2011, 08:25 PM   #10
Experimental
Second Lieutenant
 
Drives: '09 135i
Join Date: Feb 2009
Location: Canton, GA

Posts: 258
iTrader: (0)

Mine seems to work pretty well most of the time. I have issues with the trunk from time to time...maybe 30% of the time. I have an issue with the doors locking with I'm opening the door. It's probably the way I open the door maybe.

I also have range issues with the lock and unlock buttons on the remote sometimes. It's not enough for me actually have a problem with it...more just a minor inconvenience.
Experimental is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-23-2011, 08:27 PM   #11
Experimental
Second Lieutenant
 
Drives: '09 135i
Join Date: Feb 2009
Location: Canton, GA

Posts: 258
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by takenit2dmax View Post
I have the same problem as well, and it seemed to get worse after I had tint installed. Coincidence maybe ?Also I found my cell phone to interfere if my keys are in the same pocket.
Is the tint metallic based tint? That can sometimes cause issues with anything that uses RF.
Experimental is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-23-2011, 09:03 PM   #12
daMau
Private First Class
 
daMau's Avatar
 
Drives: '07 335i
Join Date: Dec 2010
Location: St. Paul, MN

Posts: 171
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by mschrube View Post
Maybe I just got unlocky...
Given the subject of this thread, I admittedly LOL'd at this spelling mistake.
daMau is offline  
0
Reply With Quote
      10-23-2011, 09:38 PM   #13
Nexus_One
Enlisted Member
 
Nexus_One's Avatar
 
Drives: 2008 135i
Join Date: Jul 2011
Location: Tempe, AZ

Posts: 30
iTrader: (0)

I can confidently say that it is not an issue with the battery in the key fob in my case. It's been changed out twice with brand new batteries in the last few weeks, before getting an entirely new key fob. The issues still persist regardless.
Nexus_One is offline  
0
Reply With Quote
      10-23-2011, 10:14 PM   #14
mschrube
Enlisted Member
 
Drives: BMW 135i
Join Date: Apr 2010
Location: Texas

Posts: 44
iTrader: (0)

I havent tried changing the batter yet but even when the keys were brand new it didnt work so well. Ill try changing them.
Surprisingly, its worse when I wear thin basketball shorts than it is when the keys are in my jeans or khaki shorts.
mschrube is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-24-2011, 07:07 AM   #15
pinmagic
The Only Sane One Here
 
pinmagic's Avatar
 
Drives: 135i Convertible
Join Date: Jun 2010
Location: Arlington, VA

Posts: 1,132
iTrader: (1)

Mine works 100% for starting car. For locking and unlocking, on rare occasions, I need to retry once or twice, but then it works. For the trunk, it usually works, but about 25% of the time, I have to shift my leg (the one with the key in the pocket) to get it to work.
-
__________________
2011 135i VERT SGM/SB/MOONLIGHT - ED - with every single friggin' option they offered.
pinmagic is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-24-2011, 08:38 AM   #16
Absorber
Lieutenant
 
Drives: 2010 135i Coupe
Join Date: Jul 2009
Location: Maryland

Posts: 445
iTrader: (2)

My Comfort Access hasn't worked well since day 1. I've replaced batteries and it's the same thing.
__________________
2010 BMW 135i ● 6MT ● AWCRGS Trim ● M Sport ● Premium ● Cold Weather ● CA ● Nav ● Premium hi-fi ● iPod/USB ● Security
Absorber is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-24-2011, 09:37 AM   #17
ATSR
Captain
 
ATSR's Avatar
 
Drives: TTRS - APR Stage I
Join Date: Mar 2008
Location: Miami, FL

Posts: 852
iTrader: (0)

Mine works 100% when starting the car, but it only works about 30% of the time when opening and locking the door.

This is one option that I would have never chosen if it wasn't already on the car. I use the key fob exactly the same way as if I didn't have the CA. I even put the key in the ignition every time.
ATSR is offline   No_Country
0
Reply With Quote
      10-24-2011, 10:02 AM   #18
KingOfJericho
Major General
 
KingOfJericho's Avatar
 
Drives: Yes
Join Date: Aug 2007
Location: CT

Posts: 5,074
iTrader: (1)

Garage List
2010 135i Coupe  [2.63]
My CA warned me ahead of time that it's been nothing but a headache for owners and the service guys. Taking her advice, I didn't get the option and am very glad I chose to do so because even the regular fob can barely unlock the car from more than 15'.
__________________
The views and opinions expressed in this post are those of the author and do not necessarily reflect the official policy or position of Bimmerpost.

2010 S4 Current | 2010 BMW 135i Retired | 2006 Lotus Exige Retired
KingOfJericho is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-24-2011, 11:55 AM   #19
CheeseCake
New Member
 
Drives: 135
Join Date: May 2011
Location: Houston

Posts: 10
iTrader: (0)

'08 No Issues...but I have the key it in my hand most times...
CheeseCake is offline  
0
Reply With Quote
      10-24-2011, 11:58 AM   #20
Tom K.
Major General
 
Tom K.'s Avatar
 
Drives: '07 328iT, '13 Boxster
Join Date: Mar 2008
Location: Maryland

Posts: 5,370
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by KingOfJericho View Post
My CA warned me ahead of time that it's been nothing but a headache for owners and the service guys. Taking her advice, I didn't get the option and am very glad I chose to do so because even the regular fob can barely unlock the car from more than 15'.
OTOH, both my CA equipped BMWs work fine as long as the batteries are changed every 2 years or so. And the lock/unlock range with the fob is over 80'.

Tom
Tom K. is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-24-2011, 12:32 PM   #21
Simsims
Captain
 
Drives: 119/220
Join Date: Jul 2009
Location: Ottawa

Posts: 607
iTrader: (0)

09 135 worked just fine. The trunk may be a little slow but the doors definitely worked like a charm every single time
__________________
VO 1M - everything except sunroof
RIP BSM 135i 2009-2011
Simsims is offline   Canada
0
Reply With Quote
      10-24-2011, 12:37 PM   #22
Sinister Crayon
floccinaucinihilipilifica tion
 
Drives: 2008 E90 M3
Join Date: May 2010
Location: St. Louis, MO

Posts: 249
iTrader: (0)

I don't have my 1'er yet so I can't comment on that (any day now, please!!!)

However, when I was in Germany I was driving a 535i with the CA and I can say that it was nice but a little frustrating. Despite being taught how to use it at The Welt, it felt like the door unlock required a "magic handshake" sort of grip that I got right maybe 40% of the time. The rest of the time it took a couple of tries to get it to work. The only thing that DID work consistently was the "stroke to lock" which I appreciated (and at least once locked the car and left it running at a rest stop thanks to "Auto Start/Stop"). By the end of the trip I had pretty much given up and just used the buttons the old fashioned way, but stuck it back in my pocket to actually drive.

I'll let you know how my 1'er behaves once I have a clue when I'll be getting it (PCD FTW!)
Sinister Crayon is offline  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:00 AM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST