BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-10-2013, 08:08 PM   #1
Jb1er
New Member
 
Jb1er's Avatar
 
Drives: 2009 135I
Join Date: Aug 2012
Location: Queens

Posts: 10
iTrader: (0)

Garage List
2009 135i  [0.00]
Jb4 troubles

What's up guys, I just installed my jb4 and the car starts fine but the engine malfunction screen comes on and then begins misfiring really bad once the rpms begin to drop... The jb4 reads:

2d1c

No matter what the code won't clear.... Any thoughts? Thanks
Jb1er is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-10-2013, 08:13 PM   #2
135iMike
First Lieutenant
 
Drives: 2012 White 135i
Join Date: Apr 2012
Location: United States

Posts: 336
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Jb1er View Post
What's up guys, I just installed my jb4 and the car starts fine but the engine malfunction screen comes on and then begins misfiring really bad once the rpms begin to drop... The jb4 reads:

2d1c

No matter what the code won't clear.... Any thoughts? Thanks
Quick search led me to:

2D1C
2D1C Accelerator pedal module, pedal sensor signal 2
EXPLANATION: Gas pedal sensor or wiring issue


Perhaps you botched the wiring? May want to check it all over.
135iMike is offline  
0
Reply With Quote
      05-10-2013, 08:23 PM   #3
Jb1er
New Member
 
Jb1er's Avatar
 
Drives: 2009 135I
Join Date: Aug 2012
Location: Queens

Posts: 10
iTrader: (0)

Garage List
2009 135i  [0.00]
Ya, I have done it over and over again to no avail :/ when I remove the jb4 I have no issues... Starting to think that the jb4 is no good, I was kind of hoping someone else experienced this as well
Jb1er is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-10-2013, 09:53 PM   #4
themellly
Alice in Wonderland
 
Drives: 2012 135i e88
Join Date: Apr 2013
Location: Glendale,CA

Posts: 109
iTrader: (0)

Garage List
I can only think of 2 things. You might have bought a jb4 for the n55 or wiring is wrong. If you did it yourself try taking it into a shop. They did mine for $50.
themellly is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-16-2013, 09:05 AM   #5
Jb1er
New Member
 
Jb1er's Avatar
 
Drives: 2009 135I
Join Date: Aug 2012
Location: Queens

Posts: 10
iTrader: (0)

Garage List
2009 135i  [0.00]
Everything resolved thanks to Jon @ burgersports... Turns out the board was no good, I wrote an email to Jon on Friday and by Wednesday I had a new board and everything is up and running! Definitely worth the money
Jb1er is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-16-2013, 12:24 PM   #6
LAZ
OneThirty5Eye
 
LAZ's Avatar
 
Drives: 08' 135i Coupe
Join Date: Dec 2012
Location: San Antonio, TX

Posts: 214
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Jb1er View Post
Everything resolved thanks to Jon @ burgersports... Turns out the board was no good, I wrote an email to Jon on Friday and by Wednesday I had a new board and everything is up and running! Definitely worth the money
Jon is a good guy. He has helped me out via email on several occasions.
__________________
JB4 G5//BMS DCI//BMS 3" CATELESS DP//BMS Meth Kit//BMS Backend Race Flash//Alpina B3 Flash//
Walbro 450lpfp//Yokohama SDrive//BMS SLD//N55 Midpipes//Vibrant Performance Resonators
LAZ is offline   United_States
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:41 AM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST