BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-18-2012, 07:46 PM   #1
jaybepr
New Member
jaybepr's Avatar
Puerto Rico
0
Rep
29
Posts

 
Drives: 2008 135i
Join Date: May 2012
Location: Spring, TX

iTrader: (0)

Unhappy Unable to reset brake service info

Hi my friend, last week I reset my 40,000 miles (now at 40,246) service light with a reset tool from my Snap-on truck dealer. I reset the service light with no problem then i start to browse the menus & went into the brakes part of the menu, I remember doing the brake not to long at the dealer but on the scanner was showing that i have like 2% brakes. Then i press reset on the scanner and thats when all my problems start. Now i have a Brake warning all the time at the dash board and i cant reset like all the other service from the cluster reset, all i get is mls------- insted of mls12345. Any idea on how to fix this problem, brakes & sensors have less than 10,000, I just make a visual inspection by removing the tires & the brake looks like they were installed just a week ago ( BRAND NEW) but thy were install around 9 months ago, just drive this car some times because i have a daily driver 2002 VW GTI ( SORRY:-) I call the dealer and this will not be covered by warranty from the car or the brakes and I will like to try something by my self before i have no other choice that take the car to the dealer. PLEASE I NEED SOME HELP !!!!!!!!!!!!!! Thanks
:mad0 259:
Attached Images
      
Appreciate 0
      09-18-2012, 11:42 PM   #2
froop
Colonel
froop's Avatar
Australia
37
Rep
2,222
Posts

 
Drives: 08 AW 6MT E82
Join Date: Jul 2012
Location: Sydney, Australia

iTrader: (2)

Have you tried holding down the trip computer button on the instrument cluster to reset the service indicator that way?
__________________
Appreciate 0
      09-19-2012, 08:37 AM   #3
jaybepr
New Member
jaybepr's Avatar
Puerto Rico
0
Rep
29
Posts

 
Drives: 2008 135i
Join Date: May 2012
Location: Spring, TX

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by froop
Have you tried holding down the trip computer button on the instrument cluster to reset the service indicator that way?
Yes I did tried that.
Appreciate 0
      09-20-2012, 03:19 PM   #4
jaybepr
New Member
jaybepr's Avatar
Puerto Rico
0
Rep
29
Posts

 
Drives: 2008 135i
Join Date: May 2012
Location: Spring, TX

iTrader: (0)

BUMP

HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Appreciate 0
      09-20-2012, 03:22 PM   #5
jaybepr
New Member
jaybepr's Avatar
Puerto Rico
0
Rep
29
Posts

 
Drives: 2008 135i
Join Date: May 2012
Location: Spring, TX

iTrader: (0)

BUMP!!!! HELP!!!!!
Appreciate 0
      09-21-2012, 09:24 AM   #6
pnosker
ti fan
9
Rep
244
Posts

 
Drives: 2008 135i | 2008 535xiT
Join Date: Jan 2008
Location: NJ

iTrader: (1)

Garage List
2008 BMW 135i  [5.00]
That happened to me when I broke my brake wear sensor. It wouldn't allow for a reset. Did you replace your wear sensor?
Appreciate 0
      09-21-2012, 09:53 AM   #7
Stuart@BMRAutowerkes
Brigadier General
Stuart@BMRAutowerkes's Avatar
96
Rep
4,873
Posts

 
Drives: a black car
Join Date: Sep 2010
Location: Sydney

iTrader: (3)

I'm guessing wear sensor.
Appreciate 0
      09-21-2012, 09:59 AM   #8
Dackelone
Moderator
Dackelone's Avatar
Germany
688
Rep
16,662
Posts

 
Drives: 135i Silber mit/Rot 6MT N54
Join Date: Feb 2010
Location: Bayern, Germany

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by pnosker View Post
That happened to me when I broke my brake wear sensor. It wouldn't allow for a reset. Did you replace your wear sensor?
+1. You need to replace your brake pad wear sensor. There is one on the front axle (LF) and one on the rear axle (RR).

You only have a limited time(200kms ?) to reset the brake warning light. Otherwise the only way is to go to a dealer and use a GT1 scan tool to reset it. You could also try disconnecting the battery for ten minutes and then trying again - using your scan tool or my DIY.


Btw... you do not need a scan tool to reset those service lights. use my DIY...

DIY resetting service "due" lights…
http://www.1addicts.com/forums/showthread.php?t=415111
Appreciate 0
      09-21-2012, 08:09 PM   #9
Detailer
Private First Class
8
Rep
143
Posts

 
Drives: BMW 135i
Join Date: Jul 2011
Location: Montreal, Canada

iTrader: (1)

Works like a charm with Autologic!

Find someone or an independent BMW shop that has one.

Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:50 AM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST