BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      08-02-2014, 01:35 PM   #1
Downeaster1
Expert De-Vanos-er
Downeaster1's Avatar
United_States
6
Rep
260
Posts

 
Drives: BMW 135is #502/586
Join Date: Jan 2011
Location: Carlsbad, CA

iTrader: (0)

Garage List
2008 BMW 128i  [0.00]
2013 BMW 135is  [0.00]
1992 BMW 325i  [0.00]
Strange feeling when driving.

This issue has me almost completely baffled.
Whenever I'm driving around 70-80 on the highway, occasionally it will feel like the throttle backs itself off to about 5% power without any movement from the accelerator pedal. It happens sporadically, but when it does, it's always when going around a corner or a slight decent (still on the highway mind you). I first noticed it when in cruise control.

Some notes: This reduced power/slight lateral slipping feels like it's coming from the back area. The rear tires are the factory runflats and have about 5/32 left on em. Other than interior accessories, the car is factory.

Any ideas?
__________________
135is #502 of 586
BMW Performance Steering Wheel | OEM FULL Carbon Fibre Kit | E9X M3 Gauge Cluster | E9X Exterior Mirrors | H&R Super Sport Springs | BMS Oil Catch Can | N55 JB4 | Michelin Pilot Super Sport's | NBT Navigation Retrofit with Touch Pad
Appreciate 0
      08-02-2014, 07:33 PM   #2
Silenus
Private
1
Rep
99
Posts

 
Drives: 2008 135i
Join Date: Apr 2014
Location: Bay Area, CA

iTrader: (0)

No associated faults?
Appreciate 0
      08-02-2014, 11:00 PM   #3
Downeaster1
Expert De-Vanos-er
Downeaster1's Avatar
United_States
6
Rep
260
Posts

 
Drives: BMW 135is #502/586
Join Date: Jan 2011
Location: Carlsbad, CA

iTrader: (0)

Garage List
2008 BMW 128i  [0.00]
2013 BMW 135is  [0.00]
1992 BMW 325i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by Silenus View Post
No associated faults?
No faults at all. I was expecting a DSC fault or something similar, but nada.
__________________
135is #502 of 586
BMW Performance Steering Wheel | OEM FULL Carbon Fibre Kit | E9X M3 Gauge Cluster | E9X Exterior Mirrors | H&R Super Sport Springs | BMS Oil Catch Can | N55 JB4 | Michelin Pilot Super Sport's | NBT Navigation Retrofit with Touch Pad
Appreciate 0
      08-03-2014, 04:01 PM   #4
shibbay
New Member
0
Rep
8
Posts

 
Drives: 2011 135i DCT
Join Date: Jul 2014
Location: Sacramento, CA

iTrader: (0)

I felt the same thing after getting a service bulletin installed. Took about 15 minutes of driving before I got a DSC fault. Maybe it isn't happening frequently enough to throw a code?

I believe the dealer said they just reset the DSC adaptations or something and that resolved the issue. I'm not a technician though, so my explanation might be flawed :/ Best of luck!
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:46 AM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST