BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-14-2012, 07:50 PM   #1
spray
0
Private First Class
 
Drives: 2008 bmw 135i
Join Date: Nov 2012
Location: toronto

Posts: 132
iTrader: (0)

"Bucking" when accelerating from a stop

Hey guys!
Just bought my 2008 135I, automatic.

When going from brake immediately to accelerator, the car will sometimes "buck" hard before accelerating. It's happened about 6 times since I bought it a couple days ago.

Is this a normal thing? known issue? Any ideas?

Thanks
spray is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      11-14-2012, 08:55 PM   #2
ragingpanda
0
Lieutenant
 
Drives: 135i
Join Date: May 2012
Location: Florida

Posts: 511
iTrader: (0)

No its not normal. Are you throwing a check engine light? Try to see if you are throwing any codes.
ragingpanda is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      11-14-2012, 09:00 PM   #3
spray
0
Private First Class
 
Drives: 2008 bmw 135i
Join Date: Nov 2012
Location: toronto

Posts: 132
iTrader: (0)

No check engine light. It looks like I found the issue.

http://www.1addicts.com/forums/showthread.php?t=317163
spray is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      11-15-2012, 11:40 AM   #4
e34m5
0
Major
 
Drives: 135i
Join Date: Jun 2007
Location: Atlanta

Posts: 1,027
iTrader: (0)

If you are on a slight incline sometimes the hill holder brake kicks in. Then when accelerating it releases and the car lurches.

I have tested this on hills and flats and indeed it does this.
e34m5 is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      11-16-2012, 12:43 AM   #5
Dmacc
0
Colonel
 
Drives: 2010 135i
Join Date: Mar 2010
Location: Nor Cal

Posts: 2,644
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by e34m5
If you are on a slight incline sometimes the hill holder brake kicks in. Then when accelerating it releases and the car lurches.

I have tested this on hills and flats and indeed it does this.
+1 same thing happens to me, it's completely normal
__________________

thanks to MGallop
Dmacc is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      11-20-2012, 06:38 PM   #6
Fed P
0
Private First Class
 
Drives: 135i
Join Date: Mar 2012
Location: Russia

Posts: 111
iTrader: (0)

I recently got a service manual for the 3 series (since there was no 1 series, but an N54 is still an N54), and it says that this is a known issue which can be fixed with a software update, as it says in the thread spray found. So there's a potential solution for you, if you already have the post-lag software =)
Fed P is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      11-22-2012, 11:05 AM   #7
spray
0
Private First Class
 
Drives: 2008 bmw 135i
Join Date: Nov 2012
Location: toronto

Posts: 132
iTrader: (0)

Thanks, the car feels sort of clunkish and a little sloppy in shifts too.

I don't know if that's how it's supposed to be designed or if there's an issue.
spray is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:03 PM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST