BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-14-2013, 03:06 AM   #1
Rsmatt
Private First Class
 
Drives: BMW 1m v/a
Join Date: Nov 2011
Location: Northampton

Posts: 154
iTrader: (0)

Problem on my 1m

Hi all I did a trackday on Saturday and an issue with my car developed, the car suddenly cut out with a TMS fault and the a traction control fault the car had no drive at all and the car was blipping the throttle constantly. This happened on the straight without jumping curbs etc. when I stopped the car it would re-set itself and drive as normal but then would happen again under hard acceleration occasionally but not all the time.
The tyre pressures were checked and were fine any ideas?
__________________
Evolve de-cat full system, evolve intercooler, stage 3.1 re-map, csl style bootlid, bmw performance seats and steering wheel, schroth harness, bilstien pss10 suspension, ds2500 pads
Rsmatt is offline   United Kingdom
0
Reply With Quote
      01-14-2013, 03:41 AM   #2
ChrisBuer
Captain
 
ChrisBuer's Avatar
 
Drives: BMW
Join Date: Jun 2011
Location: UK

Posts: 627
iTrader: (0)

Sounds like a sensor problem Matt. I've no idea where the sensors sit but could something have gotten knocked when you fitted the new pads / suspension?

Apart from the problem, how did the car perform on track vs the other cars there?
ChrisBuer is offline   United Kingdom
0
Reply With Quote
      01-14-2013, 04:28 AM   #3
Aussie_in_London
Lieutenant Colonel
 
Aussie_in_London's Avatar
 
Drives: 1M & track built Astra OPC
Join Date: Apr 2011
Location: London

Posts: 1,659
iTrader: (0)

Have you checked for any diagnostic fault codes on a reader mate?
Aussie_in_London is offline  
0
Reply With Quote
      01-14-2013, 04:31 AM   #4
Ian///M
Major General
 
Ian///M's Avatar
 
Drives: 1M
Join Date: Mar 2011
Location: AU

Posts: 6,243
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Aussie_in_London View Post
Have you checked for any diagnostic fault codes on a reader mate?
+1 get the EvolveR to read the codes
__________________
BMW 1M VO - Cobb + PTF e-Tune, Akrapovic wireless, MadDad mids, ETS 5" FMIC, ER CP, TurboSmart PB DV's, SSK, CDV, OCC, AWRON Gauge, Hankook RS-3's, Vorshlag Camber plates
Ian///M is offline   No_Country
0
Reply With Quote
      01-14-2013, 06:30 AM   #5
h-manuk
Private
 
h-manuk's Avatar
 
Drives: BSM 1M Coupe
Join Date: Jun 2011
Location: UK

Posts: 217
iTrader: (0)

Yes Matt, use the Evolve software and cable which you already have to read the codes!
__________________
Current mods: Forge FMIC, N55 Midpipe, Alcantara Steering Wheel, OEM 2012 LCI Black lines, BMW Performance grilles and pedals, KW DDC
h-manuk is offline   United Kingdom
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:01 AM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST