BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read




 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-28-2018, 12:20 AM   #1
etr2016
Private First Class
United_States
39
Rep
199
Posts

Drives: 1M - Black
Join Date: Mar 2016
Location: Scottsdale,AZ

iTrader: (0)

Radio sound stops after being used

I've had this issue intermittently, but I was thinking that it was from using the AUX jack (it took me 1.5 years of ownership to realize the car had a USB port! In my defense, I have no idea why BMW put a trap door to hide the plug). Anyway, while having my phone connected through the USB and playing music for about 45 minutes (relatively loud), the sound just stops. the radio operates, but there is just no sound. I turn it off for a bit and then its fine. The dealer previously mentioned that the car threw a code for an over heated amp. At least I think that's what they said as the last time this came up was about a year ago. Anyone ever have this? I'm debating replacing the amp.

Thanks
__________________
2011 - 1M - Black
2017 - Honda Accord Sport SE - Black - Manual
2007 - Z4M Coupe - Black (Sold)
Appreciate 0
      02-22-2018, 07:21 AM   #2
salis
New Member
Sweden
11
Rep
13
Posts

Drives: 1M
Join Date: Jan 2016
Location: Sweden

iTrader: (0)

That sound like an amp problem, especially if it threw a code for it.

I have no sound in mine neither, but my sound just stoped from one day to another, everything works eaven the mic for the BT but I get no sound at all. I have tried to update the SW thru www.bmw.com/update and have replaced the amp with no result.

So I have an amp over, but I live in Sweden so I think it's easier to source one locally for you, a new one is about 1300$ i think.
Appreciate 0
      02-22-2018, 12:52 PM   #3
etr2016
Private First Class
United_States
39
Rep
199
Posts

Drives: 1M - Black
Join Date: Mar 2016
Location: Scottsdale,AZ

iTrader: (0)

Where is the amp located in the vehicle? Can you tell me the part number of the unit you have? I want to ensure it's the same unit as mine. Thanks
__________________
2011 - 1M - Black
2017 - Honda Accord Sport SE - Black - Manual
2007 - Z4M Coupe - Black (Sold)
Appreciate 0
      03-29-2018, 04:13 AM   #4
salis
New Member
Sweden
11
Rep
13
Posts

Drives: 1M
Join Date: Jan 2016
Location: Sweden

iTrader: (0)

Sorry for late answer, the amp is located in the left rear wheel arch. You remove the bottom of the back seat and the "door" trim rear left to access it.
It's mounted on the back on the plate so you have to unscrew it to access the amp, se link below.

http://www.realoem.com/bmw/enUS/show...diagId=65_1812

The part no is
65129218086
Appreciate 1
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 05:16 AM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST