BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-05-2018, 06:20 PM   #1
Matt@EuroJerks
First Lieutenant
275
Rep
328
Posts

Drives: 2013 135i
Join Date: Sep 2016
Location: CT

iTrader: (1)

CA car only turns on with key in holder

Forum Members,
2013 135
Comfort Access

My car just recently started only starting with the key fob in the "holder." I just changed both primary and secondary key batteries and still the same issue. All buttons on remote work but when key fob is in the car the push to start button is dead and the yellow key with a slash comes up on the dash after a few attempts to start. The second I put the key in the holder the car is able to be started. Please advise if you have any thoughts of a fix.
Appreciate 0
      11-06-2018, 06:34 AM   #2
MightyMouseTech
Major General
MightyMouseTech's Avatar
3009
Rep
5,001
Posts

Drives: 13 135i 6MT LeMans Blue MSport
Join Date: Feb 2013
Location: Ottawa, Canada

iTrader: (0)

Do the door handles unlock the doors? Check for water in your comfort access module. It sits right under the right tail light in the trunk.
Appreciate 0
      11-06-2018, 01:58 PM   #3
Matt@EuroJerks
First Lieutenant
275
Rep
328
Posts

Drives: 2013 135i
Join Date: Sep 2016
Location: CT

iTrader: (1)

My passenger side only works. It's been this way for many months. I will check the module. Thanks! Any other thoughts?
Appreciate 0
      11-07-2018, 12:36 PM   #4
Matt@EuroJerks
First Lieutenant
275
Rep
328
Posts

Drives: 2013 135i
Join Date: Sep 2016
Location: CT

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by MightyMouseTech View Post
Do the door handles unlock the doors? Check for water in your comfort access module. It sits right under the right tail light in the trunk.
Now my passenger side doesn't work. I think you are right, I have to check the module.
Appreciate 0
      11-08-2018, 12:12 AM   #5
1smokehouse
Second Lieutenant
1smokehouse's Avatar
Guam
119
Rep
231
Posts

Drives: 2013 135i DCT
Join Date: Feb 2015
Location: Guam

iTrader: (0)

Garage List
2013 BMW 135i  [0.00]
2013 BMW 128i LE  [4.50]
Mine started doing this intermittently. Tried replacing the batteries in the FOBs with no change. No water in my module. Then my battery died while in the shop to replace my water pump and thermostat. Changed the battery and viola! Comfort access started working again.
__________________


// '13 SGM 135i M-Sport DCT PPK //
Appreciate 0
      11-08-2018, 07:43 AM   #6
ultimated
Private
ultimated's Avatar
United_States
16
Rep
77
Posts

Drives: 2009 135i M sport 6 spd bl/gry
Join Date: Nov 2014
Location: Philadelphia 'burbs

iTrader: (0)

I had a similar problem with my Comfort Access. The dealership replaced the fuse and it worked for a couple of days then stopped again. The SA said repairing it would require removing the dash and chasing down the short, many hours of labor and thousands of dollars. I'm learning to live without. According to the SA when I inquired, it was not a faulty CA module in the trunk, I presume because the door lock/unlock feature still worked.
__________________
2009 135i Coupe / Monaco blue/Alaska grey / 6 speed manual / M suspension / BMW PPK1 / BMWCCA # 359598
Appreciate 0
      11-08-2018, 10:01 AM   #7
Matt@EuroJerks
First Lieutenant
275
Rep
328
Posts

Drives: 2013 135i
Join Date: Sep 2016
Location: CT

iTrader: (1)

Thanks guys
Appreciate 0
      11-09-2018, 07:48 AM   #8
MightyMouseTech
Major General
MightyMouseTech's Avatar
3009
Rep
5,001
Posts

Drives: 13 135i 6MT LeMans Blue MSport
Join Date: Feb 2013
Location: Ottawa, Canada

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ultimated View Post
I had a similar problem with my Comfort Access. The dealership replaced the fuse and it worked for a couple of days then stopped again. The SA said repairing it would require removing the dash and chasing down the short, many hours of labor and thousands of dollars. I'm learning to live without. According to the SA when I inquired, it was not a faulty CA module in the trunk, I presume because the door lock/unlock feature still worked.
90% chance it is one of the door handles shorted out.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Tags
comfort access, key fob, starter

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 07:09 PM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST