BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-23-2020, 07:20 PM   #1
Burnex
New Member
0
Rep
9
Posts

Drives: 2011 135i Jet Black/Coral Red
Join Date: Mar 2016
Location: Staten Island, NY

iTrader: (0)

2011 135 electrical fault issue??

Hello all, owner of a 2011 E82 135i 6MT

Recently, go to turn the car on, CEL is on.

I continue driving, and the following errors will randomly appear on my nav screen in no order, completely randomly:

Electrical Fault
SOS System Failure
Brake Assist Failure
Passenger Airbag Restraint Failure

They appear in random spurts, and suddenly go away, and I'll have the "All systems OK" prompt.

They each come randomly at different times while driving, and does not appear to affect the ride at all, car is mechanically fine.

Took it to my friend, we put in an OEM BMW battery and had it programmed, still having the issues.

He believes it could be the CAS module, or the footwell module?
does anyone have the slightest clue on where to start??

Thank you!

Edit:/update:

The shop the car is currently at is saying it's my CAS (Car Access System) module?

can anyone shed some light behind this?

Last edited by Burnex; 10-11-2020 at 04:22 PM.. Reason: Update
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 07:01 AM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST