BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-15-2020, 06:17 PM   #1
pitoncho
Private
2
Rep
80
Posts

Drives: bmw e87
Join Date: Aug 2019
Location: spain

iTrader: (0)

Codding Aux on cic bussiness

Good night,

Today i tried to codding the cic bussines, i change my year car to #0909 and add the $6VA and $633, and at now i think it is like i have the original navi on my car, the problem now is that i want to activate aux and usb, because i have the android screen (10'25) install too and i cannot listen anything of the android screen, it only works at now the radio on the cic and cd player.

I dont have mulf or combox soo i think that i dont need to put the combox VO.

Is there any solution for activating aux and usb? Thank you soo much!
Appreciate 0
      06-16-2020, 09:06 AM   #2
Dubstar
Enlisted Member
12
Rep
42
Posts

Drives: BMW E81
Join Date: Jun 2019
Location: Germany

iTrader: (0)

Did you default code the CIC?
Appreciate 0
      06-16-2020, 10:49 AM   #3
pitoncho
Private
2
Rep
80
Posts

Drives: bmw e87
Join Date: Aug 2019
Location: spain

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Dubstar View Post
Did you default code the CIC?

Mmm i did the default because the ncs expert says that the cic will be reset when i was coding, the pdc works, but it doesnt appear anything about aux, i dont now if i forgotten tu put the VO of the aux, because i dont now the code.

But i try to ad +NAUX and doesnt work because ncs expert give error, and i try to read cic ecu to do the aux activation and i didnt find anything on the txt about aux activ or night activ
Appreciate 0
      06-16-2020, 10:50 AM   #4
Dubstar
Enlisted Member
12
Rep
42
Posts

Drives: BMW E81
Join Date: Jun 2019
Location: Germany

iTrader: (0)

Try SG_Codieren on CIC with empty MAN file in WORKS folder.
Appreciate 0
      06-16-2020, 11:07 AM   #5
pitoncho
Private
2
Rep
80
Posts

Drives: bmw e87
Join Date: Aug 2019
Location: spain

iTrader: (0)

I tried it now and nothing happens..
Appreciate 0
      06-16-2020, 12:34 PM   #6
Dubstar
Enlisted Member
12
Rep
42
Posts

Drives: BMW E81
Join Date: Jun 2019
Location: Germany

iTrader: (0)

Pls post your VO and VIN.
Appreciate 0
      06-16-2020, 03:51 PM   #7
pitoncho
Private
2
Rep
80
Posts

Drives: bmw e87
Join Date: Aug 2019
Location: spain

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Dubstar View Post
Pls post your VO and VIN.
My vin is: WBAUF510X0JS55449X

The codes that i have are this:

#0909%LHSW%0A22+UF51$226$249$255$2CG$302$321$403$4 11$423$425$428$441$481$507$520$534$548$609$676$6VA $856$863$883$902
Appreciate 0
      06-16-2020, 03:55 PM   #8
Dubstar
Enlisted Member
12
Rep
42
Posts

Drives: BMW E81
Join Date: Jun 2019
Location: Germany

iTrader: (0)

Retrofitted the CIC business? Then $609 is wrong. Use $606, $609 is CIC Professional.
And when no combox is retrofitted you can delete $6VA. Then default code CIC.
The USB you are talking about is the one from the Android unit?
Appreciate 0
      06-16-2020, 04:34 PM   #9
pitoncho
Private
2
Rep
80
Posts

Drives: bmw e87
Join Date: Aug 2019
Location: spain

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Dubstar View Post
Retrofitted the CIC business? Then $609 is wrong. Use $606, $609 is CIC Professional.
And when no combox is retrofitted you can delete $6VA. Then default code CIC.
The USB you are talking about is the one from the Android unit?
Yes, i have before the profesional radio with cd, but i bought the cic bussines because it have 1 din and my car is prelifted and i only have 2 din.

Ok, soo i need to change that codes, but to put the aux mode , which is code is it?
Mm no, usb is one that i want to put from the cic navi to the armrest, i have another usb from the android screen but is it used with android auto dongle. I want the usb from the cic unit to put it mp3 music if i can

Thank you!
Appreciate 0
      06-16-2020, 04:38 PM   #10
Dubstar
Enlisted Member
12
Rep
42
Posts

Drives: BMW E81
Join Date: Jun 2019
Location: Germany

iTrader: (0)

When 6VA is inside VO the CIC thinks Aux is coming from the Combox. delete 6VA and and edit to 606 and default code the CIC then AUX should work! Aux have no VO number.

The USB from Business is only for Map Update. Have to route to the Glovebox. Business CIC have no internal space for MP3's. And you can't copy this. For this you have to retrofit the Combox.
Appreciate 0
      06-16-2020, 04:44 PM   #11
pitoncho
Private
2
Rep
80
Posts

Drives: bmw e87
Join Date: Aug 2019
Location: spain

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Dubstar View Post
When 6VA is inside VO the CIC thinks Aux is coming from the Combox. delete 6VA and and edit to 606 and default code the CIC then AUX should work! Aux have no VO number.

The USB from Business is only for Map Update. Have to route to the Glovebox. Business CIC have no internal space for MP3's. And you can't copy or play this directly. For this you have to retrofit the Combox.
Thank you soo much, really apreciate it. I will try it. Thank you
Appreciate 1
Dubstar12.00
      06-16-2020, 04:52 PM   #12
Dubstar
Enlisted Member
12
Rep
42
Posts

Drives: BMW E81
Join Date: Jun 2019
Location: Germany

iTrader: (0)

You can also default code your PDC module, so the Sound is coming trough your speakers and not anymore trough the extra pdc speakers.
Appreciate 0
      06-16-2020, 04:55 PM   #13
pitoncho
Private
2
Rep
80
Posts

Drives: bmw e87
Join Date: Aug 2019
Location: spain

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Dubstar View Post
You can also default code your PDC module, so the Sound is coming trough your speakers and not anymore trough the extra pdc speakers.
Oh i didnt now that, for make it is only put .man white and thats all?
Appreciate 0
      06-16-2020, 04:57 PM   #14
Dubstar
Enlisted Member
12
Rep
42
Posts

Drives: BMW E81
Join Date: Jun 2019
Location: Germany

iTrader: (0)

Yes empty MAN with SG_codieren on PDC and your fine.
Appreciate 0
      06-16-2020, 05:44 PM   #15
pitoncho
Private
2
Rep
80
Posts

Drives: bmw e87
Join Date: Aug 2019
Location: spain

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Dubstar View Post
Yes empty MAN with SG_codieren on PDC and your fine.
I tried but the cic ecu doesnt appear me in the ncs expert, i dont now what i am doing wrong
Appreciate 0
      06-16-2020, 05:55 PM   #16
pitoncho
Private
2
Rep
80
Posts

Drives: bmw e87
Join Date: Aug 2019
Location: spain

iTrader: (0)

Finally aux works, but only sounds in the right , on the left doesnt sound anything
Appreciate 0
      06-16-2020, 06:19 PM   #17
pitoncho
Private
2
Rep
80
Posts

Drives: bmw e87
Join Date: Aug 2019
Location: spain

iTrader: (0)

Yes, sound only appears on the right, on the left the are no sound.. it happens in radio or in cd or in aux.. i dont know what is the issue..
Appreciate 0
      06-17-2020, 01:39 AM   #18
Dubstar
Enlisted Member
12
Rep
42
Posts

Drives: BMW E81
Join Date: Jun 2019
Location: Germany

iTrader: (0)

Perhaps when installing and removing the CIC, a cable is no longer properly inserted in the Quadlock. just check all the cables in the Quadlock for a correct fit.

Or maybe the Android Harness is faulty.. check all cables!

Did CIC now show's up in NCS?
Appreciate 0
      06-17-2020, 04:48 AM   #19
pitoncho
Private
2
Rep
80
Posts

Drives: bmw e87
Join Date: Aug 2019
Location: spain

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Dubstar View Post
Perhaps when installing and removing the CIC, a cable is no longer properly inserted in the Quadlock. just check all the cables in the Quadlock for a correct fit.

Or maybe the Android Harness is faulty.. check all cables!

Did CIC now show's up in NCS?

I tried it now and nothing, but i put the professional radio and sounds all speakers.

In ncs doesnt appear me cic.. i dont know if it can be a problem of coding..
Appreciate 0
      06-17-2020, 04:54 AM   #20
Dubstar
Enlisted Member
12
Rep
42
Posts

Drives: BMW E81
Join Date: Jun 2019
Location: Germany

iTrader: (0)

No "mcic" in NCS? (Business=mcic)

It's possible that it don't work correct when it's not coded to VO.
Appreciate 0
      06-17-2020, 05:04 AM   #21
pitoncho
Private
2
Rep
80
Posts

Drives: bmw e87
Join Date: Aug 2019
Location: spain

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Dubstar View Post
No "mcic" in NCS? (Business=mcic)

It's possible that it don't work correct when it's not coded to VO.
No mcic, but i change the code $606 to $609 again, and appears me cic and the speakers and aux works again, but my hifi sistem doesnt work, the two speakers which are up in the doors, i only noticed noise and no music sound
Appreciate 0
      06-17-2020, 05:22 AM   #22
Dubstar
Enlisted Member
12
Rep
42
Posts

Drives: BMW E81
Join Date: Jun 2019
Location: Germany

iTrader: (0)

But with $609 it's not correctly coded..
Try to change date to something like #0311 with $606.


http://obd365.eklablog.com/retrofit-...are-a126159438

if you work according to these instructions it should work. only that you put the $ 606 instead of $ 609 and without the 6VA
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 01:40 PM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST