BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-20-2014, 08:15 PM   #1
filet.M2c
Captain
filet.M2c's Avatar
610
Rep
683
Posts

Drives: M2c / mk7 GTI
Join Date: Mar 2013
Location: Arizona

iTrader: (1)

Charging malfunction!

I was driving my 2008 135i today and out of no where I get a charging malfunction error on my idrive and my power steering cut out. I disconnected the battery for a couple hours to see if it was a fluke, but instantly threw the code again when I started the car. I plan on taking it to the dealer, but don't want to get reamed because I'm out of warranty. Has anyone else had this issue or something similar? Any help will be appreciated.
Appreciate 0
      02-20-2014, 09:13 PM   #2
milocher
Private
3
Rep
61
Posts

Drives: 2009 135i
Join Date: Feb 2013
Location: Calgary

iTrader: (0)

Did you get the battery cable recall?
Appreciate 0
      02-21-2014, 12:32 AM   #3
Gray330iForSale
New Member
0
Rep
15
Posts

Drives: 2006 330i
Join Date: Dec 2011
Location: Temecula, CA

iTrader: (0)

Is your drive belt still in place?

The alternator also could have failed.
Appreciate 0
      02-21-2014, 12:55 AM   #4
Gray330iForSale
New Member
0
Rep
15
Posts

Drives: 2006 330i
Join Date: Dec 2011
Location: Temecula, CA

iTrader: (0)

This is not related to your battery cable.

Did you check the belt?
Appreciate 0
      02-24-2014, 04:42 PM   #5
johngrossi
Second Lieutenant
johngrossi's Avatar
8
Rep
235
Posts

Drives: 2011 135i e82
Join Date: May 2013
Location: Illinois

iTrader: (1)

any updates for us? Belt okay? Alternator failure?
__________________
PE exhaust, tints...more to come
Appreciate 0
      02-25-2014, 07:11 PM   #6
filet.M2c
Captain
filet.M2c's Avatar
610
Rep
683
Posts

Drives: M2c / mk7 GTI
Join Date: Mar 2013
Location: Arizona

iTrader: (1)

Ended up being the alternator belt which in turn drained the battery of all its charge.
Appreciate 0
      02-25-2014, 08:34 PM   #7
johngrossi
Second Lieutenant
johngrossi's Avatar
8
Rep
235
Posts

Drives: 2011 135i e82
Join Date: May 2013
Location: Illinois

iTrader: (1)

Did you get a new battery also?
__________________
PE exhaust, tints...more to come
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Tags
charging, malfunction

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 07:41 AM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST