BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-08-2019, 05:32 PM   #1
elitesales305
shmo
elitesales305's Avatar
United_States
359
Rep
1,029
Posts

Drives: honda
Join Date: May 2017
Location: no where

iTrader: (0)

Logs?? Help por favor!!

Just got the mhd logger for my current farting in wot problem.. how the heck do i get the logs on here ?? . Csv or whatever is now supported. Matticus91 help a brotha out!!
Thanks
__________________
No sig
Appreciate 0
      11-08-2019, 10:55 PM   #2
iminhell1
C2H5OH
iminhell1's Avatar
United_States
1792
Rep
1,857
Posts

Drives: 2010 SG 135i auto
Join Date: May 2015
Location: Darwin, MN

iTrader: (1)

Post as a txt
We can download and just change the extension.

Alternatively you can make a datazap account and post the link to the logs
__________________
FBO (RB EVO inlets, Phoenix Racing 7.5" race, CP-e relocate / Tial, 1320 DP's, Berk mids, Custom E tune, XHP Stg III)
11.480 @ 121, 3,600#
2020/1: Speedtech, PTE BB 6766, 7.5"race, VTT DBBL, 2x450's, PR coils, Berk mids, E85
Appreciate 1
      11-11-2019, 05:16 PM   #3
elitesales305
shmo
elitesales305's Avatar
United_States
359
Rep
1,029
Posts

Drives: honda
Join Date: May 2017
Location: no where

iTrader: (0)

Making the datazapp acc as i type
__________________
No sig
Appreciate 0
      11-13-2019, 11:37 AM   #4
SamelCamel
Private First Class
SamelCamel's Avatar
89
Rep
170
Posts

Drives: 2013 BMW 135is
Join Date: Aug 2017
Location: Tennessee

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by elitesales305 View Post
Just got the mhd logger for my current farting in wot problem...
Thanks
Maybe it's just bad gas?

-Sam
Appreciate 0
      11-18-2019, 02:06 PM   #5
elitesales305
shmo
elitesales305's Avatar
United_States
359
Rep
1,029
Posts

Drives: honda
Join Date: May 2017
Location: no where

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by SamelCamel View Post
Quote:
Originally Posted by elitesales305 View Post
Just got the mhd logger for my current farting in wot problem...
Thanks
Maybe it's just bad gas?

-Sam
Negative ghostrider.. ive been all over changing gas.. also a added a gal e85 to a full tank to see if maybe had some dirty bits .. to no avail
__________________
No sig
Appreciate 0
      11-21-2019, 05:26 PM   #6
Jeff@TopGearSolutions
Jeff@TopGearSolutions's Avatar
United_States
3355
Rep
79,224
Posts

Drives: C6 Z06, 09 335i, 10 335xi
Join Date: Dec 2008
Location: www.TopGearSolutions.com

iTrader: (37)

Upload to Datazap.me

Have you done common maintenance issues, Spark plugs, coils, injectors?
__________________
|Like us on Facebook||Evolution Racewerks| |Active Autowerke| |ETS| |Burger Tuning| |PURE Turbos| |Mishimoto||VRSF| |AWE| |Wagner|

|X Clutch & DKM Twin Disc Clutch Kits!| |KW| |Spec| |ST Coilovers| |Koni| |Bilstein| |Borla| |Magnaflow| |AFE| |Fabspeed| |Injen|Best Prices CTS FTP VRSF ER BMS BM3 !
Appreciate 0
      11-21-2019, 05:38 PM   #7
elitesales305
shmo
elitesales305's Avatar
United_States
359
Rep
1,029
Posts

Drives: honda
Join Date: May 2017
Location: no where

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Jeff@TopGearSolutions View Post
Upload to Datazap.me

Have you done common maintenance issues, Spark plugs, coils, injectors?
Negative have the plugs here ready to hap and install... car is on original plugs im guessing since im at 32k
__________________
No sig
Appreciate 0
      11-21-2019, 05:39 PM   #8
elitesales305
shmo
elitesales305's Avatar
United_States
359
Rep
1,029
Posts

Drives: honda
Join Date: May 2017
Location: no where

iTrader: (0)

Https://sendeyo.com/en/dc97bcfd2d
Sorry datazap wouldnt let me up even as the file doesnt pass 3mb and is a csv file so idk..
Willortiz Matticus91
__________________
No sig
Appreciate 0
      11-23-2019, 01:00 AM   #9
iminhell1
C2H5OH
iminhell1's Avatar
United_States
1792
Rep
1,857
Posts

Drives: 2010 SG 135i auto
Join Date: May 2015
Location: Darwin, MN

iTrader: (1)

Was traction control on or off (long press)?

It's looking like it was on, or in dynamic mode.
I can see what you're talking about and what I think is weird is everything backs off, vanos, timing, fuel pressure, throttle. Boost keeps going up as does load, and load does overshoot target (which IIRC will cause throttle closures), but the rest is strange to me.

The only thing I can come up with, and mind you I don't know the N55 at all, is maybe the MAF is dirty.
The log acts like it's hitting a limit of some sort. But looking over what I think is the tune you're running, I don't see anything that would be a limit you're near. So I'm going with it's not something in the tune.

Sparkplugs could be. I'm sure they'll help. I don't think they are the cause though. It really seems ahead of them in the chain; air, fuel, spark, exhaust.


Pull the MAF and look at it. If it looks dirty, clean it. I really think that's what it is.
__________________
FBO (RB EVO inlets, Phoenix Racing 7.5" race, CP-e relocate / Tial, 1320 DP's, Berk mids, Custom E tune, XHP Stg III)
11.480 @ 121, 3,600#
2020/1: Speedtech, PTE BB 6766, 7.5"race, VTT DBBL, 2x450's, PR coils, Berk mids, E85
Appreciate 1
      11-27-2019, 12:23 AM   #10
elitesales305
shmo
elitesales305's Avatar
United_States
359
Rep
1,029
Posts

Drives: honda
Join Date: May 2017
Location: no where

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by iminhell1 View Post
Was traction control on or off (long press)?

It's looking like it was on, or in dynamic mode.
I can see what you're talking about and what I think is weird is everything backs off, vanos, timing, fuel pressure, throttle. Boost keeps going up as does load, and load does overshoot target (which IIRC will cause throttle closures), but the rest is strange to me.

The only thing I can come up with, and mind you I don't know the N55 at all, is maybe the MAF is dirty.
The log acts like it's hitting a limit of some sort. But looking over what I think is the tune you're running, I don't see anything that would be a limit you're near. So I'm going with it's not something in the tune.

Sparkplugs could be. I'm sure they'll help. I don't think they are the cause though. It really seems ahead of them in the chain; air, fuel, spark, exhaust.


Pull the MAF and look at it. If it looks dirty, clean it. I really think that's what it is.
Traction control is always om .. these are highway pulls..
Gonna look at maf and clean with what?? Brake cleaner??
Also gonna check and retighten any clamps from cp on.
Never had this happen till active tuned for the third time and finally got the car past 13 lbs.
Also blamed boost sol before the third tune.
The sputtering is worse and in all gears.
Also noticed, car goes full boost late in gear when fresh out of active would hit 10 lbs at 3k like a on off switch..
Yea idk at this point ... dont wanna go back and have active look at at since i left with a bad taste in my mouth.
Thanks for rhe input
__________________
No sig
Appreciate 0
      11-27-2019, 12:27 AM   #11
iminhell1
C2H5OH
iminhell1's Avatar
United_States
1792
Rep
1,857
Posts

Drives: 2010 SG 135i auto
Join Date: May 2015
Location: Darwin, MN

iTrader: (1)

Use that maf cleaner. Parts stores/ walmart, generally comes in a grey can.

Brake clean will leave a film. and the real aggressive stuff will eat the enamel off the wires.
__________________
FBO (RB EVO inlets, Phoenix Racing 7.5" race, CP-e relocate / Tial, 1320 DP's, Berk mids, Custom E tune, XHP Stg III)
11.480 @ 121, 3,600#
2020/1: Speedtech, PTE BB 6766, 7.5"race, VTT DBBL, 2x450's, PR coils, Berk mids, E85
Appreciate 1
      11-27-2019, 09:44 AM   #12
elitesales305
shmo
elitesales305's Avatar
United_States
359
Rep
1,029
Posts

Drives: honda
Join Date: May 2017
Location: no where

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by iminhell1 View Post
Use that maf cleaner. Parts stores/ walmart, generally comes in a grey can.

Brake clean will leave a film. and the real aggressive stuff will eat the enamel off the wires.
Thanks man i really aprecciate it..
Installed a drop in k&n before all this tuning mishap.. like days before..
U think maybe the oil off the filter is gunked on maf?
__________________
No sig
Appreciate 0
      11-27-2019, 01:34 PM   #13
iminhell1
C2H5OH
iminhell1's Avatar
United_States
1792
Rep
1,857
Posts

Drives: 2010 SG 135i auto
Join Date: May 2015
Location: Darwin, MN

iTrader: (1)

Could be. Sometimes they oil the hell out of them and it sucks off and coats the maf. Less is more for wet filters.
__________________
FBO (RB EVO inlets, Phoenix Racing 7.5" race, CP-e relocate / Tial, 1320 DP's, Berk mids, Custom E tune, XHP Stg III)
11.480 @ 121, 3,600#
2020/1: Speedtech, PTE BB 6766, 7.5"race, VTT DBBL, 2x450's, PR coils, Berk mids, E85
Appreciate 1
      12-09-2019, 05:06 PM   #14
elitesales305
shmo
elitesales305's Avatar
United_States
359
Rep
1,029
Posts

Drives: honda
Join Date: May 2017
Location: no where

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by iminhell1 View Post
Could be. Sometimes they oil the hell out of them and it sucks off and coats the maf. Less is more for wet filters.
Cleaned with maf cleaner.. turned trac control completely off. Still sputters like its got a cold... if i gradually accelerate.. no sputtering or barely noticeable.. when i go wot... itll continue to sputter until i let off and reapply throttle.. very annoying!
Anyone else got any other ideas?? Or need more logs/info.
I dont wanna goto active again and the stealership os out of the question.
__________________
No sig
Appreciate 0
      01-08-2020, 08:29 PM   #15
elitesales305
shmo
elitesales305's Avatar
United_States
359
Rep
1,029
Posts

Drives: honda
Join Date: May 2017
Location: no where

iTrader: (0)

@Willortiz
__________________
No sig
Appreciate 0
      01-15-2020, 12:29 PM   #16
elitesales305
shmo
elitesales305's Avatar
United_States
359
Rep
1,029
Posts

Drives: honda
Join Date: May 2017
Location: no where

iTrader: (0)

Just did plugs. Gapped at .20.
Sputtering still there gonna log with new plugs
__________________
No sig
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 03:11 AM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST