BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      08-29-2011, 12:40 PM   #1
dcho
Captain
22
Rep
947
Posts

Drives: SGM 135i
Join Date: Jul 2009
Location: Houston

iTrader: (0)

"bulb of exterior lighting system failed" - getting this intermittently

as the subject line says, i've been getting this intermittently. sometimes as often as every few minutes, and usually during longer drives. has anyone else had this problem?

i have an 09 135i and just had the rear tail lamps + 3rd brake light replaced all due to recalls but also installed lux angel eyes not too long ago as well.

the fact that the warning comes on intermittently and that the AE's and taillights still work makes me wonder if there is a loose connection somewhere. i'm hoping the lux AE's arent causing this as i'd rather not go through the disassembly process but would like to hear if others have experienced anything similar.

i read somewhere (cannot recall where) that the rear taillight harnesses can be notorious for having a loose connection but again, would like to get some other opinions before heading over to the dealership.

thanks all!

btw, I am referring to the warning indicator on the 2nd row of page 142 of our owner's manual.
__________________
Appreciate 0
      09-01-2011, 06:15 PM   #2
Sidh135i
BMW Technician
Sidh135i's Avatar
United_States
30
Rep
829
Posts

Drives: 135i
Join Date: Aug 2009
Location: Northern VA

iTrader: (3)

Send a message via AIM to Sidh135i
It's amazing how all of our cars have these problems. I see it at work everyday. There's an open campaign for all E82 tail lights. Service Bulletin says its self "Tail light malfunction indicator will appear imtermittently"

Take it to your local dealer, they'll replace both of your tail lights. Takes 5 min to do and you won't pay anything.

Hope this helps, best of luck
__________________

Jet Black | Coral Red | 6 MT | Comfort Access | 35% Tint | CF Grills | CF Mirrors | Bimmian CF Interior | CF Spoiler | M Door Sills | BMS DCI | Stett Charge Pipe | Berk Sport Muffler | Tow Plate
Appreciate 0
      10-18-2011, 08:16 AM   #3
kkrikkett
Second Lieutenant
kkrikkett's Avatar
Canada
18
Rep
274
Posts

Drives: 09 135
Join Date: Mar 2010
Location: BC

iTrader: (4)

They replaced both my tail lights and i am still getting code pop up not all the time but every start up and then it goes away
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 08:19 AM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST