BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-05-2009, 10:49 AM   #1
arok
Captain
33
Rep
987
Posts

Drives: BMW F30 335i M-Sport
Join Date: Jan 2009
Location: San Mateo, CA

iTrader: (1)

weird noise coming from speakers

hey,

I'm having a weird noise come from my speakers both when the car is on and off. It sounds like when you have computer speakers on but with no music playing... that bit of static... Anyone else have this issue?

-Andrew
__________________
2013 BMW 335i M-Sport
Appreciate 0
      11-05-2009, 08:26 PM   #2
Lester
Colonel
64
Rep
2,899
Posts

Drives:
Join Date: Oct 2007

iTrader: (0)

I had it three or four times, loud buzzing noise - eventually went away. Must be a poor ground somewhere.
Appreciate 0
      11-07-2009, 09:08 PM   #3
xantdieselx
Kingslayer
xantdieselx's Avatar
United_States
335
Rep
1,378
Posts

Drives: 2019 M240i xDrive
Join Date: Jun 2008
Location: Rhode Island

iTrader: (0)

This happened to me tonight. It's happened 3x in the year and half that I've had my car. Turned the radio off, car off, restarted, you name it. The noise wouldn't go away. My girlfriend was looking at me like WTF? It was a little embarassing. Finally we went into a store and came out and the noise had stopped.

I did notice that the sound coming out of the speakers was greatly decreased when it was making the noise. I was thinking maybe it had something to do with the amp.
__________________
Appreciate 0
      11-07-2009, 09:20 PM   #4
Hind
///Mmmm
United_States
55
Rep
796
Posts

Drives: '09 BMW 135i
Join Date: Jun 2008
Location: Tampa, FL

iTrader: (4)

Garage List
I too have had this once. I kid you not, I was superclose to crapping my pants. It was 6am and I was half asleep getting in my car for work, and then before I started, I get this SUPER FREAKING LOUD EXORCISM STATIC SCREECHING ATTACK ON MY EARS noise for about 2 seconds out of my 10 speaker system. Thanks BMW...
__________________
Current: E90 LCI 335i JetBlack - BMS OCC, JB4 w/ E85, ETS Charge Pipe, Vishnu Catted DP
Retired:///E82 135i LeMans - 12.710 @ 108 MPH
Riss Racing OCC, Shadowline Grills, Magnaflow Axle-Back, JB4, ETS FMIC, BMS DCI, BMW Perf Sideskirts, BMS 12/10 Spacers, E93 Front Sway
PDC Flickr YouTube
Appreciate 0
      11-07-2009, 11:22 PM   #5
KrackerXL
Lieutenant
12
Rep
414
Posts

Drives: 135i
Join Date: Oct 2009
Location: COrona,

iTrader: (1)

had that happen to me today. it statics every so often and sometimes decreases volume of the whole car then comes back up super weeeiiirrdddd.
Appreciate 0
      12-26-2009, 04:18 PM   #6
PDZ01
Private First Class
PDZ01's Avatar
United_States
2
Rep
113
Posts

Drives: 2008 135i BSM
Join Date: Oct 2007

iTrader: (0)

Garage List
2008 BMW 135i  [0.00]
It happened to me today. The car must be spooked. It stayed with me the entire trip home (20 minutes). As soon as I pulled into garage it stopped!

Last edited by PDZ01; 12-26-2009 at 04:21 PM.. Reason: typos
Appreciate 0
      12-26-2009, 04:57 PM   #7
GtiGyver
First Lieutenant
GtiGyver's Avatar
Canada
21
Rep
328
Posts

Drives: 2008 Jerez Black E90 M3 MT
Join Date: Jun 2009
Location: Montreal

iTrader: (3)

The amp doesn't turn itself off when the car is off. You're picking up noise from the other wires running along the same path as the low-level wires from the front (radio) to the rear (amp) of the car.
Not awesome.
Appreciate 0
      01-01-2010, 11:59 PM   #8
bimmerboy
Captain
bimmerboy's Avatar
17
Rep
601
Posts

Drives: 135i
Join Date: Jan 2009
Location: Bay Area

iTrader: (0)

+1 it sounds like even when u turn the stereo "off", its never fully shutoff.
__________________
--2009 BSM 135i--
-Manual, Sport Package, BMW Assist
Appreciate 0
      01-07-2010, 11:58 PM   #9
simoneves
Second Lieutenant
United_States
64
Rep
298
Posts

Drives: '16 228i DSB/THP/6MT
Join Date: Jan 2010
Location: San Rafael, CA, USA

iTrader: (1)

I've only had my 2010 128i for 10 days, but have heard funny interference noises a few times. To me it sounds like GSM cellphone interference. Did any of you have your phone (AT&T or T-Mobile in the US, pretty much any network in Europe) with you at the time? GSM phones are notoriously RF-leaky (they will break into any badly-shielded audio system). It sucks that this happens even with the power off! Just another item to add to the list of things about the stereo that suck. Good job the rest of the car makes up for it, eh?
Appreciate 0
      10-06-2011, 08:11 PM   #10
bam9382
Private
4
Rep
83
Posts

Drives: 2008 128i Coupe
Join Date: Jan 2011
Location: Dallas

iTrader: (0)

just happened to me... very very loud piercing noise that came from the speakers randomly for about 4 mins even if the car was off?? Then like magic it disappeared?

Anyone ever solve this issue?
Appreciate 0
      10-24-2011, 11:44 AM   #11
Fumus
Private
Fumus's Avatar
United_States
4
Rep
64
Posts

Drives: 2009 135i
Join Date: Sep 2011
Location: Castleton on Hudson, NY

iTrader: (0)

Had this happen to me a few weeks ago...I had just put my tennis bag in the trunk and opened the driver side door and then the "Eaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" noise started coming from the back speakers.

WTF!?

It sounds sort of like a washing machine or something when you are loading in clothes and you have the lid open. It's like a loud buzz or feedback noise. After some fiddling around with the car, starting the engine, turning on the stereo, opening closing the doors...the noise persisted.

I said screw it...so I started to drive to the courts and after about half a minute or so the noise stopped and never came back. Weird.
Appreciate 0
      10-25-2011, 01:19 PM   #12
wjp007
New Member
1
Rep
21
Posts

Drives: 135i Convertible
Join Date: Oct 2011
Location: Chicago

iTrader: (0)

Also had this just happen. I hear it even if the radio is off. I have not been able to get rid of it for the last few weeks.
Appreciate 0
      10-25-2011, 01:31 PM   #13
Dackelone
European Editor
Dackelone's Avatar
Germany
9007
Rep
22,875
Posts

Drives: N54 e82
Join Date: Feb 2010
Location: Bayern, Germany

iTrader: (1)

This has been discussed before... static or weird noises from the speakers even with the car switched off and teh key removed. Continues for a few minutes then stops.

Past fix has been a SW update. (as much as I hate what all comes with BMW new lag SW)
Appreciate 0
      10-25-2011, 08:31 PM   #14
Turbolader
The Fat Stig
Turbolader's Avatar
8
Rep
274
Posts

Drives: 2010 135i
Join Date: Dec 2010
Location: 2003 Stg 3+ SRT-4

iTrader: (1)

I wonder if it's caused by EMI coming from the electric water pump since it runs after the car is off?

I really like lots of things about the 135, but the electric "noise" in this car is quite disappointing. I've tried three different amplifiers (I have the ampless 2010 system) and all amplifiers have quite bad alternator whine along with random buzzes and noises when the amp is on, but the head unit is off. Lots of google searches shows it seems to happen with lots of BMW's, not just the 1 series.

I'm in the middle of trying to install the least noisy amp where the logic7 amp normally is. That area is completely closed in by metal on all six sides. I'm hoping the further distance from the front (engine/alternator interference) and the back (battery, bluetooth module, fuel pump) will help reduce some of the noise.
__________________
Appreciate 0
      10-26-2011, 01:06 AM   #15
Satalite
Colonel
Satalite's Avatar
United_States
108
Rep
2,923
Posts

Drives: 128i
Join Date: Dec 2010
Location: Georgia

iTrader: (9)

Garage List
2009 128i  [5.00]
Life sucks... read on about this issue here I have had it for quite some time. Its caused by the new update in our 1'ers that apparently causing an electronic relay between the amp and speakers to stay on for extended periods of time. http://www.1addicts.com/forums/showt...ht=white+noise
__________________
Appreciate 0
      10-26-2011, 01:24 AM   #16
Harlequin
Brigadier General
Harlequin's Avatar
Australia
289
Rep
4,029
Posts

Drives: F32 Coupé
Join Date: Mar 2011
Location: Brisbane, Australia BMW Club QLD Member

iTrader: (5)

Garage List
I read the title of this thread and my first response was "Stop listening to Miley Cyrus"

__________________
Appreciate 0
      10-27-2011, 09:28 PM   #17
Eddie135
N55 Commando
Eddie135's Avatar
Australia
35
Rep
795
Posts

Drives: 135i - DCT - N55
Join Date: Jul 2011
Location: Melbourne

iTrader: (0)

Send a message via MSN to Eddie135
I got this weird noise coming from my car as well but not whay it is.

Everytime when I lock/unlock my car, there is this weird noise coming from some stupid electronics though.
Appreciate 0
      10-27-2011, 11:38 PM   #18
Turbolader
The Fat Stig
Turbolader's Avatar
8
Rep
274
Posts

Drives: 2010 135i
Join Date: Dec 2010
Location: 2003 Stg 3+ SRT-4

iTrader: (1)

^^ Probably the fuel pump priming itself. The new sw update (At least on the n54's) make it very apparent, especially if you are anywhere near the trunk when you press unlock.
__________________
Appreciate 0
      11-18-2011, 06:57 AM   #19
Fumus
Private
Fumus's Avatar
United_States
4
Rep
64
Posts

Drives: 2009 135i
Join Date: Sep 2011
Location: Castleton on Hudson, NY

iTrader: (0)

Brought my car in to get serviced and fix a number of small issues...squeaky brakes, the black finish coming off one of my steering wheel buttons and the buzzing noise. (all of which would be fixed under warranty/service)

Echoing what Dackelone said, my service manager told me that the fix for the buzzing noise was a software update...since it was about 3 o' clock when I dropped my car off the SM told me that he would need it overnight....but he could give me a free rental.

(SWWYEEEETT)

So I'm cruising around in a 2011 328i XDrive for the time being...while markedly less fun to drive and much slower than my 135i...life could be worse.

[PIC Related]
Attached Images
 
Appreciate 0
      11-20-2011, 08:12 AM   #20
Fumus
Private
Fumus's Avatar
United_States
4
Rep
64
Posts

Drives: 2009 135i
Join Date: Sep 2011
Location: Castleton on Hudson, NY

iTrader: (0)

UPDATE:

Got my car back from the dealer....

As it turns out...I already had the software update and the speakers still buzzed. So my service manager opened up a case with BMW and this is what they said...(see attachment)

The buzzing is normal!? LOL I guess it's working as designed...
Attached Images
 
Appreciate 0
      11-20-2011, 08:15 AM   #21
Harlequin
Brigadier General
Harlequin's Avatar
Australia
289
Rep
4,029
Posts

Drives: F32 Coupé
Join Date: Mar 2011
Location: Brisbane, Australia BMW Club QLD Member

iTrader: (5)

Garage List
WTF is a CHARACTUREISTIC?

That's not an F'ing word... How can you trust someone who can't even spell?
__________________
Appreciate 0
      11-20-2011, 11:33 AM   #22
Turbolader
The Fat Stig
Turbolader's Avatar
8
Rep
274
Posts

Drives: 2010 135i
Join Date: Dec 2010
Location: 2003 Stg 3+ SRT-4

iTrader: (1)

Honestly, you can do what I did. Disconnect the rear speakers. They are so small and processed so heavily that anything that comes out of them is hardly decent

Working as designed.....nice.
__________________
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 12:11 AM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST