BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read




 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-08-2012, 12:10 AM   #23
v1k0d3n
Captain
v1k0d3n's Avatar
United_States
77
Rep
966
Posts

Drives: M2C /// (and x3 for the wife)
Join Date: Jul 2011
Location: Charlotte, NC

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by 1SerieStud View Post
Mine works 100% and I have tinted windows, but I have carbon tint so no metal in it. The metallic films are apparently the ones that affect CA performance.
+1. Exactly the same here as well.
Appreciate 0
      04-08-2012, 12:16 AM   #24
Das Ein
Captain
Das Ein's Avatar
United_States
26
Rep
815
Posts

Drives: '16 Audi TTS, '17 500 Abarth
Join Date: Aug 2008
Location: The Colony, TX

iTrader: (4)

I have HuperOptik tint...my CA only works MAYBE 10% of the time after I had the tint installed. It worked 100% of the time before tint was installed.

Appreciate 0
      04-08-2012, 01:46 PM   #25
///M1
Brigadier General
///M1's Avatar
United_States
136
Rep
3,095
Posts

Drives: Many
Join Date: Feb 2009
Location: North of 4K RPM

iTrader: (1)

Garage List
My CA works sporadically, have Llumar 50% tint, but it nether improved it nor worsened it. It is quite annoying at times.

I noticed a strong correlation on its operation dependent on whether my iPhone is in the same pocket as the key or not. If key and iPhone are in the same front pocket, CA doesn't work most of the time. If my iPhone is in the other pocket, success rate is drastically higher.
__________________
2011 BMW E82 1///M: AW, all options; Renntech, Akrapovic, Forge, P3, RevoZ CF bits, many mods
1988 BMW E30 M3: Hennarot, S14, stock
2016 Porsche 981 GT4: Guards Red, LWBS, SC, full leather
1998 Porsche 993 C4S: Zenith Blue, last aircooled widebody, Bilstein PSS10, Fister II + Fabspeed exhaust
2008 Audi B7 RS 4: Sprint Blue, Audi Exclusive Euro Bucket Interior, Premium+Titanium, many mods
Appreciate 0
      04-09-2012, 01:00 AM   #26
VOM
New Member
VOM's Avatar
Canada
0
Rep
20
Posts

Drives: 2011 BMW 1 Series M Coupe
Join Date: Dec 2011
Location: British Columbia

iTrader: (0)

In Canada, not sure bout the rest, but I presume they are the same, the CA key fob does not charge in the car as the others do. The fob has a battery that needs to be changed out if the charge drops off. Also, CA, being a none essential option, is one of the first to shut down if your car battery starts to deplete. Multiple short trips without giving the car time to charge the battery can cause this. I had a similar issue and it was caused by a faulty footwell module. (Promptly looked after by the dealership). The issue with the module was tricking the car to not go into "sleep" mode. The car would sleep and wake up while the car was parked causing an excessive draw on the battery. I might add that I have tinted windows and have not experienced any problems since. Just my experience though.
Cheers
__________________
Soooo Stoked!
Appreciate 0
      04-09-2012, 06:03 AM   #27
1SerieStud
Brigadier General
1SerieStud's Avatar
145
Rep
3,940
Posts

Drives: '11 VO 1M (498 of 740)
Join Date: Jul 2010
Location: Jacksonville, FL

iTrader: (11)

Quote:
Originally Posted by VOM View Post
In Canada, not sure bout the rest, but I presume they are the same, the CA key fob does not charge in the car as the others do. The fob has a battery that needs to be changed out if the charge drops off. Also, CA, being a none essential option, is one of the first to shut down if your car battery starts to deplete. Multiple short trips without giving the car time to charge the battery can cause this. I had a similar issue and it was caused by a faulty footwell module. (Promptly looked after by the dealership). The issue with the module was tricking the car to not go into "sleep" mode. The car would sleep and wake up while the car was parked causing an excessive draw on the battery. I might add that I have tinted windows and have not experienced any problems since. Just my experience though.
Cheers
My buddy's e92 M3 just went through this...an easy way to tell is: check the Start/Stop engine button after you have stepped out of the car. Typically it should stay on for no longer than 20 minutes after operation of the car has stopped. If the car is not going to sleep, this button will stay on indefinitely.

Chances are the OP's issue is tint-related.
Appreciate 0
      04-18-2012, 03:40 PM   #28
1911A145
Captain
1911A145's Avatar
27
Rep
770
Posts

Drives: 135i
Join Date: Mar 2012
Location: Port Saint Lucie, FL

iTrader: (4)

Quote:
Originally Posted by -cj- View Post
Hey gang,

Does anyone have problems with their comfort access not always working 100% of the time? I'll reach for the door handle and nothing happens. I'll then try with the other hand, twisting my body and moving the key around (which is in my pocket) and sometimes that helps. Other times I look like an idiot and eventually just grab my key and manually unlock it.

Also happens with my trunk. I'll hear the mechanism but nothing happens.

Is this normal or is my key defective? I charge it periodically but I've never received a low battery warning.
After getting my 135i tinted last week my comfort access is a hit or miss just like you explained. tint is metal based...not sure if related or not.
Appreciate 0
      04-18-2012, 05:06 PM   #29
Blue55
Lieutenant
Blue55's Avatar
33
Rep
433
Posts

Drives: 1M
Join Date: May 2009
Location: Earth

iTrader: (0)

I had a Huper Optik 50% tint (non-metallic) in my 135 and immediately after I installed it I started having issues with the CA. On my 1M, I've got no tint and it works 95% of the time with no problem. I believe the key is different in for CA cars. I don't think you can charge the key, I think you just have to replace the battery.
Appreciate 0
      04-18-2012, 05:15 PM   #30
1911A145
Captain
1911A145's Avatar
27
Rep
770
Posts

Drives: 135i
Join Date: Mar 2012
Location: Port Saint Lucie, FL

iTrader: (4)

Quote:
Originally Posted by Blue55 View Post
I had a Huper Optik 50% tint (non-metallic) in my 135 and immediately after I installed it I started having issues with the CA. On my 1M, I've got no tint and it works 95% of the time with no problem. I believe the key is different in for CA cars. I don't think you can charge the key, I think you just have to replace the battery.
Correct. CA=No charge. I changed the batterys in both my key fobs and still have intermitent issues. dont know...
Appreciate 0
      04-18-2012, 05:20 PM   #31
mdputnam
Lieutenant
mdputnam's Avatar
281
Rep
556
Posts

Drives: 135i & M235i Convertibles
Join Date: Dec 2011
Location: SoCal

iTrader: (0)

This is a common problem that has already been discussed here including a "how to" video on the proper procedure for opening the doors with a balky key fob.
Appreciate 0
      04-20-2012, 10:45 AM   #32
Blue55
Lieutenant
Blue55's Avatar
33
Rep
433
Posts

Drives: 1M
Join Date: May 2009
Location: Earth

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by mdputnam View Post
This is a common problem that has already been discussed here including a "how to" video on the proper procedure for opening the doors with a balky key fob.
Excellent fob technique in that video.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 04:57 AM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST