BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-12-2019, 11:38 AM   #1
oneabe
Registered
0
Rep
3
Posts

Drives: Llama
Join Date: Mar 2019
Location: Barn yard

iTrader: (0)

Ac not working? Leak but not sure where

So my ac isn't working in my 128i.

My cousins put refrigerant in it and f*#%ing stop leak, for no reason.

I can smell something coming from vents now that was not previously there, and the Indy I spoke to said that the stop leak could kill the compressor or I think he said expansion valve?? The Indy shop also said to have the system drained but he wouldn't touch it with the stop leak.

It's blowing cold now lol but I'm worried.

Any advice?
Appreciate 0
      04-12-2019, 12:33 PM   #2
Thunderguts
First Lieutenant
206
Rep
336
Posts

Drives: 2009 128i Sport MT
Join Date: Jul 2018
Location: DFW

iTrader: (0)

Evaporators are fairly prone to leaking and if you smell it through the vent, that's the likely culprit. I'm not sure what to do about the stop leak. I don't know if you can ever truly get that stuff out. There are a couple posts about replacing an evaporator. Suffice it to say, it's probably one of the most annoying repairs you can make.
Appreciate 0
      04-16-2019, 04:28 PM   #3
FLATBMW
Private
FLATBMW's Avatar
22
Rep
77
Posts

Drives: E82
Join Date: Feb 2017
Location: Orange County, California

iTrader: (0)

I think most of the DIY refrigerants have stop leak in them. My AC started blowing warm on the driver side, getting smelly etc. and it's super hot here so having AC is required! Didn't want to spend a bunch of money getting a pro to do it so I used EZ Chill Refrigerant and it worked OK. I didn't have to replace anything and it's still blowing pretty cool but I am going to refill again before it gets super hot!
Appreciate 0
      04-17-2019, 06:56 AM   #4
m_thompson
Major
m_thompson's Avatar
United_States
99
Rep
1,320
Posts

Drives: M-Sport 128i, 328xi, 3.0CS
Join Date: Jun 2008
Location: New England, USA

iTrader: (0)

Garage List
2009 128i  [0.00]
1972 3.0CS  [5.00]
My leak was in the high-pressure hose. A lot less expensive to replace than the evaporator.
__________________
'09 128i - Black Sapphire Metallic\Coral Red\Glacier Silver\N51 DISA\6MT\Navigation\Premium\M-Sport\Heated seats\Xenon Headlights\iPod\Smartphone\Euro Delivery

Appreciate 0
      07-05-2019, 04:41 PM   #5
printerror
Private
39
Rep
51
Posts

Drives: 2011 BMW 128i 6MT
Join Date: May 2016
Location: Jax Beach FL

iTrader: (0)

Iím in the same boat. Put some of the UV dye in it and canít find a single spec of green anywhere. Hugely frustrating. No smell on the interior at all so Iím fairly certain itís not the evaporator. Took half the dash and engine bay apart with my dad today trying to chase even a single drop of dye. Nothing.

When it works, it works perfectly, so the compressor/clutch are just fine.

Grumble grumble... this car has been nearly trouble free other than a coil pack and a serpentine belt.

Subscribed in hopes for cold AC.
Appreciate 0
      07-16-2019, 09:12 PM   #6
printerror
Private
39
Rep
51
Posts

Drives: 2011 BMW 128i 6MT
Join Date: May 2016
Location: Jax Beach FL

iTrader: (0)

Update: UV dye was useless, purchased a Freon sniffer to find that yep, the evaporator has kicked the bucket. Gonna pull the dash and get the parts ordered. Ugh.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 12:21 AM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST