BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-13-2009, 11:09 AM   #1
skysurfer
Registered
0
Rep
3
Posts

Drives: 128i Jet Black
Join Date: Mar 2009
Location: FL350

iTrader: (0)

Humming Sound

Every morning when I open the door to my 128i, I hear a humming sound. I can't seem to pinpoint where exactly the sound is coming from, but it's inside the car somewhere and not inside the engine compartment. The sound eventually goes away after a couple of minutes. I'm not sure if the sound comes on every time I open the door, but then again, I park my 128 in the garage so I think it's just quieter where I can actually hear the humming. Has anyone experience this and can anyone tell me what it is...
Appreciate 0
      03-13-2009, 11:24 AM   #2
creepy coupe
Lieutenant General
creepy coupe's Avatar
1787
Rep
13,034
Posts

Drives: BMW
Join Date: Aug 2007
Location: UK

iTrader: (2)

Garage List
2015 BMW 435d  [0.00]
2009 335i  [0.00]
I'm not sure about the 128 but my R32's fuel lift pump started when the drivers door opened, in anticipation of you getting in the car and firing up the engine.

Or it cold be the HD on the idrive if you have it
Appreciate 0
      03-13-2009, 01:30 PM   #3
lolo419
Private
1
Rep
68
Posts

Drives: 2009 AW 135i
Join Date: Dec 2008
Location: SoCal

iTrader: (1)

I can hear it in my 135 also, to me i sounds like its coming form the dash area. I was guessing its the fuel pump getting ready.
Appreciate 0
      03-13-2009, 04:07 PM   #4
Tom K.
Major General
Tom K.'s Avatar
United_States
122
Rep
5,629
Posts

Drives: '07 328iT, '13 Boxster
Join Date: Mar 2008
Location: Maryland

iTrader: (0)

Definitely sounds like the iDrive CD on mine.
Tom
Appreciate 0
      03-13-2009, 04:49 PM   #5
skysurfer
Registered
0
Rep
3
Posts

Drives: 128i Jet Black
Join Date: Mar 2009
Location: FL350

iTrader: (0)

I don't have an iDrive in my 128. However, I had them add the sirius satellite to the existing radio (they added a modulator) so I thought that may be what's causing it, but the dealership says no... I guess I could always bing it in, but there's really nothing wrong with the car.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 03:01 PM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST