BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-10-2021, 12:22 PM   #1
fe1rx
Captain
1072
Rep
714
Posts

Drives: 135i, 328i, Cayman S
Join Date: Jan 2008
Location: Canada

iTrader: (3)

Coding out the MOST bus - any advice?

I have removed all the physical parts of the MOST bus from my car (with the exception of the radio head unit, which doesn't need it to operate). The car originally came with iPhone integration and telephone provisions (high charger / bluetooth module), but these have been removed along with all the MOST fiber cables.

Does anyone know what needs to be coded out so the car doesn't look for it?

At the moment a scan shows a MOST bus error, because something is still looking for it.
Appreciate 0
      06-11-2021, 02:36 PM   #2
amg6975
First Lieutenant
amg6975's Avatar
156
Rep
315
Posts

Drives: '12 M1.5, '05 ZHP, '09 fJCW
Join Date: May 2017
Location: Rochester NY

iTrader: (0)

It's probably going to be in the RAD2 module. I can look later but I wouldn't be surprised if it's not possible to code out if the radio is still there. I took out everything but the radio and just looped the MOST back and don't get an error. I figure the fiber cable weighs almost nothing so might as well leave it.

There are options in the KOMBI to just not display errors, I had to "nicht_aktiv" one for the Combox to not throw the emergency call system.

If you google my user name and "Track Car Coding" there's a thread on another forum with some additional details that may help.
Appreciate 1
fe1rx1071.50
      06-14-2021, 03:12 PM   #3
fe1rx
Captain
1072
Rep
714
Posts

Drives: 135i, 328i, Cayman S
Join Date: Jan 2008
Location: Canada

iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by amg6975 View Post
It's probably going to be in the RAD2 module. I can look later but I wouldn't be surprised if it's not possible to code out if the radio is still there. I took out everything but the radio and just looped the MOST back and don't get an error. I figure the fiber cable weighs almost nothing so might as well leave it.

There are options in the KOMBI to just not display errors, I had to "nicht_aktiv" one for the Combox to not throw the emergency call system.

If you google my user name and "Track Car Coding" there's a thread on another forum with some additional details that may help.
Thanks, your suggestion led me pretty directly to disabling RING_STATUS_20 in RAD2 Coding with Protool. I think that got it, but the error takes a while to show up. It got rid of a clicking noise in the speakers that I suspected was related, so I am optimistic.
Appreciate 1
amg6975155.50
      06-15-2021, 11:12 AM   #4
amg6975
First Lieutenant
amg6975's Avatar
156
Rep
315
Posts

Drives: '12 M1.5, '05 ZHP, '09 fJCW
Join Date: May 2017
Location: Rochester NY

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by fe1rx View Post
Thanks, your suggestion led me pretty directly to disabling RING_STATUS_20 in RAD2 Coding with Protool. I think that got it, but the error takes a while to show up. It got rid of a clicking noise in the speakers that I suspected was related, so I am optimistic.
Yeah, that should be the one. The clicking is definitely the open MOST loop.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 11:17 AM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST