BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-01-2016, 01:12 PM   #23
martymil
Banned
Australia
355
Rep
2,187
Posts

Drives: Garage is to big to list.
Join Date: Jun 2013
Location: Sydney

iTrader: (8)

I got to admit I made a rookie mistake when I was flashing yesterday and accidently
pulled the otg cable out while flashing.

My heart sank and I was in panic mode.

But kept calm somewhat, as I suspected my ecu was corrupted and could not retry flashing the
new firmware. Now I'm IN REAL PANIC MODE.

Took a breath and tried reflashing the stock bin

VIOLA it worked

Then I reflashed the new firmware

I'm SOLD on the mhd flasher, by far one of the best investments.
Appreciate 0
      01-01-2016, 01:44 PM   #24
martymil
Banned
Australia
355
Rep
2,187
Posts

Drives: Garage is to big to list.
Join Date: Jun 2013
Location: Sydney

iTrader: (8)

BTW make sure you jb4 is always on map 0 while flashing

Wish there was a disclaimer before flashing on the mhd flasher
in big bold letters.

almost made the mistake this morning
Appreciate 0
      01-01-2016, 02:31 PM   #25
martymil
Banned
Australia
355
Rep
2,187
Posts

Drives: Garage is to big to list.
Join Date: Jun 2013
Location: Sydney

iTrader: (8)

ordered 2 mini tablet mounts for my car today

Let you guys know how they go

http://radmo.co/model-comparison

Awesome for logging on the dragstrip.
Appreciate 0
      01-01-2016, 04:45 PM   #26
dh58
Major
Australia
76
Rep
1,075
Posts

Drives: 135i
Join Date: Aug 2010
Location: Bunker in Sydney

iTrader: (1)

Good tips.. yeah its looking like a good investment.. I wish apple had otg then I wouldn't have to carry around an extra tablet!
Appreciate 0
      01-01-2016, 05:28 PM   #27
martymil
Banned
Australia
355
Rep
2,187
Posts

Drives: Garage is to big to list.
Join Date: Jun 2013
Location: Sydney

iTrader: (8)

Quote:
Originally Posted by dh58 View Post
Good tips.. yeah its looking like a good investment.. I wish apple had otg then I wouldn't have to carry around an extra tablet!
Keep it in the glove box.

I can also use it as a gps using the tom tom software





Well I done my second flash revision and things look good

Need some inlets on this thing bad.

These turbos are heavily restricted.

And I still haven't fitted the down pipes yet

But I do have hi flow ones.

http://datazap.me/u/martymil/rev-2-f...ata=1-3-4-6-17

Last edited by martymil; 01-01-2016 at 06:17 PM..
Appreciate 0
      01-01-2016, 06:16 PM   #28
martymil
Banned
Australia
355
Rep
2,187
Posts

Drives: Garage is to big to list.
Join Date: Jun 2013
Location: Sydney

iTrader: (8)

updated the first post to help finding info

if you guys have any tips, please provide it and I'll add them to the first post.
Appreciate 0
      01-02-2016, 08:10 PM   #29
dh58
Major
Australia
76
Rep
1,075
Posts

Drives: 135i
Join Date: Aug 2010
Location: Bunker in Sydney

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by martymil View Post
Keep it in the glove box.

I can also use it as a gps using the tom tom software





Well I done my second flash revision and things look good

Need some inlets on this thing bad.

These turbos are heavily restricted.

And I still haven't fitted the down pipes yet

But I do have hi flow ones.

http://datazap.me/u/martymil/rev-2-f...ata=1-3-4-6-17
nice logs! stock turbos? what mods? obviously no dps
Appreciate 0
      01-02-2016, 08:22 PM   #30
martymil
Banned
Australia
355
Rep
2,187
Posts

Drives: Garage is to big to list.
Join Date: Jun 2013
Location: Sydney

iTrader: (8)

So far not many mods

Cp-e Pi
Fuel-it stage 3 lpfp
Afe dual cones as stock airbox don't fit under the bonnet with the pi
n55 mids
stock turbos

I have a persistent timing drop on cyl 5 only, need to tune that out

http://datazap.me/u/martymil/log-145...1-4-8-11-18-20
Appreciate 0
      01-02-2016, 08:29 PM   #31
dh58
Major
Australia
76
Rep
1,075
Posts

Drives: 135i
Join Date: Aug 2010
Location: Bunker in Sydney

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by martymil View Post
So far not many mods

Cp-e Pi
Fuel-it stage 3 lpfp
Afe dual cones as stock airbox don't fit under the bonnet with the pi
n55 mids
stock turbos

I have a persistent timing drop on cyl 5 only, need to tune that out

http://datazap.me/u/martymil/log-145...1-4-8-11-18-20
Very nice
Appreciate 0
      01-03-2016, 06:59 AM   #32
_ink
Jedi samurai ninja turtle
_ink's Avatar
Australia
295
Rep
2,700
Posts

Drives: X3 M40i 2018
Join Date: May 2012
Location: Sydney, Australia

iTrader: (0)

Garage List
2018 X3 M40i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by martymil
I got to admit I made a rookie mistake when I was flashing yesterday and accidently
pulled the otg cable out while flashing.

My heart sank and I was in panic mode.

But kept calm somewhat, as I suspected my ecu was corrupted and could not retry flashing the
new firmware. Now I'm IN REAL PANIC MODE.

Took a breath and tried reflashing the stock bin

VIOLA it worked

Then I reflashed the new firmware

I'm SOLD on the mhd flasher, by far one of the best investments.
Haha, this is one of the biggest issues with the BB flash!

But not an issue at all with the MHD!
Appreciate 0
      01-05-2016, 10:12 PM   #33
martymil
Banned
Australia
355
Rep
2,187
Posts

Drives: Garage is to big to list.
Join Date: Jun 2013
Location: Sydney

iTrader: (8)

Ordered a couple of these on the 22nd of dec came 6th of jan

Nice quality and protect it quite nicely, nice snapping magnetic cover for the screen.

Overall a nice product

http://www.ebay.com.au/itm/171977107285

adding to the first post




.

Last edited by martymil; 01-06-2016 at 06:55 PM..
Appreciate 0
      01-05-2016, 10:49 PM   #34
martymil
Banned
Australia
355
Rep
2,187
Posts

Drives: Garage is to big to list.
Join Date: Jun 2013
Location: Sydney

iTrader: (8)

Spoke with MHD and suggested to maybe add a warning when flashing
a jb4 backend to put it in map 0

They agreed

It will look like this and should come out when they incorporate it.
Attached Images
 

Last edited by martymil; 01-07-2016 at 12:12 AM..
Appreciate 1
      01-06-2016, 07:06 PM   #35
martymil
Banned
Australia
355
Rep
2,187
Posts

Drives: Garage is to big to list.
Join Date: Jun 2013
Location: Sydney

iTrader: (8)

Well I got my v3 trebila backend flash and she is hitting 20psi at 6200 rpm and she is not tapering up to this point, have to get her on the dyno to test further.

But she looks very solid.

http://datazap.me/u/martymil/log-145...-4-5-9&mark=41
Appreciate 0
      01-06-2016, 09:13 PM   #36
T1M
Captain
Australia
194
Rep
675
Posts

Drives: AW MY12 1M
Join Date: Jun 2015
Location: Melbourne, Australia

iTrader: (0)

Jesus, compressor outlet temps would be off the chain at 20psi @ 6200. Shaft speeds too haha.
Appreciate 0
      01-07-2016, 12:10 AM   #37
martymil
Banned
Australia
355
Rep
2,187
Posts

Drives: Garage is to big to list.
Join Date: Jun 2013
Location: Sydney

iTrader: (8)

I never seen stock turbos make 20psi lol, they are nice healthy ones.

They are coming out soon anyway, always wanted to know what power they could make

Find out next week when the boys get back into the workshop.

Its booked for Monday for a dyno run.
Appreciate 0
      01-07-2016, 12:16 AM   #38
dh58
Major
Australia
76
Rep
1,075
Posts

Drives: 135i
Join Date: Aug 2010
Location: Bunker in Sydney

iTrader: (1)

Anyone know what setting I should use on the ctek while doing the flash?
Appreciate 0
      01-07-2016, 12:18 AM   #39
martymil
Banned
Australia
355
Rep
2,187
Posts

Drives: Garage is to big to list.
Join Date: Jun 2013
Location: Sydney

iTrader: (8)

Fully charge your battery first and make sure it passes the test.

select the program for the battery type you have

and make sure before you flash you reconnect the charger and its on at least pos 4

just make sure you have everything turned off and jb4 in map 0 and the ignition turned on while doing the flash

do not open anything doors, windows, play with the stereo.

leave the car alone in the process in a garage.

Last edited by martymil; 01-07-2016 at 12:35 AM..
Appreciate 0
      01-07-2016, 12:47 AM   #40
dh58
Major
Australia
76
Rep
1,075
Posts

Drives: 135i
Join Date: Aug 2010
Location: Bunker in Sydney

iTrader: (1)

Thank you!
Appreciate 0
      01-07-2016, 01:05 AM   #41
martymil
Banned
Australia
355
Rep
2,187
Posts

Drives: Garage is to big to list.
Join Date: Jun 2013
Location: Sydney

iTrader: (8)

When you have the ignition on its all the lights turned on the dash, whole Christmas tree.
Appreciate 0
      01-07-2016, 01:34 AM   #42
dh58
Major
Australia
76
Rep
1,075
Posts

Drives: 135i
Join Date: Aug 2010
Location: Bunker in Sydney

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by martymil View Post
When you have the ignition on its all the lights turned on the dash, whole Christmas tree.
lol.. i'm only upto step 3.. waiting for step 4 to light up so I can move forward..

Looks like I won't be flashing any time soon..
Appreciate 0
      01-07-2016, 02:40 AM   #43
martymil
Banned
Australia
355
Rep
2,187
Posts

Drives: Garage is to big to list.
Join Date: Jun 2013
Location: Sydney

iTrader: (8)

Just shows you how badly abused the humble car battery is.

Make sure you fully charge it the first time and it reaches step 7

Everybody should put their batteries on a battery charger/conditioner like the ctek
every month/over night and their batteries would last a long time.

The workshop charger has a power supply mode, that supply's 30 amps for the car
and you do not have to charge the battery.

That's why the workshop use it as it saves them heaps of time

Its like a external 30 amp 12 volt power bank that does not run out.
Appreciate 0
      01-07-2016, 04:08 AM   #44
dh58
Major
Australia
76
Rep
1,075
Posts

Drives: 135i
Join Date: Aug 2010
Location: Bunker in Sydney

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by martymil View Post
Just shows you how badly abused the humble car battery is.

Make sure you fully charge it the first time and it reaches step 7

Everybody should put their batteries on a battery charger/conditioner like the ctek
every month/over night and their batteries would last a long time.

The workshop charger has a power supply mode, that supply's 30 amps for the car
and you do not have to charge the battery.

That's why the workshop use it as it saves them heaps of time

Its like a external 30 amp 12 volt power bank that does not run out.
Yeah now that i've got it, I see the benefit. Top tip!

Clarification, I don't start the car / put ignition on once it gets to step 4? I just leave it?
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 09:39 AM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST