BMW 1 Series Coupe Forum / 1 Series Convertible Forum (1M / tii / 135i / 128i / Coupe / Cabrio / Hatchback) (BMW E82 E88 128i 130i 135i)
 





 

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-25-2018, 11:06 PM   #1
DakarDoug
Enlisted Member
DakarDoug's Avatar
United_States
3
Rep
49
Posts

Drives: '09 BMW 135i Coupe
Join Date: Jan 2009
Location: Dove Canyon, CA

iTrader: (0)

HPFP failure again??? Codes P302C and P15DF

Guys, I just replaced a faulty ignition coil on #5 cylinder last week. Now car is not stumbling but rather is in limp mode and is throwing 2 codes: P302C and P15DF. It doesn't run rough like a misfire but has no power. Do you think this is the HPFP again? Car has 169,000 miles and HPFP has been replaced at least 3 times over the years. Appreciate any help or assistance you may be able to provide. Thanks.
Appreciate 0
      06-27-2018, 07:05 AM   #2
PiggoBenis
New Member
United_States
0
Rep
12
Posts

Drives: 08' E82 VTT 2+ FBO
Join Date: Apr 2016
Location: Grovetown, GA

iTrader: (0)

Damn bro, sorry to hear that. Well, I had the same issue a little over a year ago. I couldn't figure it out and I went full-retard and basically replace all the "wear" items, to include new vanos solenoids, boost solenoids, all vacuum lines, coils packs, spark plugs, diverter valves, PCV valve, and also got a walnut blast. That fixed the issue I had. Initially, I thought I needed a new HPFP and/or injectors... but one or two of those things fixed my issue. I know it's a very broad answer to your problem, but hopefully its something for you to check on. Good luck!
Appreciate 0
      06-27-2018, 12:01 PM   #3
makethiscardriveable
New Member
0
Rep
13
Posts

Drives: 08 135i
Join Date: Jan 2018
Location: boston

iTrader: (0)

Is it possible the pump is still under BMW parts warranty, I think its 2 years from install, cant remember mileage limit.
Appreciate 0
      06-28-2018, 12:38 AM   #4
DakarDoug
Enlisted Member
DakarDoug's Avatar
United_States
3
Rep
49
Posts

Drives: '09 BMW 135i Coupe
Join Date: Jan 2009
Location: Dove Canyon, CA

iTrader: (0)

OK, so I finally bit the bullet. I pulled covers off engine to make sure that my coils were seated properly since I recently replaced one of them. My new coil was in #2 spot so tried removing it. It was stuck on the spark plug so I decided to twist it a bit while pulling and then SHAZAM, out came a broken coil. I tried like all get out to get the piece out but kept ripping off small pieces of rubber. Finally gave up and limped car over to a shop before I did more damage. Well, after the shop fixing my self-inflicted issue, HPFP fault appeared and wound up being the problem. A cool $1000 later I now have a new HPFP and car runs great again. DAMN!
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 10:49 AM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST